Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Η ιστορία είναι ισόπαλη και... τροπαιούχος! (vid)

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λίβερπουλ: Η ιστορία είναι ισόπαλη και... τροπαιούχος! (vid)

bet365

Τέσσερις συν... μια φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, με την ισορροπία να πρωταγωνιστεί!

Ούτε Ντιέγο Σιμεόνε, ούτε Γιούργκεν Κλοπ.

Βγάλτε από το μυαλό σας ό, τι έχετε για την σημερινή μορφή και των δύο ομάδων, καθώς η πρώτη τους συνάντηση έγινε την σεζόν 2008/09.

Τότε, για τη φάση των ομίλων του Champions League, οι ομάδες των Χαβιέ Αγκίρε και Ράφα Μπενίτεθ μοιράστηκαν γκολ, βαθμούς και... πρόκριση!

Με τα παιχνίδια σε «Βιθέντε Καλντερόν» και «Άνφιλντ» να έρχονται ισόπαλα στο 1-1, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκαν από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ως πρώτη και δεύτερη, αντίστοιχα με 14 και 12 βαθμούς, αφήνοντας εκτός συνέχειας στη διοργάνωση τις PSV Αϊντχόφεν και Μαρσέιγ.

Σκόρερ σε εκείνα τα παιχνίδια ήταν οι Ρόμπι Κιν και Σιμάο στο παιχνίδι της Ισπανίας, ενώ οι Μάξι Ροντρίγκεζ και Στίβεν Τζέραρντ ήταν υπεύθυνοι για το 1-1 της Αγγλίας.

Η μοίρα ή μάλλον... η κληρωτίδα, έφερε στο δρόμο της μιας την άλλη την αμέσως επόμενη σεζόν.

Αυτή τη φορά όχι σε όμιλο, αλλά σε ημιτελικό... φωτιά!

Μια ανάσα πριν τον τελικό στο «Volksparkstadion», η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και του Κίκε Φλόρες θα πρέπει να παλέψουν για την πρόκριση στο φινάλε της διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία θα βρει νικητές τους Μαδριλένους χάρη στο γκολ του Ντιέγο Φορλάν μόλις στο 8ο λεπτό της συνάντησης, σε ένα παιχνίδι όπου βασικός στη Λίβερπουλ έπαιζε ο Σωτήρης Κυριάκος.

Στη ρεβάνς του Άνφιλντ οι «κόκκινοι» είχαν ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το ματς. Με το γκολ του Ακουϊλάνι λίγο πριν την ανάπαυλα οι Μέρσεϊσαϊντερς έμεναν στο παιχνίδι της πρόκρισης και η παράταση εους έδωσε ελπίδες.

Γκολ στο 95ο λεπτό από τον Γιόσι Μπεναγιούν και όλο το «Άνφιλντ» στο... πόδι.

Μέχρι που ο παίκτης-θρύλος των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγο Φορλάν σφράγισε την πρόκριση στο 102' για την Ατλέτικο, έστειλε τη Λίβερπουλ στο καναβάτσο και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου, από τα συνολικά τρια Europa League που έχει πάρει η «πρωτευουσιάνα».

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά... Οι ισορροπίες θα διαταραχθούν.

Από τη μία, το «heavy metal» ποδόσφαιρο του Γιούργκεν Κλοπ, από την άλλη το συντηρητικό και ασφαλές στυλ του «Τσολο» Σιμεόνε, σχηματίζουν την απόλυτη συνταγή κόντρας για την φάση των «16» του Champions League.

Γιατί, όταν οι δύο τους αναμετρήθηκαν στον τελικό του Audi Cup το 2017, στο πλαίσιο φιλικού τουρνουά, το σκορ ήταν 1-1.

Με τελική νικήτρια την Ατλέτικο στα πέναλτι.

Όμως, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία ανάμνηση της Λίβερπουλ από το «Γουάντα Μετροπολιτάνο», το νέο στάδιο των «ροχιμπλάνκος» είναι ο πανηγυρισμός του 6ου της ευρωπαϊκού...

Ίδωμεν...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα