Κωφίδης: « Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»

Gazzetta team
Κωφίδης: « Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»

bet365

Ο Σάββας Κωφίδης για άλλη μια φορά έδειξε γιατί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα μιλώντας για την κοινωνία αλλά και το θέμα των προσφύγων.

Ανθρωποι σαν τον Σάββα Κωφίδη σπανίζουν και ο παλαίμαχος άσος μιλώντας στην ΕΡΑσπορ 101,8 με τα λεγόμενά του έδειξε γιατί θα πρέπει φωνές σαν τις δικές του να ακούγονται.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάββας Κωφίδης:

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μάθει ο άνθρωπος ότι από την στιγμή που ζει και συνυπάρχει με άλλους μέσα σε μια κοινωνία είναι απαραίτητο να είναι ενεργός και να συμμετέχει στα κοινά, να “πολιτικοποιείται” όχι να “κομματικοποιείται”…»

«Πολλοί νομίζουν ότι αυτά τα δύο είναι ίδια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σήμερα ο άνθρωπος βρίσκεται σε ηθική αποσύνθεση και παρακμή κι αυτό συμβαίνει διότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια και έτσι πλέον αρέσκεται να παραποιεί, να παραχαράσσει και κυρίως να «ηθικολογεί».

Ο πλανήτης γη δεν ανήκει σε κανέναν. Επειδή η ελληνική γλώσσα είναι τεράστια, αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι σημαίνει «μετανάστης», τι «πρόσφυγας», τι «Γερμανός» και τι « Έλληνας». Εγώ δεν γνωρίζω αυτές τις έννοιες. Το μόνο που ξέρω και θέλω να ανακαλύπτω καθημερινά είναι ο «άνθρωπος».

Αυτή η Γη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, έχω το δικαίωμα να πάω σε οποιοδήποτε μέρος θέλω και να ζήσω, γιατί αναγκάζομαι να φύγω από τον τόπο μου όπως έφυγαν οι Έλληνες και συνεχίζουν να το κάνουν. Για μένα πατρίδα δεν είναι το μέρος καταγωγής μου, αλλά είναι όλη η Γη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα