Το καλό και το κακό σενάριο για την Εθνική (pic)

Το καλό και το κακό σενάριο για την Εθνική (pic)

Αντώνης Σαούλης
Το καλό και το κακό σενάριο για την Εθνική (pic)

bet365

Πως θα σας φαινόταν ένας όμιλος με Ισπανία, Γερμανία και Σερβία για την Ελλάδα; Το gazzetta.gr κάνει μια πρώτη ανάγνωση για τα γκρουπ δυναμικότητας της Εθνικής.

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το καταφέραμε κι αυτό. Γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται. Μέσα σε τέσσερα χρόνια να πέσουμε από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για τις κληρώσεις των προκριματικών στο τέταρτο! Ομως είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να κοιτάξει η Εθνική ομάδα και να προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση για την προκριματική φάση η οποία θ' αρχίσει τον Μάρτιο.

Τους αντιπάλους μας, θα τους μάθουμε σε λίγες μέρες. Για την ακρίβεια στις 2 Δεκεμβρίου, με την κλήρωση να γίνεται στο Δουβλίνο. Προφανώς με τις εμφανίσεις μας στο Nations League δεν μπορούμε να πούμε ότι θα με μια καλή κλήρωση περνάμε. Πόσω μάλλον όταν θα έχουμε θεωρητικά (και ουσιαστικά) τρεις ισχυρότερες/καλύτερες χώρες πάνω από εμάς στον όμιλο.

Ομως είναι διαφορετικό να κληρωθεί η Εθνική με Ισπανία και Γερμανία (από το πρώτο και το δεύτερο γκρουπ) και είναι αλλιώς να... πάρει την Ελβετία και την Τσεχία. Και στα δύο σενάρια θα χρειαστεί υπέρβαση για να πάρουμε την μία από τις δύο θέσεις που δίνουν πρόκριση στο Euro 2020. Ας δούμε όμως τα καλά και τα άσχημα σενάρια που μπορούν να προκύψουν από την κλήρωση στις 2 Δεκεμβρίου.

Κακά σενάρια
Δεδομένο πρώτο. Η Εθνική πρέπει να αποφύγει την Γερμανία από το δεύτερο γκρουπ. Ακόμα κι αν της... κάτσει η Ελβετία από το πρώτο γκρουπ οι πιθανότητες για πρόκριση θα έχουν μειωθεί αισθητά. Ομως οι πιθανότητες να πέσουμε με την Γερμανία είναι 1/10. Εάν τους... πετύχουμε θα είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Δεδομένο δεύτερο. Να αποφύγουμε Ισπανούς, Γάλλους, Αγγλους (πάντα τα πηγαίνουν εξαιρετικά στα προκριματικά) από τον πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Οχι, ότι οι Πορτογάλοι, οι Ολλανδοί, οι Ελβετοί, οι Βέλγοι, οι Ιταλοί, οι Κροάτες και οι Πολωνοί είναι αντίπαλοι που τους... έχουμε αλλά οι τρεις πρώτοι φαντάζουν ομάδες που δύσκολα θα πάρουμε και βαθμό.

Δεδομένο τρίτο. Μακριά από Σερβία, Σλοβακία και Τούρκια (για πολλούς και διάφορους λόγους) από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Επίσης είναι χώρες που μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και το έχουμε κάνει στο παρελθόν αλλά υπάρχουν καλύτερες χώρες να... πάρουμε από το συγκεκριμένο γκρουπ.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο; Γαλλία ή Ισπανία από το πρώτο γκρουπ, Γερμανία από το δεύτερο και Σερβία ή Σλοβακία από το τρίτο.

Καλά σενάρια
Δεδομένο πρώτο. Ελβετία ή Πολωνία από το πρώτο γκρουπ. Σαφώς καλύτερες ομάδες από εμάς τούτη την περίοδο αλλά δεν είναι και Γαλλία ή Ισπανία.

Δεδομένο δεύτερο. Ουαλία και Τσεχία φαντάζουν καλές αντιπάλους. Ακόμα και Ουκρανία που έχουμε καλή παράδοση με αυτούς.

Δεδομένο τρίτο. Β. Ιρλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία ακόμα και Φινλανδία, Ισραήλ δείχνουν ομάδες που μπορούμε να τις περάσουμε βαθμολογικά και να κυνηγήσουμε την δεύτερη θέση.

Το καλύτερο δυνατό σενάριο; Πολωνία ή Ελβετία από το πρώτο γκρουπ, Ουκρανία ή Τσεχία από το δεύτερο και Βουλγαρία ή Β. Ιρλανδία από το τρίτο.

 

Τελευταία Νέα