Βαλβέρδε: «Όταν σκόραρε η Λίβερπουλ, ξύπνησαν οι μνήμες της Ρώμης...»! (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Βαλβέρδε: «Όταν σκόραρε η Λίβερπουλ, ξύπνησαν οι μνήμες της Ρώμης...»! (vid)

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε την ψυχολογική κατάρρευση της Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» την περασμένη σεζόν και τα... φαντάσματα που είδε η Μπαρτσελόνα, έχοντας νωπό το πάθημα στη Ρώμη!

Ο κόουτς των «μπλαουγκράνα» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας κάνοντας έναν μικρό απολογισμό και φυσικά αναφέρθηκε γι' ακόμα μια φορά στον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε για την ομάδα του εκείνη η ... μαύρη νύχτα στο «Άνφιλντ», όταν η Λίβερπουλ και ο νόμος του ιστορικού γηπέδου των «κόκκινων» δημιούργησαν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία.

Αμέσως μόλις ο Οριγκί πέτυχε το πρώτο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του Κλοπ εκείνη την ημέρα, ο Βαλβέρδε τόνισε πως οι παίκτες του άρχισαν να σκέφτονται τον τρόπο που είχαν αποκλειστεί έναν χρόνο νωρίτερα, από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο»...

«Μέχρι να παίξουμε με τη Λίβερπουλ, είχαμε κάνει καταπληκτική σεζόν στο Champions League. Στο Άνφιλντ, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, όμως, δεχθήκαμε το πρώτο πολύ νωρίς και ψυχολογικά άρχισαν να εμφανίζονται συμπτώματα από το ματς της Ρώμης έναν χρόνο νωρίτερα. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι θα το παθαίναμε ξανά... Ήμασταν αδύναμοι και το πληρώσαμε. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της χρονιάς για εμάς.

Πρέπει να παραδεχθούμε πως ήταν τόσο μεγάλος ο αντίκτυπος από εκείνο το παιχνίδι που πήγαμε μετά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με πολύ κακή ψυχολογία. Αν είχαμε περάσει τη Λίβερπουλ, δεν θα το χάναμε το Κύπελλο από τη Βαλένθια στον τελικό...» ήταν τα λόγια του κόουτς των «μπλαουγκράνα».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα