Όλοι έχουμε Γραμμένο που τον… λέμε πεπρωμένο!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΓΡΑΦΙΑΣ

Όλοι έχουμε Γραμμένο που τον… λέμε πεπρωμένο!

Όλοι έχουμε Γραμμένο που τον… λέμε πεπρωμένο!

O Mιχάλης Λεάνης σχολιάζει την αλλαγή έδρας της Εθνικής, τους χειρισμούς στην υπόθεση του Σκίμπε και πιστεύει ότι τα θέματα της Εθνικής ποδοσφαίρου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε για επιθυμία της κοινής γνώμης να αποχωρήσει η Εθνική Ελλάδας από το «Γ.Καραϊσκάκης».

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα για το που θα αγωνίζεται η Εθνική. Μακάρι η Πολιτεία να είχε κατασκευάσει γήπεδα προδιαγραφών ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, ή να είχε την οικονομική ευχέρεια να συντηρήσει τα ήδη υπάρχοντα σε όλη την επικράτεια, ώστε η Εθνική να έχει την άνεση, αλλά και την πολυτέλεια, να αγωνίζεται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μακάρι να υπήρχε γήπεδο σύγχρονο στο Σουφλί, στην Καστοριά, στα Γιάννενα ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίζει μπροστά σε κοινό που διψά για μπάλα.

Μακάρι αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Άρα η επιθυμία την οποία επικαλείται ο πρόεδρος  από πού πραγματικά  πηγάζει; Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο αφηρημένο από την επιθυμία της κοινής γνώμης!

Ποια είναι λοιπόν αυτή η κοινή γνώμη , που αποτυπώνεται και με ποιόν τρόπο; Αυτό είναι κάτι το οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ οφείλει να εξηγήσει στους Ελληνες φιλάθλους.

Εκτός αν η Ομοσπονδία έχει διεξάγει έρευνα σχετική με την έδρα της Εθνικής ομάδας,  τα αποτελέσματα της οποίας βρίσκονται στα χέρια της.

Τότε να την δημοσιοποιήσει να τελειώνουμε. Ορίστε αυτή είναι η έρευνα, κατ’ αυτό τον τρόπο διεξήχθη κι αυτά είναι τα αποτελέσματα της.

Με την ίδια λογική Γραμμένου μπορεί να βγει μια ΠΑΕ και να υποστηρίζει ότι με επιθυμία της κοινής γνώμης η Εθνική θα πρέπει να αγωνίζεται στην Μοζαμβίκη και γιατί όχι ,ότι πάλι με επιθυμία της κοινής γνώμης ο κύριος Γραμμένος κακώς βρίσκεται στην θέση του προέδρου.

Κοινή γνώμη η μία, κοινή γνώμη και η άλλη. Τώρα κατά  τόσο είναι…κοινή και κατά πόσο γνώμη «ο Θεός κι η  ψυχή» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός!

Πάντως το θέμα είναι, ότι ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική ποδοσφαίρου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα.

Κι αυτή η σοβαρότητα μάλλον απουσιάζει από την  νεοσύστατη ΕΠΟ  αν κρίνουμε μάλιστα κι’ από τους χειρισμούς της στο θέμα του προπονητή.

Να σημειώσω επίσης πως αν η Εθνική με την προηγούμενη διοίκηση –την οποία καμία διάθεση έχω, ούτε και πρόθεση να υπερασπιστώ , το αντίθετο μάλιστα την θεωρούσα ανίκανη- ήταν σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα Γραμμένου, σκορποχώρι, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα μεταμορφωθεί σε …κεφαλοχώρι μόνο και μόνο επειδή άλλαξαν τα πρόσωπα στην Ομοσπονδία.

Οι νοοτροπίες και κυρίως οι δομές θα πρέπει να αλλάξουν! Πάμε τώρα σε κάτι άλλο , το οποίο προσωπικά θεωρώ περισσότερο σημαντικό. Ο νέος πρόεδρος απάντησε στις κατηγορίες πως κατευθύνεται από τον Ιβάν Σαββίδη ή τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για να είμαι ακριβής δεν απάντησε αλλά έδωσε την  απάντηση του με ερώτηση! Είναι χαλίφης και ο Σπανός αναρωτήθηκε αντικρούοντας έτσι τους ισχυρισμούς.

Κι’ αυτό γιατί ο Ατρόμητος φιγουράρει πανάξια στα ρετιρέ της βαθμολογίας. Με την ίδια λογική εκτός από τον Σπανό, θα μπορούσε να επικαλεστεί και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού αλλά κι αυτόν του Πανιωνίου ή της Ξάνθης. Κι αυτοί στην βαθμολογία ψηλά βρίσκονται.

Τι το ήθελε πάντως; Δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν 24 ώρες και τώρα καλείται να απαντήσει τι φταίει, στην διαπίστωση του κ Σπανού, ότι η εξυγίανση πήγε χρόνια πίσω!

Δικαίωμα του προέδρου της ΕΠΟ να απαντά όπως αυτός κρίνει. Δικαίωμα του επίσης να θίγεται από τις αιχμηρές ερωτήσεις δημοσιογράφων τις οποίες θεωρεί προφανώς κατευθυνόμενες.

Αλλά εδώ εύλογα τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο ο πρόεδρος καλείται να απαντήσει και μάλιστα ευθέως, αν και κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη απαντήσει τουλάχιστον με τη στάση του.  

Γιατί λοιπόν δεν τοποθετήθηκε δημόσια, γιατί δεν θίχθηκε γιατί δεν εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, όταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Ιβάν Σαββίδης ανερυθρίαστα , κάνοντας επίδειξη δύναμης δήλωνε ότι ο Γραμμένος είναι «δικός μου»; Έλα ντε;

Όσο λοιπόν οι επικεφαλής της ΕΠΟ  θα επιτρέπουν  να υπάρχουν σκιές κι όσο  θα θίγονται κατά το δοκούν, τόσο η ΕΠΟ θα μοιάζει με ένα μαγαζί που άλλαξε χέρια και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση!

Το πεπρωμένο της ως εκ τούτου θα είναι να αντιμετωπίζεται από την φίλαθλη κοινή γνώμη με καχυποψία. Κι αν αμφιβάλλουν γι’ αυτό ας κάνουν μια έρευνα για να το διαπιστώσουν!

ΥΓ1: Το προσφιλές θέμα με την διαιτησία αντιμετωπίζεται κι αυτό με προχειρότητα και επιπολαιότητα.

Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ λέει ότι η διαιτησία είναι καλύτερη από πέρσι , έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε μόλις στην 11η αγωνιστική και δεν έχουν αρχίσει μόνο τα όργανα , αλλά ήδη έχουν βγει μπροστά γκρανκάσες  και κλαρίνα;

ΥΓ2: Με τι ιδιότητα μιλά ο γιός Σαββίδη , εκτός από την ιδιότητα του υιού και η κάθε δημόσια τοποθέτηση του για το ποδόσφαιρο αποτελεί είδηση;

Best of internet