Διαιτητής στην Κρήτη δεν ξεκίνησε ματς για πανό υπέρ των προσφύγων (pic)

Gazzetta team
Διαιτητής στην Κρήτη δεν ξεκίνησε ματς για πανό υπέρ των προσφύγων (pic)

bet365

Και όμως το είδαμε και αυτό. Διαιτητής στην Κρήτη δεν ξεκίνησε τον αγώνα του Τηγανίτη με τον Κόροιβο λόγω πανό που ανέβασαν οι φίλοι του Τηγανίτη και το οποίο συμπαραστεκόταν στους πρόσφυγες.

Η αλήθεια είναι πως το «non politica» είναι μια οδηγία της FIFA, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να μην θέλει πολιτικά μηνύματα στις εξέδρες. Ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που θα έπρεπε να γίνονται δεκτές. Εξαιρέσεις όπως το πανό των φίλων της ομάδας του Τηγανίτη Ηρακλείου, με τους Κρητικούς στο ματς με τον Κόροιβο για την 1η αγωνιστική της Γ' ΕΠΣ Ηρακλείου να συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα το πανό έγραφε: «Το Κράτος δολοφονεί, μην συνηθίσουμε τον θάνατο. Ούτε στη Μόρια, ούτε πουθενά. Αλληλεγγύη σε μετανάστες/στριες».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε να ξεκινήσει τον αγώνα αν δεν κατέβει το πανό, οι παίκτες, αλλά και οι φίλοι του Τηγανίτη δεν το κατέβασαν και το ματς δεν έγινε, με την ομάδα του Ηρακλείου να ανεβάζει στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook τα εξής: «Στο σημερινό αγώνα του ποδοσφαιρικού μας τμήματος απέναντι στον Κόροιβο για τη 1η αγωνιστική της Γ' ΕΠΣ Ηρακλείου, η ομάδας μας πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα με τους νεκρούς στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και ο διαιτητής αρνήθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι εάν δεν κατέβαινε από την κερκίδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πανό έχει περιεχόμενο που είναι ενάντια στον κανονισμό "No politica" στα γήπεδα.

Το πανό δεν το κατεβάσαμε ποτέ και το φύλλο αγώνα συμπληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί επίσημα ο αγώνας.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας,

Τηγανιτης

ΥΓ η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ήττα!».

 

Τελευταία Νέα