Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για το Koriopolis

Gazzetta team
Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για το Koriopolis

bet365

Επεσε η αυλαία των καταθέσεων στη δίκη των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, με τους 84 κατηγορούμενους να απολογούνται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Πλέον, την 1η Δεκεμβρίου που έχει οριστεί η επόμενη συνεδρίαση, η εισαγγελέας της έδρας θα καταθέσει την πρόταση της για το ποιοι θα πρέπει να κηρυχθούν αθώοι και ποιοι ένοχοι.

Στη συνέχεια θα αγορεύσουν οι συνήγοροι όσων έχουν κατηγορηθεί, με το δικαστήριο να έχει ορίσει συνεδριάσεις για τις 5, 11, 15, 20 και 29 Δεκεμβρίου.

Με τα δεδομένα αυτά, πιθανολογείται ότι εντός του Γενάρη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ανακοινώσει την απόφασή του.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε γίνει νωρίτερα η δίκη για τους 11 πρώτους κατηγορούμενους για την υπόθεση, αλλά οι περισσότεροι είχαν πέσει τότε στα μαλακά, καθώς το 2013 βρέθηκαν ένοχοι οι 5 από τους 11:

Μ. Ψωμιάδης: Αθώος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έξι μηνών και χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Αφαιρείται ο χρόνος κράτησης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Η ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Στ. Ψωμιάδης: Αθώος για όλα

Ι. Παπακώστας (προπονητής): Αθώος για όλα λόγω αμφιβολιών

Κων. Ριαβόγλου: Ένοχος για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έξι μηνών και 35.000 ευρώ. Μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ με ανασταλτικό.

Θ. Μητρόπουλος(πρώην πρόεδρος Αιγάλεω-Ηλυσιακός): Ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με ανασταλτικό στην έφεση και 30.000 ευρώ με μετατροπή προς 5 ευρώ.

Γ. Χριστοβασίλης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

Β. Αγγελής: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

Δ. Κωτούλας (πρόεδρος Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος ενός αγώνα. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Περ. Αμανατίδης (διαιτητής): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος. Επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή.

Δ. Δημητρίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών

Γ. Χαβενετίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

 

Τελευταία Νέα