Ποδόσφαιρο και αλληλεγγύη νίκησαν για μια ακόμα φορά! (pics & vid)

Θάνος Σαρρής
Ποδόσφαιρο και αλληλεγγύη νίκησαν για μια ακόμα φορά! (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr έδωσε το «παρών» στη γιορτή για το θαύμα του Θοδωρή στο Βύρωνα, στην οποία οι εικόνες ήταν εκπληκτικές, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη δύναμη του αθλητισμού.

Η μάχη του Θοδωρή δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγγίνητο. Ένα παιδί που έχει καταφέρει να πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις προβλέψεις, καθώς βάσει των στατιστικών η νόσος Batten που τον έχει χτυπήσει έχει όριο ζωής τα 20 χρόνια. Η ισχυρή θέληση του ίδιου και της οικογένειάς του όμως έχει αποδειχθεί η καλύτερη θεραπεία. Ο Θοδωρής είναι πλέον 24 και φέτος ίσως να είναι η χρονιά του, καθώς αναμένεται να κληθεί σύντομα στις ΗΠΑ για να του εφαρμοστεί η νέα θεραπεία.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο ιερός σκοπός της οικογένειας, λοιπόν, η εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» του 105.5 στο Κόκκινο και ο Αστέρας Βύρωνας διοργάνωσαν μια πραγματική γιορτή στα γήπεδα της Εργάνης. Μια γιορτή που ξεχείλισε από αγάπη και αλληλεγγύη, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από νωρίς στην Εργάνη και φρόντισε με τις παράλληλες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα να δώσει ενδιαφέρον σε όλους τους παρευρισκόμενους!

Ήταν εκεί από νωρίς οι άνθρωποι της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος», οι οποίοι εδώ και χρόνια μαγειρεύουν στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο ένα πιάτο φαγητό.

Ήταν οι προπονητές και τα παιδιά από τις ομάδες, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τη σχολή Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, της Δόξας Βύρωνος, του Αθηναϊκού, της Ολυμπιάδας Υμηττού, του Πανιωνίου Καισαριανής και φυσικά από τον Αστέρα Βύρωνα.

Ήταν η ομάδα «Πασχαλίτσα» που φρόντισε για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, καθώς και ο Gary Fradd με τον Βασίλη Λουκαδάκη, οι οποίοι έπαιξαν ζωντανά μουσική και έκαναν αρκετούς από τους θεατές να νομίζουν ότι ακούν CD, λόγω της αρτιότητας στην εκτέλεση των τραγουδιών! Και φυσικά, οι γονείς του Θοδωρή, μαζί με το βραχιολάκι που ενισχύει τον αγώνα τους και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Την προσπάθεια στήριξαν και αρκετοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Γιώργος Μπαντής, Χρήστος Αλμπάνης, Γιώργος Μασούρας, Φιόρι Ντουρμισάι, Ανδρέας Γιαννιώτης, Σάββας Τσαμπούρης, Σάκης Παντελιάδης, Γιώργος Σαραμαντάς, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μάκης Βουκελάτος βρέθηκαν στον Βύρωνα και έγιναν πόλος έλξης από τα εκατοντάδες παιδιά, αλλά και τους μεγαλύτερους. Μάλιστα, βγήκαν στο γήπεδο και έπαιξαν μπάλα με τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι το χάρηκαν με την ψυχή τους! Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος παρακολούθησε τον... διάδοχο που κάνει τα πρώτα βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού να παίζει μπαλίτσα για καλό σκοπό.

Οι κερκίδες γέμισαν κόσμο και η αλληλεγγύη σκόρπισε χαμόγελα σε όλους. Οι εμφανώς συγκινημένοι γονείς του Θοδωρή δέχθηκαν μια φανέλα από την ΑΕΚ και μία από τον Παναθηναϊκό αφιερωμένη στον γιο τους και τη μάχη του, καθώς και ένα βιβλίο για τον Θοδωρή, φτιαγμένο από «αγάπη, φαντασία και αλληλεγγύη» από την ομάδα «Πασχαλίτσα» και τους μικρούς/μικρές ζωγράφους της.

Τα παιδιά στα γήπεδα χάρηκαν το ποδόσφαιρο με την ψυχή τους και κατάλαβαν από πολύ μικρή ηλικία το πώς μια μπάλα μπορεί να έχει επίδραση σε πολλα περισσότερα από το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Και εδώ αξίζουν συγχαρητήρια και στους προπονητές τους, που φρόντισαν να τους εξηγήσουν το νόημα της διοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Η τελευταία ήταν άλλωστε η μεγάλη νικήτρια του τουρνουά. Το έβλεπες στα πρόσωπα του κόσμου που αποχωρούσε, στην πραγματική χαρά των ποδοσφαιριστών που πήραν μέρος σε έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους, στους μικρούς παίκτες και σε όλους όσοι εθελοντικά πρόσφεραν κάτι από το δικό τους μετερίζι στην προσπάθεια...

 

Τελευταία Νέα