Ιμπίθα - Μπαρτσελόνα 1-2: Γλίτωσε το ρεζιλίκι χάρη στον Γκριεζμάν! (vid)

Ιμπίθα - Μπαρτσελόνα 1-2: Γλίτωσε το ρεζιλίκι χάρη στον Γκριεζμάν! (vid)

Gazzetta team
Ιμπίθα - Μπαρτσελόνα 1-2: Γλίτωσε το ρεζιλίκι χάρη στον Γκριεζμάν! (vid)

bet365

Οι Μπλαουγκράνα φλέρταραν με ιστορικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ίμπιθα, αλλά πήραν την πρόκριση στην φάση των «16» με δύο γκολ του Γάλλου, το δεύτερο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων

Γι' αυτό το Κύπελλο είναι μαγικό! Η Ιμπίθα δεν φοβήθηκε το πολύ βαρύ όνομα του αντιπάλου της (Μπαρτσελόνα), την κοίταξε στα μάτια και της... έβγαλε το λάδι, μέχρι να καταφέρουν οι Καταλανοί να προκριθούν, με ανατροπή, στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας (2-1). Η Ιμπίθα, ομάδα τρίτης κατηγορίας με μόλις πέντε χρόνια ζωής και προϋπολογισμό που δύσκολα φτάνει ακόμα και το 5% της Μπαρτσελόνα, αιφνιδίασε τους Μπλαουγκράνα και ο Χάβι Πέρεθ, εκμεταλλευόμενος λάθος του Ρίκι Πουτς, νίκησε τον Νέτο και έβαλε μπροστά την ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων από πολύ νωρίς (9').

Το γκολ σόκαρε την Μπάρτσα του Κίκε Σετιέν, η οποία ξεκίνησε με διάταξη 3-4-3, με τον Φρένκι ντε Γιονγκ σε ρόλο λίμπερο (!) και τους Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζεράρ Πικέ να μένουν στην Βαρκελώνη. Παρ' ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε το 85% (!) στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ΟΥΤΕ ΕΝΑ σουτ σε αυτό το διάστημα, την ώρα που η Ιμπίθα σημείωσε δεύτερο γκολ που ορθώς ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Άνχελ Ροδάδο στον Κλεμάν Λενγκλέ. Οι νησιώτες, καθοδηγούμενοι στον πάγκο από τον άλλοτε σκληροτράχηλο αμυντικό της Σεβίλλης, Πάμπλο Αλφάρο (πέρασε για μια σεζόν και από την Μπαρτσελόνα), ήταν άψογα στημένοι στην άμυνα, έψαχναν την πλάτη των αντιπάλων και άγγιξαν το 2-0 στο πρώτο μέρος, σε σουτ του Ραΐ μέσα από την περιοχή που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Νέτο.

Ανατροπή με Γκριεζμάν

Στο δεύτερο μέρος, ο Σετιέν έριξε στο γήπεδο ότι «καλό» είχε στον πάγκο, με Τζόρντι Άλμπα, Αρτούρ και Αρτούρο Βιδάλ να μπαίνουν σταδιακά για να σουλουπώσουν το... χάλι του πρώτου 45λεπτου. Η Ιμπίθα κλείστηκε και άλλο πίσω, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και, στο 72', ο Φρένκι ντε Γιονγκ με καταπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος με πλασέ ισοφάρισε και έφτασε τα δέκα γκολ ως Μπλαουγκράνα.

Η Ιμπίθα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να οδηγήσει το ματς στην παράταση, αλλά την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι σαφώς πιο ποιοτικοί Καταλανοί για να φτάσουν στην ανατροπή. Στο πέμπτο από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, ο Γκριεζμάν με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ολοκλήρωσε την ανατροπή και γλίτωσε την Μπάρτσα από ένα ιστορικό κάζο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα