Έκανε το πρώτο βήμα η Εθνική Νέων

Έκανε το πρώτο βήμα η Εθνική Νέων

Νίκος Μαρούδας
Έκανε το πρώτο βήμα η Εθνική Νέων

bet365

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro U19 πανηγύρισε η Εθνική Νέων, επικρατώντας του Γιβραλτάρ στην Βουλγαρία 4-0.

Με στόχο την πρόκριση στην Elite Round, η Εθνική Νέων ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro U19. Στον 13ο όμιλο ο οποίος διεξάγεται στην Βουλγαρία, πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν το αδύναμο Γιβραλτάρ, το οποίο και η Ελλάδα κέρδισε με 4-0.

Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Τζίμας, με τον Βοΐλη στο 14' να κάνει το 2-0. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45', ο Εμμανουηλίδης ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Το 4-0 διαμορφώθηκε και πάλι από τον άσο του Παναθηναϊκού στο 86ο λεπτό.

Με αυτή τη νίκη, η Ελλάδα έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου μιας και το Ρουμανία Βουλγαρία έληξε ισόπαλο 1-1. Το Σάββατο, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα αντιμετωπίζει την Ρουμανία και με νίκη θα πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στην Elite Round μιας και προκρίνονται οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο.

Ελλάδα: Χριστογέωργος, Λυρατζής, Τσαούσης (85' Νεοφυτίδης), Μιχαηλίδης, Αντζουλάς, Εμμανουηλίδης, Μελιόπουλος (85' Λιάβας), Μπότος (60' Κουτσουπιάς), Βοΐλης, Τζίμας (69' Δουμτσής), Μαρίνος (61' Γαϊτανίδης)

Γιβραλτάρ: Λόπεζ, Περέρα (72' Κάρνετζι), Βινέτ, Σέρα, Γιάμπιας, Μούιρ, Γκράσια (90' Μόγια Μπολτ), Πίκοκ, Ελ Χμίντι (72' Σμιθ), Περάλτα (87' Μπαουτίστα), Τζόουνς (71' Μάρκεζ).

Το πρόγραμμα

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0
Ρουμανία – Βουλγαρία 1-1

17/11

Ελλάδα – Ρουμανία
Βουλγαρία – Γιβραλτάρ

20/11

Βουλγαρία – Ελλάδα
Γιβραλτάρ – Ρουμανία

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 3
2. Βουλγαρία 1
3. Ρουμανία 1
4. Γιβραλτάρ 0

 

Τελευταία Νέα