Ναζιστές στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (pics)

Ναζιστές στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (pics)

Gazzetta team
Ναζιστές στο ΟΑΚΑ με σημαία του «Μαύρου Ήλιου» (pics)

bet365

Περίπου 50 ναζι αποτέλεσαν θλιβερή μειοψηφία στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Εσθονία, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, καίγοντας μια τουρκική σημαία και σηκώνοντας μια άλλη με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS.

Ασορτί με την «παγωμένη» ατμόσφαιρα στον αγωνιστικό χώρο πήγαν και οι περίπου 50 ναζιστές που έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία, στην ήττα (0-1) για την έκτη αγωνιστική του Nations League.

Εκτός δυο σερβικών σημαιών, μιας ελληνικής με τον μαίανδρο της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της, μιας τούρκικης που έκαψαν στο τέλος της αναμέτρησης και συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο, την Αλβανία, την Μακεδονία, τον Αλέξη Τσίπρα και το Πολυτεχνείο, όλα προερχόμενα από την ακροδεξιά συνθηματολογία, οι ναζί που κάθονταν στο κάτω διάζωμα και στα πρώτα καθίσματα σήκωσαν και τη σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των S.S.

Τι εστί «Μαύρος Ήλιος»; Πρόκειται για μυστικιστικό σύμβολο των SS που υιοθέτησε ο Χάινριχ Χίμλερ και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε τελετές μύησης στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Ο Χίμλερ το 1929 είχε διοριστεί ανώτατος αρχηγός των SS και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς διαμορφωτές της ναζιστικής πολιτικής.

Οι συγκεκριμένοι ακροδεξιοί είχαν κάνει την εμφάνισή τους με μικρότερη δυναμική και στο παιχνίδι με τη Φινλανδία, όντας οι μόνοι που έβριζαν τους περίπου 400 φιλοξενούμενους οπαδούς, που βρέθηκαν στην Αθήνα για να δουν το παιχνίδι.

Μένει να φανεί αν κάτι απ' όλα αυτά θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την πλευρά της UEFA, που όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, είναι αρκετά ευαίσθητη σε ζητήματα ρατσισμού στα γήπεδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα