Οι στοιχηματικές «βλέπουν» Δέλλα, Ουζουνίδη και Χιμένεθ για τον πάγκο της Εθνικής! (infographic & poll)

Gazzetta team
Οι στοιχηματικές «βλέπουν» Δέλλα, Ουζουνίδη και Χιμένεθ για τον πάγκο της Εθνικής! (infographic & poll)

bet365

Ο Άγγελος Αναστασιάδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση ως ομοσπονδιακός τεχνικός και οι εκτιμήσεις για τον αντικαταστάτη του, αν τελικά απομακρυνθεί «δίνουν και παίρνουν»!

«Ηλεκτρικός» είναι ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας, μόνιμα από το 2014 μέχρι σήμερα και τις ευθύνες να κατανέμονται από την αρχή ως το τέλος του «οικοδομήματος». Η ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 κι έγινε τακτικός «θαμώνας» των διεθνών διοργανώσεων, φτάνοντας μάλιστα ένα… πέναλτι μακριά από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, μετράει συνεχόμενες αποτυχίες και αναπάντεχες ήττες, απέχοντας από κάθε σημαντικό τουρνουά.

Η αποτυχία του Μίκαελ Σκίμπε να την οδηγήσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας μετριάστηκε κάπως αργότερα, αφού ο αποκλεισμός ήρθε στα μπαράζ από τη μετέπειτα φιναλίστ Κροατία. Το καλοκαίρι του 2018 αποφασίστηκε να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στον Γερμανό τεχνικό, ώστε να δείξει πως μπορεί να πετύχει στο UEFA Nations League, όμως οι δυο ήττες από Ουγγαρία και Φινλανδία οδήγησαν στην αντικατάστασή του.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έλαβε το «χρίσμα», εκπληρώνοντας το όνειρό του να προπονήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η ανάταση που πάντα ακολουθεί μια αλλαγή προπονητή θεωρήθηκε ως πορεία αναγέννησης, όμως αυτό γρήγορα φαίνεται πως διαψεύδεται.

Ήττα από την Εσθονία στο ΟΑΚΑ στο φινάλε του UEFA Nations League, κακή απόδοση κόντρα στη Βοσνία στα προκριματικά του EURO 2020, που ξεχάστηκε με την ισοφάριση (2-2), συντριβή από την Ιταλία και στη συνέχεια, η σοκαριστική επικράτηση της Αρμενίας (2-3) στην Αθήνα.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η «προπονητολογία», τόσο λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, της κακής απόδοσης της Εθνικής και της εξαιρετικά απίθανης πρόκρισης στα τελικά του EURO, όσο και του… εμφυλίου που ξέσπασε στις τάξεις της μετά την ήττα από τους Αρμένιους! Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε λόγο για «αναγκαίες εξελίξεις», Μανωλάς και Τοροσίδης φαίνεται πως επίσης δυσπιστούν απέναντι στην ικανότητα του έμπειρου κόουτς να πετύχει τον στόχο της ομάδας και συνολικά το κλίμα μυρίζει… μπαρούτι στα αποδυτήρια και όχι μόνο!

Δείτε τις αποδόσεις για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας (21+).

Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, με τους ελεύθερους και διαθέσιμους προπονητές να τίθενται στο «μικροσκόπιο», όσον αφορά το ενδεχόμενο να τον διαδεχθούν.

Φαβορί φαίνεται πως είναι ο Τραϊανός Δέλλας, που ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Super League, οδηγώντας τον Παναιτωλικό στην 9η θέση. Στην πρώτη «γεμάτη» σεζόν του «Κολοσσού» σε πάγκο ομάδας της πρώτης κατηγορίας, τα «καναρίνια» απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, χάνοντας σε ορισμένες στιγμές τη σταθερότητά τους, αφήνοντας όμως καλές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές. Ο Δέλλας, μέλος της «χρυσής» γενιάς του 2004, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της ομάδας και το γεγονός πως είναι ελεύθερος τον ανεβάζει ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους.

Σε κορυφαία απόδοση προσφέρεται η πιθανότητα να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας ο Τραϊανός Δέλλας (21+)

Ως δεύτερο φαβορί προβάλλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη σεζόν στην ΑΕΚ. Σε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα στην Ένωση, ο Έλληνας τεχνικός την οδήγησε στους ομίλους του Champoins League, όμως τα αρνητικά αποτελέσματα στη Super League τον έφεραν εκτός ΟΑΚΑ. Η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενη δουλειά του Ουζουνίδη, που «κοιτάζει» και προς το εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο τρίτος στη «λίστα» δεν είναι Έλληνας, αλλά θεωρείται… δικός μας άνθρωπος! Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, κάτι που λίγοι περίμεναν στην αρχή του καλοκαιριού. Λάτρης της αμυντικής προσήλωσης, μαέστρος στο να φτιάχνει «σφιχτές» ομάδες, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα μπορούσε να είναι ο «νέος Ρεχάγκελ», ή ακόμα καλύτερα «νέος Σάντος», αφού ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τους διεθνείς και διαθέτει το νεύρο που φαίνεται να λείπει από την Εθνική!

Δημοσιεύματα έφεραν ως πιθανό αντικαταστάτη του Αναστασιάδη και τον Άγγελο Ποστέκογλου. Ο 53χρονος Ελληνοαυστραλός τεχνικός, που στο παρελθόν βρέθηκε στον πάγκο των «καγκουρό» (2013-2017) αλλά και της Παναχαϊκής, έχει τις παραστάσεις για να αποτελέσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Αυστραλίας με τη Σάουθ Μέλμπουρν και την Μπρίσμπεϊν Ροουρ, ενώ με τη χώρα έχει δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας; Δείτε τους πιθανούς νέους ομοσπονδιακούς τεχνικούς (21+)

Από την πλευρά τους, πιο πίσω ως υποψήφιοι και σίγουρα ως γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας σε απόλυτο βαθμό είναι οι Σάκης Τσιώλης και Τάκης Λεμονής. Έχοντας μεγάλη εμπειρία και γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την τάξη και να οδηγήσουν την ομάδα στην επόμενη «μέρα».

Τέλος, ως μεγάλα αουτσάιντερ, που στη σκέψη βέβαια… εξιτάρουν είναι οι Μίτσελ και Ντούσαν Μπάγεβιτς! Ο πρώην τεχνικός θα έφερνε έναν νέο «αέρα» στην Εθνική, έχοντας μάθει να δουλεύει ομάδες που παίζουν επιθετικά και με στόχο τις νίκες, που τόσο λείπουν από την Εθνική! Όσον αφορά τον πρώην τεχνικό των ΑΕΚ, Ολυμπιακού ΠΑΟΚ και Άρη, με την εμπειρία που διαθέτει, καθώς και το γεγονός πως ανήκει στην ίδια «σειρά» με τον Αναστασιάδη, ίσως μπορούσε να αποτελέσει και επιλογή για τον πάγκο της ομάδας!

Μένει να φανεί αν ο Άγγελος Αναστασιάδης αποχωρήσει κι αν οι αγώνες με τη Φινλανδία και το Λιχτενστάιν θα βρει την Εθνική με κάποιον από τους παραπάνω προπονητές στην ηγεσία της.

 

Τελευταία Νέα