Τέσσερις Πορτογάλοι διεθνείς του Euro 2004 μιλούν για το θαύμα της Ελλάδας!

Τέσσερις Πορτογάλοι διεθνείς του Euro 2004 μιλούν για το θαύμα της Ελλάδας!

bet365

Ντέκο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Νούνο Μανίς και Ζόρζε Αντράντε εξηγούν στο gazzetta.gr τι πήγε στραβά για την Πορτογαλία κόντρα στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια! Η χαμένη ευκαιρία τους και η υπόκλιση στην «αρμάδα» του Ρεχάγκελ.

Βουλευτικές Εκλογές 2019 με νέα ειδικά στοιχήματα. | (+21)

Πέρασαν 15 χρόνια από την εποποιία του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας με την Εθνική ομάδα να κάνει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποκλείοντας κατά σειρά στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Euro 2004 τις Γαλλία και Τσεχία, επικρατώντας στον τελικό για δεύτερη φορά των Πορτογάλων.

Οι Ίβηρες χρειάστηκε να περιμένουν 12 χρόνια προκειμένου να αποτινάξουν από πάνω την στάμπα των «losers» αλλά και να τα ξορκίζουν τους δαίμονες τους.

Ντέκο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Νούνο Μανίς και Ζόρζε Αντράντε μίλησαν στο gazzetta.gr για τα συναισθήματα που κυρίευσαν τους Πορτογάλους μετά την ήττα από την Ελλάδα, αλλά και τα ψυχικά τραύματα που άφησε η 4η Ιουλίου 2004 στο «Ντα Λουζ».

Ντέκο

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε προετοιμαστεί σωστά για το Euro. Αν παίζαμε κόντρα σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα θα είχαμε νικήσει εκείνον τον τελικό. Απέναντι στην Ελλάδα νομίζαμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσουμε, αλλά κλείστηκαν πίσω και αμύνθηκαν. Ποτέ στην καριέρα μου δεν επικεντρωνόμουν σε ένα ή δύο παιχνίδια.

Δεν το συνήθιζα, αλλά σίγουρα αυτό που συνέβη στον τελικό με την Ελλάδα ήταν τεράστια απογοήτευση. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Η Ελλάδα έπαιξε έξυπνα. Δυστυχώς θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα. Ήταν μία ήττα που μας άφησε πικρή γεύση γιατί εκτός των άλλων συνέβη στην έδρα μας. Απογοητεύσαμε τον κόσμο μας. Κέρδισα τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Όποιος τίτλος υπήρχε τον κατέκτησα. Το μόνο που μου έλειπε ήταν το Euro2004.

Ένας τίτλος με την εθνική Πορτογαλίας. Αυτό μόνο έλειπε, αλλά τον χάσαμε από την Ελλάδα. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω».

Ρικάρντο Καρβάλιο

«Για μας ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα αλλά από την άλλη ήταν και μια μεγάλη επιτυχία επειδή φτάσαμε ως τον τελικό. Ασφαλώς παίζεις για να κερδίσεις και δεν τα καταφέραμε αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κοιτάζεις πάντα μπροστά. Αυτό κάναμε και εμείς και κατορθώσαμε το 2016 να κατακτήσουμε το τρόπαιο, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για την Πορτογαλία.

Δύσκολο να πω εάν η απώλεια του Euro 2004 είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Το τρόπαιο κατέληξε στην Ελλάδα. Όταν χάνεις μια τόσο μεγάλη ευκαιρία όπως είναι ο τελικός του Euro ασφαλώς είναι κάτι που σε προβληματίζει και σε απασχολεί για πάρα πολλά χρόνια.

Ευτυχώς, όπως προείπα είχα συμμετοχή στο Euro 2016 και στην κατάκτησή του και έτσι κατά κάποιον τρόπο άφησα πίσω μου ό,τι συνέβη το 2004.

Ουσιαστικά το ξέχασα. Στα 12 χρόνια που μεσολαβησαν μεταξύ των δύο αυτών Euro σκεφτόμασταν πόσο απίστευτο ήταν αυτό που συνέβη και τι ευκαιρία χάθηκε. Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος κι όταν χάνεις νιώθεις ότι είσαι πολύ χαμηλά.

Πάντα έλεγα ότι έπρεπε να προχωρήσω μπροστά και επιμένω ότι ήταν επιτυχία που φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Οι καλύτερες στιγμές είναι όταν κερδίζεις. Όταν παίζεις και κερδίζεις είναι φανταστικό. Όταν δεν παίζεις καλά και κερδίζεις είναι καλύτερο από το να αποδίδεις σωστά και να χάνεις. Καταλήγω πως η ομορφότερη στιγμή της καριέρας μου είναι όταν κερδίσαμε το Euro 2016 και η χειρότερη όταν το χάσαμε το 2004 στο τελικό με την Ελλάδα».

Νουνο Μανίς

«Ήταν ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να έχουμε υπομονή, θεωρώντας πως η Ελλάδα μετά το γκολ πρακτικά έπαιζε μόνο άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το έργο μας να γίνει δύσκολο.

Η ήττα από την Ελλάδα ήταν κάτι που προκάλεσε θλίψη γιατί κανείς δεν περίμενε να χάσουμε στον τελικό. Νιώθαμε πως απογοητεύσαμε τους συμπατριώτες μας και πως δεν δικαιώσαμε τις προσδοκίες των Πορτογάλων οπαδών.

Πιστεύω πως ηττηθήκαμε από την Ελλάδα λόγω του άγχους που είχε η ομάδα, αλλά και λόγω του τρόπου που αντιδράσαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε.

Είμαι ωστόσο βαθύτατα πεπεισμένος πως βάσει όσων έπραξε η Πορτογαλία στα 90 λεπτά της αναμέτρησης τουλάχιστον δικαιούμασταν την ισοπαλία».

Ζόρζε Αντράντε

«Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα έτσι όπως έπαιζε. Δεν μας είχε συμβεί ποτέ ξανά. Έπαιζε εντελώς ανορθόδοξα με συνέπεια να μην μπορούμε να βρούμε διαδρόμους. Θυμάμαι όλη η ομάδα αμύνονταν. Ακόμα και οι επιθετικοί της βοηθούσαν προκειμένου να είναι συμπαγής και να μην περνάει τίποτα. Ήταν κάτι που δεν το είχαμε ξαναδεί».

 

Τελευταία Νέα