Ένα βήμα από το Euro η Ελπίδων: Τα σενάρια πρόκρισης!

Νίκος Μαρούδας
Ένα βήμα από το Euro η Ελπίδων: Τα σενάρια πρόκρισης!

bet365

Μεγάλο διπλό στη Τσεχία για την Εθνική Ελπίδων η οποία πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στο Euro της Ιταλίας. Τα σενάρια πρόκρισης, μπορεί να προκριθεί ακόμα και την επόμενη αγωνιστική με νίκη επί της Κροατίας!

Τεράστιο διπλό σημείωσε η Εθνική Ελπίδων στην Τσεχία! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 1-2 χάρη στα τέρματα των Λημνιού και Τσιμίκα και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόκριση στο Euro της Ιταλίας.

Οι Ελπίδες πλέον προκρίνονται ό,τι και να γίνει αν κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική (προτελευταία) την Κροατία εκτός έδρας. Η διαφορά με τους Κροάτες είναι αυτή τη στιγμή στους 3 βαθμούς και με νίκη η Εθνική μας ομάδα την επόμενη αγωνιστική προκρίνεται απευθείας στα τελικά της Ιταλίας.

Σε περίπτωση ήττας, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη δεύτερη θέση του ομίλου. Αυτό γιατί οι Κροάτες θα έχουν την ισοβαθμία και την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται με το Σαν Μαρίνο που μετρά εννέα ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα θα είναι δεδομένα στους τέσσερις καλύτερους δεύτερους και θα δώσει έναν διπλό αγώνα μπαράζ για να προκριθεί στην τελική φάση.

Το μόνο σενάριο στο οποίο τα πάντα είναι ανοιχτά είναι αν το παιχνίδι της Κροατίας λήξει ισόπαλο. Τότε Ελλάδα και Κροατία θα έχουν στα μεταξύ τους απόλυτη ισορροπία καθώς θα έχουν δύο ισοπαλίες. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο +3 και θα φιλοξενεί την τελευταία αγωνιστική την Λευκορωσία όπου επί της ουσίας θα αναζητά τη νίκη ή την ισοπαλία για να πάρει την πρόκριση.

Εφόσον τώρα ηττηθεί και η Κροατία επικρατήσει του Σαν Μαρίνο, θα βγουν τα... κομπιουτεράκια! Πρώτο κριτήριο θα είναι το goal average (στο οποίο η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μπροστά με +21 έναντι +20 των Κροατών) κι αν έχουμε κι εκεί απόλυτη ισορροπία τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση (με την Κροατία αυτή τη στιγμή να είναι μπροστά με 25 τέρματα έναντι 24ων της Εθνικής μας).

Όπως γίνεται λοιπόν κατανοητό, αυτή την στιγμή η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται πραγματικά μια ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά του Euro. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μην ηττηθεί στην Κροατία και να κάνει το ίδιο στη συνέχεια και στο Περιστέρι απέναντι στους Λευκορώσους.

Η βαθμολογία δύο αγωνιστικές πριν το τέλος:

1. Ελλάδα 22 (24-3)
2. Κροατία 19 (25-5)
3. Τσεχία 13 (13-14)
4. Λευκορωσία 11 (10-12)
5. Μολδαβία 7 (8-22) σε 9 παιχνίδια
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-25) σε 9 παιχνίδια

Το πρόγραμμα Ελλάδας και Κροατίας:

12/10 Κροατία - Ελλάδα (19:00)
15/10 Σαν Μαρίνο - Κροατία
16/10 Ελλάδα - Λευκορωσία

 

Τελευταία Νέα