Χατζηπαναγής: «Σε λίγο δεν θα έχουμε εθνική ομάδα ποδοσφαίρου»

Gazzetta team
Χατζηπαναγής: «Σε λίγο δεν θα έχουμε εθνική ομάδα ποδοσφαίρου»

bet365

Προβληματισμένος για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Βασίλης Χατζηπαναγής ο οποίος τονίζει ότι θα πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί ο τεράστιος πλούτος που υπάρχει στα ελληνόπουλα.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ντόρτμουντ – Σάλκε με 0% Γκανιότα* στη Novibet. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεράστιου «Βάσια» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Βασίλης Χατζηπαναγής λέει: «Έτσι όπως πάμε, σε λίγο δεν θα έχουμε Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει προς τα πίσω, με την πολύ περιορισμένη συμμετοχή και χρησιμοποίηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Οι μεγάλες, αλλά και μικρομεσαίες λεγόμενες ομάδες βρίσκουν εύκολες και έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, οι ξένοι ποδοσφαιριστές έχουν κατακλύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα και αυτό δεν είναι το καλύτερο. Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα άμεσης επίλυσης από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ή την Πολιτεία γενικότερα, αλλά κυρίως αυτό που ξέρω είναι πως είναι ανάγκη οι ίδιες οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες να προφυλάξουν τον εθνικό ποδοσφαιρικό πλούτο και να αξιοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές που οι ίδιες παράγουν. Ταλέντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει και μάλιστα αρκετό και το βλέπουμε αυτό από περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα μπορούν πάρα πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές να αξιοποιηθούν και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμα και στην δεύτερη κατηγορία, στη Football League. Προς το παρόν βλέπουμε ότι πολλές ομάδες χρησιμοποιούν αρκετούς ξένους ποδοσφαιριστές και δεν ξέρω αν είναι φθηνότεροι ή καλύτεροι από τους αντίστοιχους Έλληνες».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ο Βασίλης Χατζηπαναγής ομολογεί: «Δεν θα έλεγα πως είμαι δυσαρεστημένος ή απογοητευμένος από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που έφτασε στα μπαράζ, στα play-off, δηλαδή, για να περάσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Εκεί όμως έπεσε απέναντι σε μία δυνατότερη ομάδα σαν αυτή της Κροατίας, με πιο έτοιμους και πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, και δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Και ως εδώ που φτάσαμε σαν Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν, το θεωρώ και καλό. Δεν προκριθήκαμε και αυτό συνέβη στα δύο παιχνίδια με την Κροατία, αλλά δεν κρίνεται μία Εθνική ομάδα από δύο παιχνίδια».

Σε σχετική ερώτηση για την πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του ομοσπονδιακού προπονητή, Μίκαελ Σκίμπε, από την ΕΠΟ, ο Βασίλης Χατζηπαναγής τονίζει: «Η ΕΠΟ αποφάσισε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Γερμανού προπονητή. Προφανώς αυτοί ξέρουν και καλύτερα. Δεν ξέρω αν ήταν ενδεδειγμένο κάτι διαφορετικό, αλλά θα έλεγα ότι η εθνική ομάδα των ημερών του κυρίου Σκίμπε δεν πήγε και άσχημα. Βεβαίως θα μπορούσε να πάει και καλύτερα, αλλά αυτές είναι οι δυνατότητες τώρα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη φετινή σεζόν και τις 11 αγωνιστικές που ως τώρα δίνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ομολογεί: «Φέτος μέχρι τώρα το πρωτάθλημα παίζεται υπό καλύτερες συνθήκες, αυτό πρέπει να το πούμε, αλλά επίσης να πούμε ότι εξακολουθεί να λείπει η ποιότητα. Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην κορυφή κι αυτό είναι καλό, υπάρχει ένα ενδιαφέρον, ο κόσμος όμως δεν βλέπω να πηγαίνει συστηματικά στο γήπεδο. Ίσως γιατί ακόμα δεν έχει πειστεί ότι μπορεί να δει καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλει καιρό να αναβαθμιστεί η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να δούμε καλύτερο θέαμα και αυτό δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει, αλλά πρέπει να συμπράξουν όλοι οι φορείς, όπως είναι η ΕΠΟ και η Πολιτεία, μαζί με τις ίδιες τις ΠΑΕ, ώστε να δούμε και να περιμένουμε να αναδειχθούν καινούργια ταλέντα από τον κορμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει πολύ ταλέντο και στην επαρχία, αλλά και στις ομάδες, οι οποίες διατηρούν τμήματα υποδομών. Εμείς, με τα καμπ που διοργανώνουμε, ερχόμαστε σε επαφή με μικρές ερασιτεχνικές ομάδες και νέα μικρά παιδιά στην περιφέρεια και βλέπουμε ότι υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Αλλά είναι προφανές ότι ο ελλιπής σχεδιασμός που υπάρχει δεν δίνει το περιθώριο της ανάδειξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι χάνονται στα μικρά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ανά την Ελλάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα