Λημνιός: «Κρίμα να φτάσουμε στη πηγή και να μην πιούμε νερό»

Νίκος Μαρούδας
Λημνιός: «Κρίμα να φτάσουμε στη πηγή και να μην πιούμε νερό»

bet365

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα του Δημήτρη Λημνιού μετά το τέλος των προκριματικών του Euro U21, με τον Έλληνα άσο να μιλάει στο gazzetta.gr για την μεγάλη προσπάθεια των Ελπίδων και το πόσο κρίμα θα είναι να μην βρεθούν τελικώς στα γήπεδα της Ιταλίας.

Αν κάποιος τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν και άρχισε ο μαραθώνιος της Εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά του Euro U21, έλεγε στους διεθνείς πως θα έφταναν τους 25 βαθμούς και θα έμεναν δεύτεροι, σίγουρα θα γελούσαν. Κι όμως! Η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει τους 25 βαθμούς και να μην πάρει την απευθείας πρόκριση στην ισοβαθμία με την Κροατία!

Αυτό είναι που... στεναχωρεί περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Αντώνη Νικοπολίδη. Κάτι που φαίνεται από τα λόγια του πιο... παλιού Δημήτρη Λημνιού στο gazzetta.gr. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σκέφτεται πως μετά από μια τόσο μεγάλη προσπάθεια η Ελπίδων που έφτασε στην πηγή δεν θα... σκύψει να πιει νερό!

Ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην τρομερή πορεία της Εθνικής σε αυτά τα ποκριματικά, τονίζει επίσης πως το ταλέντο που υπάρχει σε αυτή την φουρνιά είναι πολύ μεγάλο και βλέπει με αισιοδοξία και το μέλλον της συγκεκριμένης ομάδας.

Πως είναι να μένεις δεύτερος στην ισοβαθμία;
«Είναι σίγουρα ένα πικρό συναίσθημα. Μέσα στην Κροατία, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, παίξαμε αρκετά καλά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ, οπότε το αποτέλεσμα μας αδικεί. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε πολύ γρήγορα την κόκκινη και το ματς τελείωσε, η Κροατία πήρε τα πάνω της, αναγκαστήκαμε να μείνουμε πίσω ώστε να μην δεχτούμε άλλο τέρμα, όμως στο τέλος φάγαμε ένα δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα ξέραμε πως με την Λευκορωσία έπρεπε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, να κερδίσουμε και να δείξουμε σε όλους πως αυτή η ήττα από την Κροατία δεν ήταν το κανονικό μας πρόσωπο. Ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό με την Λευκορωσία και πήραμε μια σημαντική νίκη».

Πλέον υπάρχουν τα play off. Θεωρείς πως η Ελλάδα θα είναι το φαβορί και τελικώς θα πάρετε την πρόκριση;
«Είναι κρίμα μετά από μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να φτάσουμε στην πηγή και να μην πιούμε νερό! Περιμένουμε να δούμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε, ξέρουμε πως οι αντίπαλες ομάδες είναι όλες πολύ καλές. Περιμένουμε την κλήρωση να δούμε ποια ομάδα θα είναι και να ετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να την αντιμετωπίσουμε».

Πιστεύεις πως αυτή η Εθνική έχει μεγάλο ταλέντο που ακόμα και να μην τα καταφέρει στα play off, το μέλλον είναι μπροστά της;
«Η φετινή Εθνική έχει πάρα πολύ μεγάλο μέλλον. Τα περισσότερα παιδιά παίζουν στις ομάδες τους και κάποια αγωνίζονται στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να δείξει τι μπορεί για να φτάσει και στην αντρική ομάδα, που είναι πιστεύω το όνειρο κάθε παίκτη. Από εκεί και πέρα θα φανεί στην πορεία τι μπορεί να πετύχει αυτή η Εθνική ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα