Σύνδεσμος Διαιτητών Ηρακλείου Κρήτης: Σκληρή ανακοίνωση για την ΕΠΣΗ και την κατάσταση στην διαιτησία!

Gazzetta team
Σύνδεσμος Διαιτητών Ηρακλείου Κρήτης: Σκληρή ανακοίνωση για την ΕΠΣΗ και την κατάσταση στην διαιτησία!

bet365

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή την κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΗ αναφέρθηκε με σκληρό τρόπο στην τοπική Ένωση, τους χειρισμούς της και στα όσα προσάπτονται ακόμα και στον Κουκουλάκη.
Η ανακοίνωση:
Με αφορμή την κλήρωση της 3ης φάσης του κυπέλου ΕΠΣΗ και τα παράπονα που ακουστήκαν από παράγοντες σχετικά με την διαιτησία θέλουμε σαν ΔΣ του Συνδέσμου Διαιτητών να δημοσιοποιήσουμε τα παρακάτω:
Την εκπαίδευση των Διαιτητών τα τελευταία χρόνια την έχει αναλάβει αποκλειστικά η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΗ και όχι ο Σύνδεσμος...
Πράγματι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φέτος με την διαιτησία αλλά οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι διαιτητές. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από 2 περίπου χρόνια ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου για ένα καπρίτσιο και μια προσωπική κόντρα με τον Μιχάλη Κουκουλάκη αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην οργανωμένη διαιτησία και να δώσει όλες τις αρμοδιότητες στην Επιτροπή Διαιτησίας που αποτελείται από τον Γιώργο Ιωαννίδη, τον Χρήστο Χανιωτάκη - ο οποίος όμως δεν έχει τα προσόντα που ορίζει ο κανονισμός - και τον Γιώργο Φουκάκη που όπως δήλωσε στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου παραιτήθηκε πριν 4 μήνες όταν διαφώνησε μαζί τους.
Αποτέλεσμα τις κόντρας αυτής ήταν οι διαιτητές να μην έχουν καθόλου στήριξη από την ΕΠΣΗ, κάποιοι να μην αξιολογηθούν και να σταματήσουν να αγωνίζονται. Κάποιοι άλλοι απογοητευμένοι από το στραβό κλίμα σταμάτησαν. Ένα μόνο παράδειγμα θα αναφέρουμε:
Διαιτητές παραπέμφθηκαν στην πειθαρχική διότι έπαιξαν σε φιλανθρωπικό αγώνα χωρίς αποζημίωση. Τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσα ξενοδοχείου (όταν είναι ελεύθερη ) και γενικά το καλό κλίμα της τελευταίας δεκαετίας χάθηκε. Δεν χάθηκε όμως μόνο στα μαθήματα χάθηκε κει στους αγωνιστικούς χώρους. Διαιτητές άπειροι καλούνται να αγωνιστούν σε δύσκολα παιχνίδια. Διαιτητές καλούνται να αγωνιστούν σε 4 και 5 παιχνίδια την εβδομάδα. Τι απόδοση να έχει ένας διαιτητής όταν αγωνίζεται Σάββατο πρωί απόγευμα Κυριακή πρωί απόγευμα και Τετάρτη; Οι παράγοντες ρίχνουν χρήματα κάνουν τον προγραμματισμό τους και ξαφνικά βλέπουν να τους παίζουν διαιτητές κουρασμένοι και ενός η δυο ετών ή ακόμα και μαθητές της Σχολής. Με τόση πίεση που δέχονται όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται σε αγώνες πολύ πιο δύσκολους από ότι θα έπρεπε, δεν έχουν προστασία από πουθενά και δεν προλαβαίνουν να πηγαίνουν από το ένα γήπεδο στο άλλο είναι θέμα χρόνου να σταματήσουν και αυτοί.
