Ιστορικό κάζο για Ατλέτικο, εκτός Κόπα Ντελ Ρέι από ομάδα γ’ κατηγορίας (vid)

Ιστορικό κάζο για Ατλέτικο, εκτός Κόπα Ντελ Ρέι από ομάδα γ’ κατηγορίας (vid)

Gazzetta team
Ιστορικό κάζο για Ατλέτικο, εκτός Κόπα Ντελ Ρέι από ομάδα γ’ κατηγορίας (vid)

bet365

Η Ατλέτικο προηγήθηκε στην έδρα της Κουλτουράλ Λεονέσα, αλλά στο τέλος γνώρισε σοκαριστική ήττα στην παράταση (2-1) από τον σύλλογο της Segunda B’ και έμεινε νοκ-άουτ από την συνέχεια του Κόπα Ντελ Ρέι. Έπεσαν «θύματα» και οι Θέλτα και Εϊμπάρ.

Η Ρεάλ δεν έκανε περίπατο, αλλά πέρασε από την Ουνιονίστας. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με την φωτιά, αλλά γλίτωσε την παράταση στην έδρα της Ιμπίθα με το γκολ του Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις. Τελικά, αυτή που κάηκε ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, χωρίς ιδιαίτερο ροτέισον στη σύνθεση της, βρέθηκε προ εκπλήξεως από την Κουλτουράλ Λεονέσα στην έδρα της, γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό από τους «16» του Κόπα Ντελ Ρέι, με 2-1 στην παράταση.

Παρά το γκολ του Κορέα στο 62’, με το οποίο έδειχνε να καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση, η Ατλέτικο όχι μόνο δεν κράτησε το προβάδισμα αλλά ισοφαρίστηκε στο 83’ με γκολ του Καστανέδα.

Ο ενθουσιασμός των άσημων γηπεδούχων ήταν αρκετός για να οδηγήσει το ματς στον έξτρα χρόνο και ικανός να πυροδοτήσει την «βόμβα». Χάρη σε γκολ του Σέρχιο Μπενίτο, η Λεονέσα ανέτρεψε το ματς στο 108', διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος και πανηγύρισε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της ιστορίας της, βυθίζοντας στο καναβάτσο τους Κολτσονέρος.

Λεονέσα (Άιρα): Χεράρδ, Αϊτόρ (81' Μάρκος), Ρόδας, Τερεσίν, Καστανέδα, Μαρτίνες (92' Μαρτίν), Μόντες Άρσε, Γκουδίνο, Λούκε (71' Διόνι), Γκαλβάν (59' Καβάγια), Μπενίτο

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Αδάν, Άριας, Φελίπε, Ερμόσο, Σάντσες, Σαούλ, Γιορέντε (99' Καμέγιο), Ερέρα (46' Τομάς), Βιτόλο (60' Σάπονιτς), Κορέα (102' Ρικέλμε), Ζοάο Φέλιξ

Περισσότερα σε λίγο...

Νοκ-άουτ Θέλτα και Έιμπαρ, στα πέναλτι η Ράγιο την Μπέτις

Η Ατλέτικο δεν ήταν το μόνο μέλος της La Liga που αποχαιρέτησε πρόωρα από το Κόπα Ντελ Ρέι. Ανάλογη τύχη είχε και η Θέλτα, η οποία λύγισε επίσης στην παράταση με 2-1 από την Μιράντες της Segunda. Ο Σίστο ισοφάρισε στο 75' το γκολ των γηπεδούχων με τον Άιας από το 28', αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή εντός 90λεπτου. Στον έξτρα χρόνο, ακολούθησε θρίλερ, με τον Ραφίνια να αποβάλλεται στο 111΄ με κόκκινη κάρτα αλλά ο Ρέι αστόχησε στο πέναλτι στιγμές αργότερα. Ωστόστο, στο 114' ο Σάντσες έβαλε τελικά μπροστά την Μιράντες, χαρίζοντας της το εισιτήριο για τους «16».

Εκεί θα βρεθεί και η Μπανταγιόθ, ομάδα της γ' κατηγορίας, η οποία όπως και η Λεονέσα, απέκλεισε την Έιμπαρ της La Liga και μάλιστα εμφατικά. Τρία γκολ φιλοδώρησαν το σύνολο του Μπεντιλίμπαρ οι γηπεδούχοι, με τους Φόμπι (6') και Κορεδέρα (21') να βάζουν τις βάσεις και τον Πέρεθ να ολοκληρώνει τον θρίαμβο στο 72' (είχε μειώσει προσωρινά ο Σαρλς με πέναλτι στο 29').

Το σπουδαιότερο ματς, όμως, έλαβε χώρα ανάμεσα σε Ράγιο Βαγιεκάνο και Μπέτις. Τρελή εξέλιξη, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 47΄ με τον Κατένα, όμως, ο συνήθης ύποπτος Χοακίν έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ στο 84'. Οι Βερδιμπλάνκος πλησίασαν μια ανάσα από την πρόκριση, ανατρέποντας το σκορ στο 97' με τον Λορέν Μορόν, ωστόσο, η Ράγιο σώθηκε στο 118' χάρη στον Μαρτίν. Το ματς κατέληξε στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί οι Μαδριλένοι ήταν απόλυτα εύστοχοι, χρίζοντας μοιραίους τόσο τον 38χρονο εμβληματικό αρχηγό της Μπέτις, όσο και τον Τέγιο, αμφότεροι εκ των οποίων νικήθηκαν, για το τελικό 4-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «32»:

Σοσιεδάδ - Εσπανιόλ 2-0

Σεβίλλη - Λεβάντε 3-1

Σαραγόσα - Μαγιόρκα 3-1

Έλτσε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2

Τζιρόνα - Βιγιαρεάλ 0-3

Τενερίφη - Βαγιαδολίδ 2-1

Μιράντες - Θέλτα 2-1 (παρ.)

Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπέτις 2-2 (παρ., 4-2 πεν.)

Έμπρο - Λεγανές 0-1

Ιμπίθα - Μπαρτσελόνα 1-2

Μπανταγιόθ - Εϊμπάρ 3-1

Λεονέσα - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (παρ.)

Ουέλβα - Οσασούνα 2-3

Μπανταλόνα - Γρανάδα 1-3

Λογκράνς - Βαλένθια 0-1

Ουνιονίστας - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα