«Παραμένει ο υποβιβασμός, όχι όμως και η... καθαρή θέση»

Gazzetta team
«Παραμένει ο υποβιβασμός, όχι όμως και η... καθαρή θέση»

bet365

Η ΕΠΟ πήρε θέση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί φωτογραφικής τροποποίησης του άρθρου 52 για τον Παναθηναϊκό.

Από το πρωί της Πέμπτης έχει γίνει ένας μικρός χαμός λόγω του δημοσιεύματος που αναφερόταν στην τροποποίηση του άρθρου 52 σχετικά με την αδειοδότηση των ομάδων.

Και αυτό γιατί φαινόταν όλο αυτό να γίνεται, προκειμένου να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Οι «πράσινοι» ουσιαστικά το διέψευδαν αυτό, ενώ θέση πήρε και η ΕΠΟ, ξεκαθαρίζοντας οτι ο σχετικός κανονισμός έχει ανασταλεί από την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με το νέο κανονισμό αδειοδότησης των Π.Α.Ε. της Super League, και προς αποκατάταση της πραγματικότητας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

«Ουδεμία "φωτογραφική" αλλαγή προς όφελος Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας περιλαμβάνεται στο νέο κανονισμό αδειοδότησης. Η ισχύς του άρθρου 52, για το οποίο γίνεται εκτενώς λόγος, είχε ανασταλεί από την περίοδο 2016-17, με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, και η αναστολή αυτή εξακολουθεί να υφίσταται για την περίοδο 2017-18».

Αυτό που ουσιαστικά αποφασίστηκε είναι πως μία ομάδα μπορεί να πάρει άδεια, ακόμη και αν δεν έχει «καθαρή θέση». Αρκεί όμως να έχει μειώσει τα χρέη της και να έχει προβεί στους απαραίτητους διακανονισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα παίρνει άδεια και θα υποβιβάζεται, όπως προβλέπει ο κανονισμός.

 

Τελευταία Νέα