Εμείς στον Σύνδεσμο παρακολουθούμε δυστυχώς έναν μαρασμό του δυναμικού της ηρακλειώτικης Διαιτησίας. Δεν θα σταματήσουμε όμως να αγωνιζόμαστε για το σταμάτημα αυτής της κατηφόρας. Οι μόνοι υπεύθυνοι αυτής της πολύ άσχημης κατάστασης είναι οι όσοι διοικούν σήμερα. Κρούουμε ‘’τον κώδωνα του κινδύνου’’ σε όλους τους παράγοντες την ομάδων του Νομού Ηρακλείου.
Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους Ηρακλειώτες διαιτητές τους αφορούν άμεσα. Μέχρι να έρθει η ώρα που όλα θα επιστρέψουν πάλι στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν να ελέγξουν και να μάθουν ποιος και τι πραγματικά φταίει. Γιατί σταματάνε συνεχώς όλο και περισσότερο διαιτητές; Γιατί από τους νέους διαιτητές των σχολών πολλοί λίγοι συνεχίζουν; Γιατί υπάρχει αυτό το μόνιμα ηλεκτρισμένο κλίμα στα σπλάχνα της ηρακλειώτικης διαιτησίας; Γιατί υπάρχουν φοβισμένοι και απογοητευμένοι διαιτητές;
Στο Σύνδεσμο δεν πάψαμε να αναδεικνύουμε όλα και όλους, που είναι η πηγή του κακού. Αυτό θα κάνουμε και τώρα παρόλες τις απειλές και τις πειθαρχικές διώξεις που δεχόμαστε. Στα μαθήματα της Δευτέρας αγνοούνται και δεν ορίζονται να διδάξουν έμπειροι εκπαιδευτές κάτι που είναι αντίθετο στον κανονισμό όπως επίσης δεν ορίζονται έμπειροι παρατηρητές στους αγώνες.
Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα με άμεσο αντίκτυπο στους αγωνιστικούς χώρους. Διαιτητές με μεγάλη και πολύχρονη προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο του Ηράκλειου που τιμούν την διαιτησία σε όλη την Ευρώπη όπως ο διεθνής βοηθός Βασίλης Νικολακάκης στοχοποιούνται λοιδορούνται και χλευάζονται από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ με δημόσιες αναφορές στο Facebook. Ακόμη δεν έχουμε ξεχάσει τον πόλεμο που δέχτηκε ο Στάθης Γαρεφαλάκης γιατί ο πατέρας του δεν έκανε ότι του είπαν. Με αυτή την συμπεριφορά του ο πρόεδρος της Ένωσης τι παράδειγμα δείχνει στους νέους διαιτητές και τι κουράγιο να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Καθήκον κάθε προέδρου είναι να προστατεύει ΟΛΟΥΣ τους διαιτητές και όχι μόνο αυτούς που είναι αρεστοί στον ίδιο.
Σάπιες ψυχές – μυαλά υποταγμένα – ανθρωπάκια κομπλεξικά, φθονερά!!!! Αυτές είναι οι εκφράσεις του προέδρου της ΕΠΣΗ δημόσια στο Facebook και σε όλα τα sites για κάποιους διαιτητές της Ένωσης του που δεν του κάνουν τα χατίρια. Κατά τα άλλα ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει. Οπουδήποτε αλλού η ηγεσία του ποδοσφαίρου θα καλούσε όλους γύρω από ένα τραπέζι για να βάλουν πλάτη και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και ενώ εμείς ως Σύνδεσμος έχουμε κάνει πολλές φορές το κάλεσμα δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Εδώ δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες. Τίποτα δεν θα γίνει. Το πολύ πολύ σε καμμιά φιέστα από αυτές τις γνωστές σε ψαροταβέρνες ουζερί κτλ να πουν το γνωστό τροπάριο ότι ο Κουκουλάκης φταίει για όλα (ακόμη και για το μήλο που έδωσε η Εύα στον Αδάμ) και μετα να ασχοληθούν με το αγαπημένο του χόμπι ……….τα κουΐζ !!!!!!
Με Τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Κοκκινάκης Βασίλης
Ο Γεν. Γραμματέας
Τάσος Μαστορίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα