Οι Ακαδημίες του Γκέραρντ έδειξαν τι σημαίνει ελπίδα... (pics)

Οι Ακαδημίες του Γκέραρντ έδειξαν τι σημαίνει ελπίδα... (pics)

Θάνος Σαρρής
Οι Ακαδημίες του Γκέραρντ έδειξαν τι σημαίνει ελπίδα... (pics)

bet365

Η κληρονομιά του Ευγένιου Γκέραρντ συνεχίζεται μέσω των Ακαδημιών του και η κίνηση που έγινε για τα παιδιά της Μάνδρας αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Το σπάνιο ήθος, η εργατικότητα και η ποδοσφαιρική αντίληψη του Ευγένιου Γκέραρντ αποτελούν βαριά κληρονομιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ολλανδό, που έφυγε από τη ζωή, να μένει στο πάνθεον των κορυφαίων προπονητών που έχουν περάσει από τη χώρα μας. Το 2004, ο Γκέραρντ ίδρυσε το Eugenios Gerards Soccer Camp, προσπαθώντας να εμφυσήσει στα νέα παιδιά τη δική του ποδοσφαιρική ματιά. Η προσπάθεια συνεχίζεται από τον Μανώλη Παπαδάκη και η πρωτοβουλία που λήφθηκε προ ημερών για τα παιδιά της Μάνδρας, που αντιμετώπισαν τις φονικές πλημμύρες, δείχνει ότι η φλόγα της ελπίδας μένει αναμμένη.

Η σκέψη που γεννήθηκε αρχικά ήταν η δημιουργία ενός camp στην Αθήνα, στο οποίο κάθε παιδί που θα λάμβανε μέρος να έφερνε και ένα δωράκι που θα πήγαινε σε κάποιο παιδί στη Μάνδρα Αττικής. Η πρωτοβουλία όμως εξελίχθηκε και παρότι τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα, οι διοργανωτές κατάφεραν να συγκεντρώσουν υποστήριξη από όλη την Ελλάδα, από ακαδημίες επαγγελματικών ομάδων, προπονητές, γυμναστές, Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, τοπικές αρχές. Από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα, Πάρο, Ρόδο, Βόλο και πολλές περιοχές της Αθήνας υπήρξε ανταπόκριση με αποτέλεσμα να γίνει ένα άρτιο camp και μια πραγματική γιορτή στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, στην οποία δόθηκαν χέρι με χέρι δώρα σε 1500 παιδάκια!

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και θα πρέπει να τα ακούμε εμείς οι μεγαλύτεροι… Με αυτήν την πράξη έδειξαν ακόμα μια φορά πόση δύναμη ευαισθησία έχουν μέσα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Μανώλης Παπαδάκης, για τον οποίο ο Γκέραρντ ήταν σαν πατέρας.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά του και δείτε φωτογραφίες

Το ποδόσφαιρο ένωσε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να χαρίσει χαμόγελα, αγάπη και ελπίδα προσφέροντας δώρα σε 1500 παιδιά της Μάνδρας!

Όταν προσπαθείς να πραγματοποιήσεις μία σκέψη η οποία πάρθηκε ύστερα από πολύ μεγάλη συγκίνηση και αγάπη, το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι αυτό που έχεις σχεδιάσει ακόμα και σε συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές.

Αυτό λοιπόν έγινε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου όταν σε μία συζήτηση που είχαμε με έναν κάτοικο της Μάνδρας και καθώς μας εξηγούσε λεπτομερώς το τι είχε συμβεί εκείνο το πρωινό στις 15 Νοεμβρίου, προτείναμε να βοηθήσουμε και εμείς με την σειρά μας όσο μπορούμε τα παιδιά της Μάνδρας πραγματοποιώντας ένα camp ποδοσφαίρου ώστε να μαζέψουμε και να τους προσφέρουμε παιχνίδια και μπάλες. Παιχνίδια και μπάλες γιατί όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι μας το παιχνίδι μας κάνει να ζούμε ξεχωριστές στιγμές και μας βοηθά στο να ξεχνάμε τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουμε. Το παιχνίδι είναι αυτό που μας κάνει να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε για ώρες.

Με αυτήν την ιδέα- σκέψη αρχίσαμε σαν Eugenios Gerards Soccer Camp να το προγραμματίζουμε από το επόμενο πρωί, αρχικά να γίνει ένα camp στην Αθήνα όπου το κάθε παιδί που θα λάμβανε μέρος να έφερνε από ένα δωράκι.

