Βραζιλία – Αργεντινή: Η Σελεσάο αξίζει 318 εκατ. ευρώ περισσότερα από την Αργεντινή

Gazzetta team
Βραζιλία – Αργεντινή: Η Σελεσάο αξίζει 318 εκατ. ευρώ περισσότερα από την Αργεντινή

bet365

Ενόψει του μεγάλου ημιτελικού του Copa America και με βάση την αξιολόγηση του “Transfermarkt”, η Σελεσάο είναι και με τη γλώσσα των αριθμών το μεγάλο φαβορί.

Εχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στο Copa America. Ηταν εκείνος ο τελικός του 2007 με νικήτρια τη Βραζιλία. Τώρα, το superclasico της Νοτίου Αμερικής διεξάγεται στον ημιτελικό , ξημερώματα Τετάρτης (03:30). Στο τερέν του “Μινεϊράο” στο Μπέλο Οριζόντε, θα παραταχθούν οι δύο χώρες με τα ακριβότερα ρόστερ, με τη Σελεσάο όμως να πιάνει ξεκάθαρα μεγαλύτερη αξία πώλησης σε σχέση με την Αργεντινή.

Με βάση τα όσα αξιολογεί το “Transfermarkt”, η Βραζιλία και μόνο κάτω από τα δοκάρια με Αλισον, Εντερσον (μαζί στα 150 εκατ. ευρώ), χτίζει την αδιαφιλονίκητη υπεροχή της απέναντι στους Αρμάνι, Μούσο, Μαρκεζίν που μαζί δεν φτάνουν ούτε τα 25 εκατ. Στην άμυνα οι Βραζιλιάνοι αγγίζουν τα 185 εκατ, ενώ οι Αργεντινοί τα 118.

Στη μεσαία γραμμή η διαφορά μεγαλώνει με το 237 αντί 115 των Αργεντινών, αν και τα νούμερα φαίνονται πολύ μικρά και δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, όπου η αξία των Βραζιλιάνων στο παζάρι είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οσο για την επίθεση, ο Λιονέλ Μέσι σώζει κάπως την κατάσταση, καθώς είναι πρόκειται για το μόνο σημείο όπου η χώρα του δεν υπολείπεται (395-397).

Το 970 αντί 652 υπέρ των Βραζιλιάνων μοιάζει συντριπτικό, αλλά μπάλα δεν παίζουν τα χρήματα και όλα θα κριθούν στο χορτάρι...

 

COPA AMERICA Τελευταία Νέα