Βασιλειάδης: «Κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί να εκφράζονται»

Βασιλειάδης: «Κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί να εκφράζονται»

Βασιλειάδης: «Κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί να εκφράζονται»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ήταν ιδιαίτερα σκληρός για την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στο ματς της Εθνικής με την Εσθονία τονίζοντας πως θα εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος, ενώ πρόσθεσε πως η αντίδραση της κοινωνίας στο συγκεκριμένο θέμα δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Προφανώς ότι ένιωσε και ο μέσος Έλληνας. Μόνο αποτροπιασμό, οργή και απογοήτευση γι αυτά τα ακροδεξιά σταγονίδια, τους νοσταλγούς του Χίτλερ, που θέλουν να επαναφέρουν στην ατζέντα το σκοτάδι. Η σύσσωμη αντίδραση της κοινωνίας και της Πολιτείας, καθώς και των εισαγγελικών αρχών ήταν η καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς τους νοσταλγούς των σκοτεινότερων στιγμών της Ευρωπαϊκής ιστορίας.

Καταρχήν αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος, Υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο. Εξετάζουμε μαζί με την UEFA για το καινούργιο πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα που θα αντιμετωπίζει κι αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει, όμως και οι ίδιες διοργανώτριες αρχές να κινούνται άμεσα όχι μόνο στην καταδίκη, αλλά τοις πράγμασι καταδίκη των περιστατικών αυτών. Δηλαδή άμεση κοινοποίηση, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να φεύγουν, να απομακρύνονται από το γήπεδο, όπως και τα ρατσιστικά πανό.

Νομίζω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίδραση και κατακραυγή των υπόλοιπων θεατών, δηλαδή της κοινωνίας. Εάν δεν υπάρχει  συλλογική αντίδραση και αντίσταση σ’ αυτά τα φαινόμενα, τότε δεν θα είναι για τελευταία φορά. Έχω την αίσθηση βέβαια, ότι ο τρόπος που αντέδρασε στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, μας κάνει να είμαστε λίγο αισιόδοξοι. Παρόλα αυτά θα πρέπει να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί να εκφράζονται».

Best of internet