Σε αυτό όμως, πιστέψαμε ότι θα θέλανε να βοηθήσουν και άλλα παιδιά από άλλες ακαδημίες όλης Ελλάδα.

Καθόλου εύκολο να γίνει αυτό μέσα σε 10 μέρες, όμως με την αγάπη, την αγνότητα και την πίστη μας, το καταφέραμε και είδαμε 1500 παιδάκια μαζί με τους γονείς τους, να χαμογελούν , να παίζουν , να χαίρονται και τους κάναμε έστω και λίγο να ξεχάσουν αυτό που βιώνουν.

Το camp πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο οποίο έδωσαν το παρόν περίπου 180 παιδιά. Το γήπεδο που πραγματοποιήθηκε το οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση το STAR SPORT CLUB στην Βούλα, γέμισε με τσάντες από δώρα που προσέφεραν παιδιά αλλά και άνθρωποι που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα ειδικά στις δύσκολες στιγμές.

Δεν ήταν όμως δώρα μόνο από τα παιδιά που συμμετείχαν στο camp, ήταν και δώρα από παιδιά από διάφορες ακαδημίες της Ελλάδας τα οποία τα μάζεψαν και μας τα έστειλαν δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη την βοήθεια και την αγάπη τους.

Αυτό που συνέβη ήταν μαγικό, ΟΛΟΙ μας καταφέραμε να μαζέψουμε δώρα τα οποία προσφέρθηκαν χέρι με χέρι σε κάθε παιδί της Μάνδρας σε μία γιορτή – εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Σε αυτό βέβαια βοήθησε ο δήμος Μάνδρας καθώς πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εκδήλωση με Άγιο Βασίλη, με ξυλοπόδαρους, με ξωτικά, με μουσικές στα πλαίσια των Χριστουγέννων. Ήταν πραγματικά εξαιρετικό.

Καλεσμένα σε αυτή την γιορτή ήταν όλα τα σχολεία της πόλης από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια. Από τις 15:30 – 20:00 έβλεπες μόνο χαμόγελα και παιδιά να παίζουν, να χορεύουν και να ζουν μοναδικές στιγμές.

Η ανάρτηση μας αυτή μπορεί να γίνεται μερικές μέρες μετά από το τέλος του camp, όμως θέλαμε να αποτυπώσουμε ακριβώς αυτά που βιώσαμε εκείνες τις μέρες. Ήμασταν και είμαστε αρκετά φορτισμένοι και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί μας όλα αυτά που ζήσαμε.

Δεν ήμασταν όμως μόνοι μας, είχαμε την αγάπη και την στήριξη παιδιών και ανθρώπων από ακαδημίες όλης της Ελλάδας.
Αρχικά να πούμε ότι την πρωτοβουλία μας στήριξαν οι ακαδημίες των ΠΑΕ ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, καθώς συμμετείχαν στο camp προπονητές οι οποίοι ανήκουν σε αυτές, αλλά και με δώρα που πρόσφεραν η κάθε μία από αυτές.

Οι προπονητές που συμμετείχαν ήταν οι :
Από την ακαδημία Π.Α.Ε. ΑΕΚ Παυλής Μιχάλης, Μπαρτζώκας Παναγιώτης, Μπέκας Βαγγέλης και Τζιωρτζιόπουλος Σταύρος με τα τμήματα Κ11 και Κ13.
Επίσης παρευρέθησαν και ο γενικός διευθυντής κύριος Ζήκος Άκης, ο υπεύθυνος λειτουργίας Λέτσας Σταύρος, ο σκάουτερ κύριος Καραφέσκος Γιώργος και φυσιοθεραπευτής κύριος Σεραφείδης Θοδωρής. Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το παρόν έδωσαν και στην εκδήλωση στην Μάνδρα μαζί με τον σκάουτερ κύριο Παναγιώτη Στυλιανόπουλο και με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΚ Βασίλη Λαμπρόπουλο και Γιώργο Γιακουμάκη.
Από την ακαδημία της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ οι Φορόπουλος Αλέξης και Τασούλης Αλέξης.
Από την ακαδημία της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ο Ανδρέας Ντρένοβα.
Από την ακαδημία της Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ οι Μουράτ Σεροπιάν και Πέτρος Κοντοβράκης.
Από την ακαδημία της Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ οι Κωνσταντίνος Ζαλάβρας και Κάλφας Χαράλαμπος.

