Εξώδικο του Ηρακλή σε ΕΠΟ, Superleague και Βασιλειάδη για Παναθηναϊκό

Gazzetta team
Εξώδικο του Ηρακλή σε ΕΠΟ, Superleague και Βασιλειάδη για Παναθηναϊκό

bet365

Εξώδικο προς την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λιγκ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, έστειλε ο Ηρακλής ζητώντας να μην αλλάξει ο κανονισμός αδειοδότησης με φωτογραφική διάταξη υπέρ του Παναθηναϊκού!

Η συζήτηση για τη διάταξη αναφορικά με τις υπερχρεωμένες ομάδες και τους κανόνες αδειοδότησης του Παναθηναϊκού προκάλεσε την αντίδραση του Ηρακλή, που μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου απευθύνθηκε στις αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ζητώντας να μην αλλάξει ο κανονισμός.

Υπενθυμίζοντας την περίπτωσή τους, όταν υποβιβάστηκαν λόγω χρεών και παρέμεινε στην κατηγορία ο Λεβαδειακός, ενώ αγωνιστικά δεν είχε «σωθεί», οι Θεσσαλονικείς δηλώνουν επίσημα το αίσθημα αδικίας που θα αισθανθούν για το ενδεχόμενο τροποποίησης του κανονισμού, στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, αλλά και όπου άλλου ευνοηθεί από τη διάταξη, για την οποία υπάρχουν πιέσεις να ενταχθεί στον κανονισμό αδειοδότησης.

Στο εξώδικο αναφέρονται τα εξής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του ποδοσφαιρικού σωματείου με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 που εδρεύει στην Κατερίνη κι εκπροσωπείται νόμιμα

Π Ρ Ο Σ

1.Το τριτοβάθμιο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΕΠΟ που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
2.Τον αστικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ που εδρεύει στο Μαρούσι κι εκπροσωπείται νόμιμα
3.Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ Γεώργιο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1.Πρωθυπουργικο Γραφείο,
2.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ FIFA – UEFA στην ΕΠΟ,
3.ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ της ΕΠΟ,
4.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ της ΓΓΑ
5.Υπουργο Δικαιοσύνης κ. Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ

Με ιδιαίτερη κατάπληξη η ομάδα μας και ο φίλαθλος κόσμος της παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες έναν ορυμαγδο λεπτομερών δημοσιευμάτων κι έγκυρων πληροφοριών που εμφανίζουν σχεδόν ως δεδομένη την κατά παραγγελία φωτογραφική μεταρρύθμιση του ισχύοντος κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκειμένου να επιτευχθεί η αδειοδότηση της υπερχρεωμένης ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ λόγω της δεδηλωμένης αδυναμίας της να ανταποκριθεί στα Υποχρεωτικά Κριτήρια του Κανονισμού Αδειοδότησης.

Συγκεκριμένα γράφεται κι ακούγεται οτι από όλες τις θεσμικές κατευθύνσεις έχει επεξεργασθεί και προωθείται αρμοδίως μία ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για χαριστική εξαίρεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ από τις οικονομικές και νομικές υποχρεώσεις της, στην οποία ήδη έχουν συμφωνήσει η SUPER LEAGUE και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κι απομένει η συγκατάθεση του προέδρου της ΕΠΟ κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ, όπως όλοι γνωρίζετε, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κατά την περυσινή περίοδο ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΒΙΑΙΩΣ για τρίτη φορά στην ιστορία της, παρότι αγωνιστικά είχε καταλάβει στην βαθμολογία της SUPER LEAGUE θέση παραμονής στην κατηγορία, λόγω ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ της, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και η ομάδα μας να βρεθεί υπό την παρούσα νομική μορφή της ως ερασιτεχνικό σωματείο στην Γ’ερασιτεχνικη κατηγορία.
ΕΠΕΙΔΗ η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ υποβιβάστηκε κατόπιν εφαρμογής μιας λίαν αμφισβητούμενης απόφασης του Συνεταιρισμου που δυστυχώς ψήφισε η πλειοψηφία των ομάδων κι ατυχως επικυρώθηκε κι από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ο ισχυων Κανονισμός Αδειοδότησης ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΗΝ 20η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΤΈΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΣΧΥ
ΕΠΕΙΔΗ κατά το άρθρο 61παρ.2 του Κανονισμού Αδειοδότησης, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ, Ή ΜΗ, ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ο ισχυων Κανονισμός επιβλήθηκε από την FIFA – UEFA και ισχύει παράλληλα για τις εγχώριες και διεθνείς διασυλλογικες διοργανώσεις
ΕΠΕΙΔΗ μάλιστα ήδη κατ ‘εφαρμογήν του το αντίστοιχο όργανο των διεθνών ποδοσφαιρικων θεσμών δεν αδειοδοτησε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ, όσον αφορά την συμμετοχή της στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις,

