Σκίμπε: «Ήμασταν εξαιρετικοί απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα»

Δημήτρης Ρούσσος
Σκίμπε: «Ήμασταν εξαιρετικοί απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα»

bet365

Ο Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ελβετία, υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες της Εθνικής και τις λύσεις επιθετικά που πλέον έχει η ομάδα.

Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ελβετία στο φιλικό του ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1. Εντούτοις, ο Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των διεθνών και αισιόδοξος για τη συνέχεια, τόσο στα φιλικά, όσο και στα επίσημα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους Ελβετούς δημοσιογράφους, όπως φυσικά και τους Έλληνες. Νομίζω ότι σήμερα είδαμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την Ελβετία. Ξέρει να έχει ισορροπία και να αμύνεται εξαιρετικά. Πιστεύω ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές κι επικίνδυνες ευκαιρίες απέναντι στον αντίπαλό μας. Ένα άσχημο γεγονός είναι πως δεχθήκαμε ένα γκολ στην αντεπίθεση, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα κυριαρχούσαμε. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και με τους παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή και μας έδωσαν φρεσκάδα. Βέβαια και οι αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες και μας απείλησαν. Καλή επιτυχία στην Ελβετία, στη συμμετοχή της στο Μουντιάλ».

Σε ερώτηση για τις ευκαιρίες που δέχθηκε η Εθνική κι αν αυτό τον ανησυχεί: «Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Νομίζω πως στη συνέχεια προσαρμόσαμε το σύστημά μας με τις αλλαγές και η ομάδα τότε χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί. Μετά το 70ο λεπτό ήμασταν πολύ γενναίοι και επανήλθαμε στο παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία όσων μπήκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι, έδωσαν φρεσκάδα και ανέβασαν την απόδοση της Εθνικής».

Το «μήνυμά» του στους οπαδούς της Εθνικής, ενόψει των προκριματικών για το EURO: «Έχουμε ακόμα τρία φιλικά ως το καλοκαίρι, όπου θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε άριστα για τα επίσημα παιχνίδια. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες που θα μας βοηθήσουν κι άλλο στην πορεία. Είμαι χαρούμενος που εμφανίζονται νέοι παίκτες, όπως ο Καρέλης, ο Πέλκας και ο Κουλούρης, που μπορούν να είναι κομβικοί στην προσπάθειά μας και μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους».

Για τη «νέα» και την παλιά Εθνική, με βάση του διαχωρισμού τους παίκτες που καλούνται για πρώτη φορά και τις «παλιοσειρές»: «Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ παλαιών και νέων παικτών. Οι νέοι μπορούν να δείξουν την αξία τους και είμαι χαρούμενος που έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις στην ομάδα μας».

Για το αν η Εθνική μπορεί να είναι «φάρος» στις δύσκολες στιγμές που περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Σήμερα παίξαμε απέναντι στην Ελβετία, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και θα παίξει και στο Μουντιάλ και είχαμε καλή απόδοση. Οι πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες ήταν δικές μας κι αν είχαμε σκοράρει το παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό. Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να προετοιμαστούμε για το UEFA Nations League και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό και στα προκριματικά».

Για τις λύσεις στο σκοράρισμα: «Έχουμε ξεκάθαρα περισσότερες επιλογές στην επίθοεση, αλλά το σημαντικότερο είναι να έχουν όλοι οι παίκτες χρόνο στην ομάδα που παίζουν. Ο Μήτρογλου είχε θέματα στη Μαρσέιγ με τραυματισμό, ο Δώνης το ίδιο. Είναι σημαντικό να παίζουν όλοι αρκετά το χειμώνα, ώστε να υπάρχουν λύσεις».

 

Τελευταία Νέα