Άγιος Παντελεήμονας: Η μοναδική ομογενειακή ομάδα στην Αγγλία!

Άγιος Παντελεήμονας: Η μοναδική ομογενειακή ομάδα στην Αγγλία!

bet365

Η ιστορία της πρώτης ομογενειακής ομάδας στα αγγλικά πρωταθλήματα! Ο Άγιος Παντελεήμονας στέλνει μήνυμα εντός και εκτός γηπέδων. Η έμπνευση του ιερέα ιδρυτή του Αναστάσιου Σαλαπάτα.

Η 16η Μαϊου 2015 ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο Λονδίνιο. Εκείνη η μέρα θα μείνει αξέχαστη στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονα καθώς ιδρύθηκε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της. Ο Άγιος Παντελεήμονας (St. Panteleimon FC) έγινε η πρώτη ομογενειακή ομάδα που μετέχει στα πρωταθλήματα της Αγγλίας επιτελώντας πάνω από όλα κοινωνικό έργο!

Εμπνευστής του ποδοσφαιρικού συλλόγου ήταν ο Ναυπλιώτης ιερέας του Λονδίνου, Αναστάσιος Σαλαπάτας.

Το όραμα του ιερέα ιδρυτή του Αγίου Παντελεήμονα ήταν να χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο όπου θα φέρει πιο κοντά άνδρες, γυναίκες και παιδιά της ελληνορθόδοξης κοινότητας με έναν τρόπο πνευματικό, ουσιαστικό, αλλά και συνάμα διασκεδαστικό.

Τα χρώματα της ομάδας είναι μωβ (συμβολίζοντας την Βυζαντινή αυτοκρατορία), μπλε (συμβολίζοντας την Ελλάδα) και κίτρινα (συμβολίζοντας την Κύπρο), ενώ μότο του συλλόγου αποτελεί το «η πίστη πρώτα» με σαφή αναφορά στην χριστιανική πίστη, αλλά και την πίστη για νίκη εντός αγωνιστικού χώρου που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους ποδοσφαιριστές.

Στο έμβλημα του συλλόγου διακρίνει κανείς τον Ιερό Σταυρό, την ελληνική σημαία, αλλά και έναν αρχαίο κίονα που συμβολίζει τον πολιτισμό Ελλάδας και Κύπρου.

Στον πάγκο του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται ο Γιώργο Φραντζέσκος, χρεή director της ομάδας εκτελεί ο Γιάννης Αρμενάκας, πατέρας του 19χρονου εξτρέμ Πάνου Αρμενάκα που ανήκει στην Ουντινέζε, ενώ γενικός γραμματέας είναι ο Τζέιμς Νεοφύτου.

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Αρμενάκας στο gazzetta.gr παιδιά που εγκατέλειψαν την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο ανήκουν πλέον στο έμψυχο δυναμικό του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι «Άγιοι» όπως αποκαλούν τον ομογενειακό σύλλογο παραμένουν αήττητοι στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της Κομητείας του Middlesex, έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες!

Πριν από λίγες μέρες ο Άγιος Παντελεήμονας αντιμετώπισε την ΑΕΚ Λονδίνου, ομάδα με ελληνικές καταβολές και βραζιλιάνικη διοίκηση με το ματς να λήγει 2-2.

 

Τελευταία Νέα