Δίπλα στους πρόσφυγες και στα παιδιά ο Ζιοβάνι (pics)

Δίπλα στους πρόσφυγες και στα παιδιά ο Ζιοβάνι (pics)

Gazzetta team
Δίπλα στους πρόσφυγες και στα παιδιά ο Ζιοβάνι (pics)

bet365

O παλαίμαχος «θρύλος» του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι, βρέθηκε για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα και στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ως προσκεκλημένος του καταλανικού συλλόγου, ώστε να συμμετέχει σε δράσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τη στήριξη των προσφύγων.

Για τους Έλληνες φιλάθλους, είναι ταυτισμένος με τα «ερυθρόλευκα» και τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο «μάγος» Ζιοβάνι έχει αγωνιστεί και στη Μπαρτσελόνα.

Το παρελθόν του στους Καταλανούς τον έφερε στην Αθήνα, ώστε να τους εκπροσωπήσει στη συνεργασία του «Barca Foundation» με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Έτσι, ο «Ζίο» έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού και στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων που διαμένουν στις δομές του Σκαραμαγκά.

Αρχικά, ο Βραζιλιάνος δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ. Το ξέρετε ότι λατρεύω την Ελλάδα. Άλλωστε εδώ πέρασα έξι από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας και της ζωής μου κι είναι ιδιαίτερο κάθε φορά που επιστρέφω στη χώρα σας, όπου είχα τη τύχη ο κόσμος να μου δείχνει την αγάπη του με κάθε ευκαιρία».

Για την αγάπη του για τα παιδιά πρόσθεσε: «Ξέρετε επίσης ότι έχω τρομερή αδυναμία στα παιδιά. Γι' αυτά είμαστε εδώ. Αυτά είναι το μέλλον. Όχι μόνο στο άθλημα αλλά και στην κοινωνία. Κι όσοι μπορούμε οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, με όποιον τρόπο μπορούμε».

Σε ερώτηση για το γεγονός πως βρίσκεται στη χώρα μας φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα: «Σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα δέθηκα μαζί της. Και στην Σάντος και στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει έρωτας μ’ όλες και έχουν περιόπτη θέση στην καρδιά μου».

Τέλος, για το γεγονός ότι είναι πλέον εκπρόσωπος των «Barcelona Legends», ανέφερε: «Νιώθω περηφάνια και τιμή. Για έναν άνθρωπο από τον Βορρά της Βραζιλίας είναι κάτι που δεν περίμενα. Να εκπροσωπώ έναν σύλλογο παγκοσμίου μεγέθους».

 

Τελευταία Νέα