Στη μάχη της Elite Round και η Εθνική Νέων!

Στη μάχη της Elite Round και η Εθνική Νέων!

Δημήτρης Ρούσσος
Στη μάχη της Elite Round και η Εθνική Νέων!

bet365

Στην Ιταλία για τον όμιλο της Elite Round βρίσκεται η Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Τσεχία και την Πολωνία, για μια θέση στην τελική φάση!

Υλικό υπάρχει, πολλοί δε απ' αυτούς (Μελιόπουλος, Δουβίκας, Καμπετσής) με εμπειρίες από τη Superleague ή το εξωτερικό. Ο προπονητής της ομάδας Νέων, Γιάννης Γκούμας, πιστεύει στο υλικό κι έτσι οι «γαλανόλευκοι» πιτσιρικάδες βρίσκονται στην Ιταλία με στόχο να «κοιτάξουν» στα μάτια τους αντιπάλους τους και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση.

Μια μέρα πριν την πρώτη δοκιμασία της «γαλανόλευκης», ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Γκούμας, δήλωσε:

«Ήρθαμε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το τουρνουά μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Γνωρίζουμε ότι ο όμιλός μας απαρτίζεται από πολύ δυνατές ομάδες. Ωστόσο εμείς θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας με όλες μας τις δυνάμεις, με οδηγό την ομαδικότητα και την ψυχή των παικτών μας. Τα παιδιά πιστεύουν στους εαυτούς τους και τις δυνατότητές τους και γνωρίζουν ότι θα είναι μεγάλο κατόρθωμα να βρεθούμε στα τελικά της Φινλανδίας και για τους εαυτούς τους και για την ίδια τη χώρα».

Η ΟΜΑΔΑ

Οι κλήσεις για τον όμιλο της Ιταλίας περιλαμβάνουν τους εξής:

Τερματοφύλακες: Μάριος Σιαμπάνης (ΠΑΟΚ), Αντώνης Στεργιάκης (Σλάβια Σόφια)

Αμυντικοί: Κώστας Δημητρίου (ΠΑΟΚ), Γεώργιος Ζήσης (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Βιταλιώτης (Ατρόμητος), Ελευθέριος Λυρατζής (ΠΑΟΚ), Μιχαηλάκης Μπούσης (ΑΕΚ), Δημήτριος Μελιόπουλος (Ξάνθη), Δημήτρης Παπάζογλου (Νόβιγκραντ), Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης (ΠΑΟΚ)

Μέσοι: Χρήστος Γιούσης (ΑΕΚ), Θανάσης Δημήτρουλας (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ξενιτίδης (Ολυμπιακός), Κώστας Χατζηδίμπας (ΠΑΟΚ), Κωνταντίνος Αποστολάκης (Παναθηναϊκός)

Επιθετικοί: Αναστάσιος Δουβίκας (Αστέρας Τρίπολης), Αργύρης Καμπετσής (Ντόρτμουντ), Αλέξανδρος Βοΐλης (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζοβάρας (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (ΠΑΟΚ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

21 Μαρτίου

Ελλάδα - Ιταλία (17:30)

Τσεχία - Πολωνία (14:00)

22 Μαρτίου

Τσεχία - Ελλάδα (14:00)

Ιταλία - Πολωνία (17:30)

23 Μαρτίου

Ιταλία - Τσεχία (18:30)

Πολωνία - Ελλάδα (18:30)

Την πρόκριση για την τελική φάση, που θα διεξαχθεί 16-29 Ιουλίου στην Φινλανδία, παίρνουν οι 7 ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους ομίλους τους στην Elite Round. Οι 8 ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των 4 και στην ημιτελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες της βαθμολογίας.

Η πρόκριση στα ημιτελικά εξασφαλίζει στις 4 ομάδες και το εισιτήριο πρόκρισης στην τελική φάση του FIFA U-20 World Cup 2019. Η 5η θέση για συμμετοχή στο FIFA U-20 World Cup 2019 θα κριθεί σε αγώνα play-off μεταξύ των δύο τρίτων ομάδων στη βαθμολογία κάθε ομίλου της τελικής φάσης.

 

Τελευταία Νέα