«Ακούοντες στη Χώρα των Κωφών» στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Gazzetta team
«Ακούοντες στη Χώρα των Κωφών» στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

bet365

Η Εθνική Ομάδα Κωφών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο κτίριο της ΕΟΕ θα παρουσιαστεί ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη διαδρομή της, αλλά και τον κόσμο των κωφών – βαρήκοων.

Tο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα υποδεχτεί μια ξεχωριστή εκδήλωση. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Ακούοντες στη Χώρα των Κωφών» με αφορμή την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Ομάδα Ποδοσφαίρου Κωφών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη το καλοκαίρι στην Κρήτη. Η ελληνική ομάδα με μια σειρά αγωνιστικών υπερβάσεων, όπως ο αποκλεισμός της – για μια δεκαετία αήττητης- Τουρκίας στον προημιτελικό, έφτασε ως τον μικρό τελικό και το χάλκινο μετάλλιο.

Μια ομάδα τριών δημοσιογράφων (Γιάννης Αλυσανδράτος, Τάσος Βαρβάτος και Μάρκος Χάννα) με εφαλτήριο την επιτυχία της ομάδας, μίλησαν με το Προεδρείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, με τους προπονητές και τους παίκτες σε μια προσπάθεια να φωτιστούν άγνωστες πτυχές, όχι μόνο του τουρνουά, αλλά και της καθημερινότητας που βιώνουν οι κωφοί – βαρήκοοι αθλητές. Το ντοκιμαντέρ γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 1993, όταν η εθνική ομάδα αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου, εξερευνά τις προσπάθειες που έγιναν στο μεσοδιάστημα και φτάνει στο σήμερα και την καλοκαιρινή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από την στελέχωση της ομάδας έως την επόμενη μέρα και τις προκλήσεις του μέλλοντος, το ντοκιμαντέρ γίνεται το κάλεσμα προς τους δυνάμει αθλητές με προβλήματα ακοής να εξερευνήσουν τις επιλογές τους στον αθλητισμό και -γιατί όχι- τον πρωταθλητισμό σε επίπεδο εθνικής ομάδας.

 

Τελευταία Νέα