Γιατί προτείνεται στη FIFA το Grexit

Gazzetta team
Γιατί προτείνεται στη FIFA το Grexit

bet365

Ο Αυστριακός εκπρόσωπος της FIFA Xέμπερτ Χούμπελ έχει στείλει εισήγηση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου για Grexit της χώρα μας και αναλύει τους λόγους.

Οπως έγραψε από χθες το gazzetta.gr η πρόταση του Χούμπελ είναι Grexit! Σύμφωνα με τον Αυστριακό παράγοντα το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αποβληθεί για μία σειρά λόγων που είναι:

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν γίνει επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στα γήπεδα τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε διακοπή ή και μη διεξαγωγή των αγώνων με τις αρνητικές εικόνες να προβάλλονται παντού στον κόσμο.

Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ο ιδιοκτήτης μίας εκ των ομάδων εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να αναστείλει τη διεξαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρις ότου όλες οι ΠΑΕ της Α' Εθνικής να υπογράψουν μία δήλωση όπου θα καταδικάζουν τη βία και θα υπόσχονται να τροποποιήσουν τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ προκειμένου να ενδυναμωθούν οι κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων βίας στα γήπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που μία εθνική διοργάνωση έχει ανασταλεί για λόγους βίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου (ECA) αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους μίας ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Λόγω των διαφόρων επεισοδίων βίας, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πολλές υποθέσεις ενώπιον των διαφόρων βαθμών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ. Έχουμε παρατηρήσει ότι το δικαστικό σύστημα είναι αρκετά αργό και ότι πολλές αποφάσεις έχουν αναβληθεί αρκετές φορές. Πιστεύουμε ότι στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκκρεμούν και ότι ο πρωταθλητής θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία σειρά από συστάσεις προς την ΕΠΟ για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και ζήτησε την πλήρη υλοποίησή τους. Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα αυτών δεν έχει ληφθεί υπόψη.

Πάντως το το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί τον Μάιο ή και τον Ιούνιο, ώστε στη συνέχεια να συζητηθεί και στο Συμβούλιο της FIFA. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν μέχρι τότε ληφθούν μέτρα και πειστεί η FIFA, ίσως να αποφύγουμε το Grexit.

 

Τελευταία Νέα