Όμως συμμετείχαν και δύο ακαδημίες από την Μάνδρα με τους προπονητές τους αλλά και με παιδιά το οποίο ήταν πραγματικά συγκινητικό. Έπαιξαν μαζί μας άνθρωποι βίωσαν όλα αυτά τα γεγονότα και μας έδωσαν δύναμη και ελπίδα.

Πρόκειται για την ακαδημία ΠΑΟΚ Μάνδρας με τους προπονητές Κασδαγλής Μιχάλης, Πλατανος Νίκος, Μαυράκης Θοδωρής, Κακοσίμος Στάθης και Κακοσίμος Γιώργο και με τα τμήματα 2005-2006 και 2007-2008 Αλλά και η ακαδημία του ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΥ με τον προπονητή κύριο Σαμπάνης Κωνσταντίνος, όπως επίσης και ο υπεύθυνος ακαδημιών κύριος Δημητρακόπουλος Γιώργος μαζί με το τμήμα 2007 - 2008

Κοντά μας όμως ήταν και προπονητές Μιχάλης Παπαδάκης, Τάσος Στασινόπουλος, Γιάννης Σωτήρχος, Διονύσης Χιώτης, Νίκος Ζακόπουλος, Γιώργος Υφαντής και Γιώργος Γκούρλιας. Το «παρών» έδωσαν άνθρωποι οι οποίοι είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο όπως οι κύριοι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Ηλίας Πουρσανίδης, Δημήτρης Μάρκος, Κώστας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Καπουράνης, Κώστας Μπατσινίλας, Βαγγέλης Σάμιος, Αρής Κυριαζής, Σταμάτης Χατζής και Δήμος Ρόκας.
Βοήθησαν επίσης και η Ελένη Τριόδα και η Άρτεμης Ντούζου.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε και στις ακαδημίες και σε όποιους βοήθησαν στο να συλλέξουμε όλα αυτά τα δώρα μέσω των παιδιών που ανήκουν σε αυτές.

Αθήνας: Αστέρας Μαγούλας – Πανελευσινιακη Ένωση, Δίκτυο ακαδημιών Novus, Ολυμπιάδας Υμηττού, Σχολή Ολυμπιακού Βούλας, ΑΠΨΟ Νέοι Ευγενίας,

Θεσσαλονίκης: Ατέρμων, Shooters Academy
Ηράκλειο: Gerards – Papadakis Soccer Academy, ΟΦΗ, Αλμυρός, Λίντο, ΠΟΑ.

Χανιά: Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνιάς Σχολή Ολυμπιακού και ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Άγιος Νικόλαος: ΑΟΑΝ 2000

Πάρος: Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας, Α.Ο.Πάρου, Α.Μ.Ε.Σ.Μαρπησσαϊκός, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς. Επίσης βοήθησαν και ο Δήμος Πάρου, μέσω της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Παρου και της αθλητικής της επιτροπής.

Ρόδος: Η Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου πραγματοποίησε τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι – ακαδημίες του νησιού όπου σε πρόσφεραν πάρα πολλά δώρα τα παιδιά που ανήκουν σε όλες αυτές.

Λάρισα: Αθλητική ένωση Λάρισας «Προμηθέας», Αστραπή Νέας Πολιτείας, Α.Σ. Μπαράζ Πηνειός και Olympic Football Academy.

Βόλος: Ακαδημία Αγίας Παρασκευής.

Επίσης κάλεσμα μέσω ανακοίνωσης είχαν αναρτήσει οι ΕΠΣ Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων.

Μπάλες πρόσφερε και ο ΟΠΑΠ μέσω του αθλητικού φεστιβάλ ακαδημιών ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να πούμε και σε όλους εκείνους που βοήθησαν εθελοντικά οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με μεγάλη ευχαρίστηση τους αλλά και στο STAR SPORT CLUB. Επίσης και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. για την τεράστια προβολή και στήριξη τους!

Εμείς σαν Eugenios Gerards Soccer Camp σας ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε καλή χρονιά με ελπίδα, υγεία και αγάπη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και θα πρέπει να τα ακούμε εμείς οι μεγαλύτεροι… Με αυτήν την πράξη έδ

 

Τελευταία Νέα