Καμπετσής: «Πάντα πιστεύαμε πως θα προκριθούμε»

Νίκος Μαρούδας
Καμπετσής: «Πάντα πιστεύαμε πως θα προκριθούμε»

bet365

O Αργύρης Καμπετσής, μιλάει στο gazzetta.gr για την πρόκριση της Εθνικής Νέων, αλλά και για τα όσα ζει στην Ντόρτμουντ. «Με συμβουλεύει κάθε μέρα ο Σωκράτης».

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός αν είναι πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (21+ *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δείχνοντας μεγάλα αποθέματα ψυχής, η Εθνική Νέων την Τρίτη ανέτρεψε το 0-1 με την Ρωσία, την κέρδισε 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την Elite Round τους Euro U19. Στην προσπάθεια αυτή, όλοι έδωσαν τα πάντα για να τα καταφέρουν και τελικά η πρόκριση ήρθε.

Το ίδιο και ο Αργύρης Καμπετσής. Ο επιθετικός της Εθνικής Νέων, ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας κόντρα στην Ρωσία. Μπορεί να μη σκόραρε, όμως έκανε πολύ καλή δουλειά και δημιούργησε αρκετούς... πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Μία μέρα μετά την μεγάλη πρόκριση, μιλάει στο gazzetta.gr.

Τονίζει πόσο πολύ πίστευαν όλοι στην ομάδα στην πρόκριση, μας λέει τι τους είπε ο Γιάννης Γκούμας πριν, αλλά και μετά την ανατροπή, ενώ αναφέρεται και στην εκτέλεση πέναλτι του Σιαμπάνη. Φυσικά, η κουβέντα μας πήγε και στην Ντόρτμουντ στην οποία ανήκει, όπως και στη σχέση του με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Αργύρη συγχαρητήρια για την πρόκριση στην Elite Round! Ήρθε μέσα από πολύ προσπάθεια και με μια μεγάλη ανατροπή. Πιστεύατε σε αυτή;

«Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και σε όλο το επιτελείο! Πιστεύαμε ότι θα προκριθούμε από την πρώτη στιγμή. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βάλαμε κάτω την μπάλα και παίξαμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε, φτάνοντας στην ανατροπή».

Είδαμε τον Σιαμπάνη να σκοράρει από την άσπρη βούλα! Σπάνιο να βλέπεις τερματοφύλακα να εκτελεί πέναλτι, είναι ο πρώτος εκτελεστής της ομάδας ή έγινε για κάποιο άλλο λόγο;

«Ο Μάριος από την προπόνηση είχε πει πως θα εκτελεί τα πέναλτι. Του δείξαμε όλοι εμπιστοσύνη γιατί ξέρουμε πως έχει πολύ καλά πόδια και μας δικαίωσε!».

Ακολουθεί η Elite Round και τα πράγματα εκεί θα είναι πιο δύσκολα μιας και προκρίνεται μόνο ο πρώτος από κάθε όμιλο. Έχει αυτή η ομάδα όσα χρειάζεται για την πρόκριση;

«Μέσα από αυτά τα παιχνίδια αποκτάς εμπειρία. Ο καθένας θα προετοιμαστεί κατάλληλα στην ομάδα του για τα παιχνίδια της Elite Round».

Τι ήταν αυτό που σας είπε ο Γιάννης Γκούμας στο ημίχρονο με το σκορ στο 1-1 και τι στο τέλος μετά την πρόκριση;

«Ο κόουτς μας ενθάρρυνε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ο πρώτος που πίστεψε σε εμάς κι αυτό έκανε και στο ημίχρονο. Στο τέλος μας έδωσε πολλά συγχαρητήρια και είπε ότι είναι περήφανος για εμάς».

Σε ό,τι αφορά τώρα εσένα προσωπικά. Εντυπωσιάζεις στην Γερμανία με την φανέλα της Ντόρτμουντ, σημείωσες και χατ – τρικ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο Youth League. Πως το ζεις όλο αυτό;

«Το να παίζεις στην Ντόρτμουντ είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία, αλλά χρειάζεται συνεχόμενη δουλειά για να βελτιώνεσαι καθημερινά γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Είναι σίγουρα πολύ ωραίο αίσθημα να αγωνίζεσαι για την Ντόρτμουντ και στο Youth League».

Οι διαφορές ανάμεσα σε Γερμανία κι Ελλάδα; Τεράστιες;

«Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος. Το επίπεδο πιο καλό και οι προπονήσεις πιο δυνατές...»

Στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ και μεταξύ των αρχηγών, βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Έχεις επαφές μαζί του, σε συμβουλεύει όποτε τον χρειάζεσαι;

«Εννοείται! Σχεδόν κάθε μέρα βρίσκομαι με τον Σωκράτη και με συμβουλεύει αρκετά».

Φαντάζομαι ονειρεύεσαι τον εαυτό σου μια μέρα να είναι όπως ο Σωκράτης σε Ντόρτμουντ και Εθνική έτσι;

«Εννοείται, ο καθένας θα ήθελε να παίξει με την πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ και φυσικά στην Εθνική Ελλάδας».

 

Τελευταία Νέα