ΕΠΕΙΔΗ η UEFA δεν εφήρμοσε το άρθρο 57 του διεθνούς κανονισμού, μη αποδεχομενη την συνδρομή δήθεν ειδικών συνθηκών που θα δικαιολογουσαν την ένταξη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ σε μία τριετή περίοδο χάριτος κι επιτήρησης.

ΕΠΕΙΔΗ είναι γνωστό ότι το υποτιθέμενο… Παραθυράκι στους κανονισμούς, το άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SUPER LEAGUE που πρωτοστάτησε πέρυσι για να μας υποβιβασει και να διασώσει το… πελατακι και κουμπαρακι του.

ΕΠΕΙΔΗ δυστυχώς με αυτή την ατυχή έμπνευση παρέσυρε και τον αδαή Υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ επίκειται επίσκεψη του στην ΕΠΟ, προκειμένου να εκμαιευσει και την… αγραφη συγκατάθεση του κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ προφανώς οι κύριοι Εξυγιαντες του Ποδοσφαίρου και της Πολιτείας, αγνοούν οτι σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. ζ του καταστατικού της ΕΠΟ, Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΘΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ.

ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ.

ΤΥΧΟΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε. Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
ΚΑΤ’ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ FIFA – UEFA ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΣΧΥ.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 6 Η Ε. Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 52 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί νόμιμα να γίνει τροποποίηση του ισχύοντος Κανονισμού αδειοδότησης λίγες μόλις μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων προς αδειοδότηση των ΠΑΕ.

ΕΠΕΙΔΗ σεβόμαστε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και την ιστορία του, δεν έχουμε πρόθεση να αντιδικησουμε μαζί του, παρότι κι αυτός ψήφισε υπέρ του υποβιβασμού μας, όμως ζητάμε να υπάρχει η ίδια νομική αντιμετώπιση.

ΕΠΕΙΔΗ η Πολιτεία θα είναι συνυπευθυνη, καθώς φαίνεται να ευλογεί παράνομες διαδικασίες, αντί να ενισχύσει τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού που θα έπρεπε να έχει τον τελευταίο λόγο.

ΕΠΕΙΔΗ το καθαρά ποδοσφαιρικό συμφέρον είτε για αγωνιστικούς λόγους, είτε για οικονομικους λόγους επιτάσσει την ταυτόχρονη παρουσία τόσο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, όσο και του ΗΡΑΚΛΗ στην SUPER LEAGUE

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομιμου δικαιώματος μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις παράνομες μεθοδεύσεις των ποδοσφαιρικων και πολιτειακων θεσμών,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την SUPER LEAGUE ως υπαιτια τόσο για τον περυσινό υποβιβασμό μας, όσο και για την σημερινή πρωτοβουλία στελέχους της για την διάσωση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ κατά παραβασιν των κανονισμών,
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να εφαρμόσετε το Νόμο και τους κανονισμούς αποφεύγοντας οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση, αλλως
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ οτι θα προσφυγουμε ενώπιον κάθε αρμοδιου αθλητικού ή πολιτικού Δικαστηρίου προς αποκατάσταση των τρωθεντων εννομων ηθικών και περιουσιακών δικαιωμάτων μας.

ΑΘΗΝΑ 21-3-2018

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα