«Ποιος ο λόγος να μεγαλώσει ένα παιδί στην Ελλάδα με αυτά που ψηφίζουν;»

«Ποιος ο λόγος να μεγαλώσει ένα παιδί στην Ελλάδα με αυτά που ψηφίζουν;»

bet365

Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, Κώστας Κιάσσος παίρνει θέση μέσω του gazzetta.gr για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου στα 15 εκφράζοντας την απογοήτευση του για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.

Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου στους ανήλικους από την ηλικία των 15 ετών πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής και πλέον βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.

Έτσι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τα διεμφυλικά άτομα που το επιθυμούν, θα είναι σε θέση να αιτηθούν την αλλαγή στα οικεία Ειρηνοδικεία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη όπως είναι λογικό προκάλεσε πλήθος συζητήσεων, αλλά και αντιπαραθέσεων όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στην κοινωνία, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που διχάζει την κοινή γνώμη.

Ο Κώστας Κιάσσος, ο οποίος αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο για 24 χρόνια φορώντας μεταξύ άλλων την φανέλα των ΟΦΗ, Παναθηναϊκού, Πανιώνιου, Ηρακλή και Νουμάνθια δεν διστάζει να καταθέσει την δική του άποψη και για μη ποδοσφαιρικά ζητήματα, όντας ευαισθητοποιημένος με πλούσια φιλανθρωπική και κοινωνική δράση.

Ο μέχρι πρότινος μέσος του ΟΦΗ με αφορμή το νομοσχέδιο σχετικά με το δικαίωμα αλλαγής φύλου στα 15 εξέφρασε το gazzetta.gr τις ανησυχίες του για τη νέα γενιά στην Ελλάδα.

«Δεν θέλω να κρίνω κανέναν, αλλά είμαστε μια χώρα όπου όλα ξεκινούν από τον χριστιανισμό. Ήμαρτον με αυτά που ακούμε για να μην το επεκτείνω. Όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία με το νομοσχέδιο για μένα είναι τρελά και μη φυσιολογικά.

Για μένα ο μεγαλύτερος φόβος για τις οικογένειες είναι να μεγαλώνουν παιδιά δίχως κανένα ηθικό δίδαγμα.

Δεν θέλω καν να σκέφτομαι πως μπορεί για παράδειγμα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία. Είναι κρίμα από τον Θεό, δεν μπορώ καν να μπω στη διαδικασία να συζητάω για αυτό. Την ίδια στιγμή βλέπω πως έχουν προκύψει και άλλα θέματα στα θρησκευτικά τα οποία δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία των παιδιών στα ελληνικά σχολεία, αφού έχουν προσθέσει άλλα θρησκεύματα στα βιβλία».

Ο Κώστας Κιάσσος τόνισε πως μόνο η οικογένεια μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά ηθικές αξίες θεωρώντας πως με όσα συμβαίνουν καθημερινά το κράτος δεν μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο.

«Υπάρχει μια κυβέρνηση που θέλει να αλλάξει τους ρόλους και τις καταστάσεις. Βλέπω πρωτόγνωρα πράγματα για την ελληνική κοινωνία με αυτό το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αλλαγή φύλλου σε ηλικία 15 ετών.

Ευτυχώς ο Έλληνας κρατάει από την οικογένεια του και με τον αλληλοσεβασμό που διδάσκεται δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Με αυτά που γίνονται εδώ όμως επιβεβαιώνονται όσα πιστεύουν για εμάς σε άλλες χώρες. Αν για παράδειγμα δεν υπάρχουν τα θρησκευτικά τα παιδιά πως θα διαμορφώσουν χαρακτήρα;

Θα πρέπει να λάβουν τις απαραίτητες αρχές από την οικογένεια τους για το πως θα μεγαλώσουν και πως θα πορευθούν στην κοινωνία».

Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού υποστηρίζει πως ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνο για ένα παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα αυτή την εποχή.

«Ποιος ο λόγος να μεγαλώσει ένα παιδί στην Ελλάδα; Πως θα αφήσεις μόνο του ένα παιδί 13-14 χρονών να παίξει;

Εγώ θυμάμαι βρισκόμουν από το πρώι μέχρι το βράδυ στην αλάνα. Άλλες εποχές εντελώς διαφορετικές. Παιχνίδι, γάλα και ύπνος. Αυτό σκεφτόμουν μόνο.

Τώρα όποιον και αν ρωτήσεις βλέπεις πως οι γονείς είναι αυστηροί με τα παιδιά τους. Δεν τα αφήνουν να φύγουν από το σπίτι. Τους λένε 'μην παίξεις, μην κάνεις αυτό, μην κάνεις εκείνο' γιατί φοβούνται. Δεν έχουν ελευθερία τα παιδιά».

Ο Κιάσσος εκφράζει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την σκοπιμότητα που υπήρχε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου.

«Εμένα δεν με εκφράζει να λέω κάτι απλά για τους εντυπωσιασμούς ή να παίρνω like στο Facebook, ούτε είμαι ρατσιστής.

Οι άνθρωποι που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου στα 15 έχουν κάποιο πλάνο; Ποιο είναι το πλάνο τους για τα επόμενα 10-15 χρόνια; Τι ακριβώς θέλουν; Το θέμα δεν είναι να ψηφίζουμε νόμους για να εξυπηρετούμε καταστάσεις».

Όπως σημειώνει ο παλαίμαχος άσος η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου δεν τηρείται σχεδόν τίποτα.

«Σε πολλά συμφωνώ με τον Βασίλη Τσιάρτα. O καθένας έχει την άποψη του. Ελευθερία λόγου έχουμε. Δεν μπορούν να βγαίνουν και να ασχολούνται συνεχώς με την άποψη που εξέφρασε ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα εάν διαφωνούν μαζί του. Δυστυχώς σαν χώρα δεν έχουμε κανόνες δεν τηρείται τίποτα. Είμαστε τελευταίοι σε τέτοιες λίστες στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει πειθαρχία».

Ο Κώστας Κιάσσος έχει αναφερθεί πολλές φορές στη συμβολή που είχε στην καριέρα του ο Ευγένιος Γκέραρντ. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το φιλικό που θα διεξαχθεί για να τιμηθεί ο «Γκεραρντάκης» στις 20 Νοεμβρίου και στο οποίο θα λάβουν μέρος σχεδόν 100 ποδοσφαίρου που τίμησαν την ιστορία του ΟΦΗ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θεωρώ αυτό το φιλικό ως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σχεδόν 100 ποδοσφαιριστές θα τιμήσουμε τον κ. Γκέραρντ. Για μένα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί βρίσκομαι ως προπονητής στην ακαδημία του Μίστερ. Είναι τεράστια τιμή για μένα. Του χρωστάω τα πάντα γιατί ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε στο ξεκίνημα μου δίνοντας τα απαραίτητα εφόδια για την καριέρα μου. Δεν πρέπει ποτέ ένας άνθρωπος να ξεχνάει από που ξεκίνησε. Πάντα πρέπει να θυμάσαι τους ανθρώπους που σε βοήθησαν και να είσαι χαμηλών τόνων ανεξάρτητα από το τι έκανες στην καριέρα σου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα