Σοβαρές καταγγελίες από διεθνή διαιτητή που «εξαφάνισε» η ΚΕΔ! (gTV)

Θάνος Σαρρής
Σοβαρές καταγγελίες από διεθνή διαιτητή που «εξαφάνισε» η ΚΕΔ! (gTV)

bet365

Αποκαλύψεις που προκαλούν ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί η ΚΕΔ/ΕΠΟ από την διεθνή διαιτητή Eυθαλία Μήτση, αποκλειστικά στην κάμερα του gazzetta.gr!

Η απόφαση για χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών σε αγώνες που «καίνε» έχει μειώσει την πίεση στην ΚΕΔ. Τα λάθη όμως σε παιχνίδια που διευθύνονται από Έλληνες είναι συχνά και κραυγαλέα, με τελευταίο παράδειγμα το Παναιτωλικός-ΑΕΚ. Οι ομάδες και ο κόσμος έρχονται στα όριά τους, με το αίτημα για την χρησιμοποίηση ξένων σε όλους τους αγώνες να ακούγεται τελευταία από αρκετές πλευρές. Είναι όμως αυτή η λύση; Και το κυριότερο, τι πάει στραβά με την ελληνική διαιτησία; Βλέποντας το video με τη συνέντευξη που ακολουθεί, απαντώνται αρκετές από τις απορίες για τον τρόπο που λειτουργεί.

Η Θάλια Μήτση δεν είναι μια συνηθισμένη διαιτητής. Μιλά πέντε γλώσσες, έχει πρωτεύσει στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακό στη FIFA, έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία για αρκετά χρόνια, ενώ έχει διαιτητεύσει στο ανώτατο επίπεδο. Από το 2010 μπήκε στην κατηγορία Elite των γυναικών και έχει συμμετάσχει σε αγώνες πολλών διεθνών διοργανώσεων, ανάμεσά τους το EURO γυναικών του 2009, το Ολυμπιακό τουρνουά του 2012, και τα Μουντιάλ Γυναικών, του 2011 και του 2015. Στην Ελλάδα, ωστόσο -για κάποιο λόγο-, όχι απλά δεν είχε τις ευκαιρίες που θα περίμενε κανείς από τις επιτυχίες της στο εξωτερικό, αλλά αντίθετα, ακούγοντας κανείς τα όσα έχει περάσει, το πιθανότερο είναι να καταλάβει πως κάποιοι την ήθελαν εκτός παιχνιδιού. Πριν από τέσσερα χρόνια, μάλιστα, η περίπτωσή της και η μεροληπτική στάση των ανθρώπων που αποφασίζουν για τη διαιτησία στην Ελλάδα, είχε φτάσει μέχρι το BBC!

Η Μήτση, η οποία είδε πρόσφατα την ΚΕΔ να την διαγράφει χωρίς επαρκή αιτιολογία και από τους πίνακες των γυναικών, μιλάει στην κάμερα του gazzetta.gr για όσα έχει περάσει όλο αυτό το διάστημα και η μαρτυρία της προκαλεί, αν μη τι άλλο, προβληματισμό και ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί η ελληνική διαιτησία.

Αποκαλύπτει το πώς αποκλείστηκε από τις αγωνιστικές δοκιμασίες, την ώρα που η FIFA είχε στείλει επίσημο έγγραφο στην ΕΠΟ, συμπεριλαμβάνοντάς την ανάμεσα στις 45 υποψήφιες διαιτητές για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019 (σε σύνολο άνω των 750 γυναικών διαιτητών παγκοσμίως), ζητώντας παράλληλα από τις εθνικές ομοσπονδίες να στηρίξουν τους διαιτητές.

Λέει ξεκάθαρα ότι η ΚΕΔ δεν τηρεί το πρωτόκολλο στα αγωνιστικά τεστ και δεν ακολουθεί τους κανονισμούς που έρχονται απευθείας από τη FIFA, αποφασίζοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με τους ποιους θεωρεί εκείνη αρεστούς. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι η ΚΕΔ απέκρυψε επίσημη αλληλογραφία για συμμετοχή της σε αγωνιστικά τεστ στο εξωτερικό, κάνει λόγο για πλήρη αδιαφάνεια και για προβλήματα στη διαιτησία που συνεχώς μεγαλώνουν!

H Θάλια Μήτση έχει προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, παρουσιάζοντας έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η ΕΠΟ/ΚΕΔ μετέφερε παραποιημένα στοιχεία στην UEFA, προκειμένου να την «εξαφανίσει» και από τη διεθνή διαιτησία. Και η συνέντευξή της στο gazzetta «καίει» πρόσωπα και καταστάσεις!

Δείτε τη συνέντευξή στην κάμερα του gazzetta.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα