Τζώρτζογλου στην δίκη της Κάρτας Υγείας: «Ακόμα και σήμερα γιατροί δίνουν βεβαιώσεις σε παίκτες χωρίς εξετάσεις»!

Δημήτρης Τομαράς
Τζώρτζογλου στην δίκη της Κάρτας Υγείας: «Ακόμα και σήμερα γιατροί δίνουν βεβαιώσεις σε παίκτες χωρίς εξετάσεις»!

bet365

Ο Νίκος Τζώρτζογλου κατέθεσε στην δίκη της Κάρτας Υγείας ότι ακόμα και σήμερα γιατροί χορηγούν ιατρικές βεβαιώσεις σε παίκτες δίχως την παραμικρή εξέταση ενώ υπερασπίστηκε τους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Τζώρτζογλου ήταν ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης των 22 κατηγορούμενων πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, που δικάζονται για κακουργηματική απιστία στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κατέθετε για 1 ώρα και 15 λεπτά επί του θέματος.

Ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε πως «κατά την άποψή μου το σύστημα υγείας για την εξέταση των παικτών είναι τελείως λάθος και ο τρόπος που γίνεται άκρως επικίνδυνος. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνονται σωστά οι εξετάσεις ή δεν γίνονται καθόλου. Έγινε μία προσπάθεια να αλλάξει αυτό με την Κάρτα Υγείας. Προσωπικά δεν ξέρω για συμβάσεις και χρήματα και δεν έχω αποδείξεις για κάτι. Ωστόσο η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να αλλάξουν το υπάρχον σύστημα εξέτασης χρίζει επιβράβευσης και όχι απαγγελιών κατηγοριών και να βρίσκονται εδώ σήμερα».

Επίσης κατήγγειλε ότι «μέχρι και σήμερα επειδή οι εξετάσεις είναι πολύ ακριβές και κοστίζουν 250 με 300 ευρώ ο εκάστοτε πρόεδρος ή παράγοντας βρίσκει έναν φίλο του γιατρό και του υπογράφει για να παίξει ένας ποδοσφαιριστής δίχως εξετάσεις. Δεν ξέρει εάν είναι εντάξει ή όχι και υπογράφει και έτσι είχαμε περιστατικά θανάτου. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι αθλητές δεν εξετάζονται και παίρνουν μία πρόχειρη δήλωση από γιατρό. Ακόμα και σήμερα γιατροί δίνουν βεβαιώσεις σε παίκτες χωρίς εξετάσεις! Υπάρχουν ακόμα και περιστατικά με 25 παίκτες να έχουν περάσει έτσι από έναν γιατρό». Στο άκουσμα αυτών των καταγγελιών υπήρξε ένα μίνι... σοκ στο δικαστήριο. Οι επόμενες συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας θα είναι στις 21 Φεβρουαρίου, 8 Μαρτίου, 14 Μαρτίου και 22 Μαρτίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα