Στέλνει εγγράφως τις προτάσεις της για τα νέα μέτρα η ΕΠΟ

Δημήτρης Τομαράς
Στέλνει εγγράφως τις προτάσεις της για τα νέα μέτρα η ΕΠΟ

bet365

Μέσα στο προσεχές δεκαήμερο η ΕΠΟ σε συνεργασία με την Super League θα συντάξει και θα στείλει σε FIFA / UEFA το έγγραφο με τις προτάσεις και τα μέτρα της μήπως και αποφευχθεί το GREXIT.

Ένα μεγάλο... αγκάθι για την ελληνική Ομοσπονδία είναι πως οι FIFA / UEFA (σ.σ. και όχι μόνο) θεωρούν ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει ασκήσει δυναμικά και παρεμβατικά το έργο της σε καίρια θέματα όπως η βία και πως έχει και το σημαντικό... ζήτημα με τις κομβικές δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο πρωτάθλημα και που αργούν τόσο. Προφανώς υπάρχει και το θέμα της διαιτησίας και άλλα... μέτωπα που έχουν ανοίξει. Στην ΕΠΟ βέβαια έχουν άλλη άποψη, όπως έχετε ήδη διαβάσει σχετικά...

Ως γνωστόν μία από τις προτάσεις της ΕΠΟ ήταν για τα πειθαρχικά θέματα αλλά και το σκέλος της απονομής δικαιοσύνης και σε σχέση με την αργοπορία που υπάρχει σε αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων. Η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε σε FIFA / UEFA ότι θα έχει τον τρόπο ώστε να προκύπτουν πιο νωρίς οι αποφάσεις και θα είναι και στο πλαίσιο των ποινών που προβλέπονται. Για τη βία η ελληνική Ομοσπονδία θα κινηθεί πάνω στο πιο αυστηρό πλαίσιο που ζητήθηκε και συμφωνήθηκε με τον Υφυπουργό Βασιλειάδη και τις δύο διεθνείς Συνομοσπονδίες. Επίσης στο Δ.Σ. από μέλη της Ομοσπονδίας τονίστηκε να υπάρξει μία ειδική Επιτροπή που να παρακολουθεί δηλώσεις ή αναφορές σε social media από ομάδες που μπορεί να προκαλούν προβλήματα ή έντονες αντιπαραθέσεις και να τα στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ακόμα να υπάρξουν συναντήσεις με την FIFA για αυτά τα ζητήματα αλλά και επαφές με προέδρους Επιτροπών. Το έγγραφο αυτό με τη νέα δέσμη μέτρων μετά από επαφές της ΕΠΟ και με την Λίγκα θα συνταχθεί και θα σταλεί εντός των επόμενων 10 ημερών. Και όλα αυτά σε μία προσπάθεια έστω και την ύστατη ώρα να μην υπάρξει GREXIT. Οι FIFA / UEFA πάντως έχουν φέρει προ των ευθυνών της την Ομοσπονδία και ζητούν εκτός από προτάσεις και άμεσες αποφάσεις αλλά και πράξεις και ουσία στα δύο βασικά μέτωπα: στα κρούσματα βίας και στα πειθαρχικά όργανα.

 

Τελευταία Νέα