Πολωνία, Αυστρία και Πορτογαλία οι πιθανές αντίπαλοι των Ελπίδων

Δημήτρης Ρούσσος
Πολωνία, Αυστρία και Πορτογαλία οι πιθανές αντίπαλοι των Ελπίδων

bet365

Η Πορτογαλία πήρε τη θέση της Σουηδίας στους καλύτερους δεύτερους και συγκαταλέγεται μαζί με την Πολωνία και την Αυστρία στις υποψήφιες αντιπάλους της Εθνικής Ελπίδων στα μπαράζ για το EURO 2019 στα γήπεδα της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από την Κροατία κι έτσι θα ακολουθήσει το δρόμο των μπαράζ, με την ελπίδα αυτός να βγάζει στο «ξέφωτο» των τελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του επόμενου καλοκαιριού.

Συνολικά από τους ομίλους που ολοκληρώθηκαν απόψε απευθείας «εισιτήρια» πήραν οι εξής 9 χώρες: Κροατία, Ισπανία, Δανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σερβία, Ρουμανία, Γαλλία. Αυτές μαζί με τη διοργανώτρια Ιταλία συνθέτουν την αρχική 10αδα.

Πλέον τον… λόγο παίρνει η διαδικασία των μπαράζ. Εκεί θα βρεθούν οι καλύτερες δεύτερες των ομίλων, με τη βαθμολογία να ορίζει ως τέτοιες τις ομάδες με τους περισσότερους πόντους στα παιχνιδια ΠΛΗΝ αυτών με τους τελευταίους του κάθε γκρουπ. Έτσι, για την Εθνική υπολογίζονται οι 19 βαθμοί από τους 25, με τις δυο νίκες απέναντι στο τελευταίο Σαν Μαρίνο να αφαιρούνται.

Στους αγώνες της τελευταίας ημέρας, η Σουηδία (14β) γνώρισε την ήττα από το Βέλγιο (0-3) και η Πορτογαλία (16β) επικράτησε της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (4-2), προσπερνώντας τους Σκανδιναβούς στη σχετική κατάταξη και παίρνοντας την τελευταία θέση στα μπαράζ.

Εκεί λοιπόν θα βρεθούν οι: Πολωνία, Ελλάδα, Αυστρία, Πορτογαλία.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (18/10, 14:00) και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 & 20 Νοεμβρίου. Από τα δυο ζευγάρια θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές, που θα συνθέσουν με τις προαναφερθείσες 10 τις ομάδες που θα βρεθούν στα τελικά του EURO και στα γήπεδα της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο στις 16-30 Ιουνίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως στην τελική φάση οι 12 ομάδες χωρίζονται σε τρεις ομίλους των 4 και στην ημιτελική φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας και η καλύτερη δεύτερη των τριών ομίλων.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στη φάση των ομίλων τα κριτήρια είναι τα ακόλουθα:

1.Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους μεταξύ τους αγώνες

2.Η διαφορά τερμάτων από τους μεταξύ τους αγώνες

3.Τα περισσότερα γκολ που έχουν πετύχει στους μεταξύ τους αγώνες

4.Η διαφορά τερμάτων που έχουν μετά το σύνολο των αγώνων του ομίλου

5.Τα περισσότερα γκολ που έχουν πετύχει μετά το σύνολο των αγώνων του ομίλου

6.Η βαθμολογική θέση των ομάδων στο ranking της UEFA.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα