Champions League: Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Κώστας Ζάλιαρης
Champions League: Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

bet365

Η κλήρωση των «16» του Champions League έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης, η κάτοχος Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Ατλέτικο, ενώ, η Τσέλσι έκλεισε νέο ραντεβού με τη Μπάγερν Μονάχου μετά τον τελικό του 2012. Η Νάπολι του Γκατούζο θα κοντραριστεί με τη Μπαρτσελόνα!

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η κληρωτίδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γι' ακόμα μια χρονιά έφερε τη Μάντσεστερ Σίτι αντιμέτωπη με πολύ δύσκολο εμπόδιο από την πρώτη φάση των νοκ-άουτ, αφού, την έστειλε πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζινεντίν Ζιντάν. Οι «πολίτες» που έχουν πλέον... απωθημένο το ευρωπαϊκό τρόπαιο στα χρόνια της παρουσίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, θα πρέπει να βγάλουν εκτός συνέχειας τη «βασίλισσα» σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή την οποία καλούνται να φέρουν εις πέρας...

Από εκεί κι έπειτα, η Λίβερπουλ, κάτοχος του τροπαίου με παρουσία στον τελικό επί δύο συναπτά έτη, θα παίξει με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην φετινή της προσπάθεια να υπερασπιστεί τα κεκτημένα. Οι «κόκκινοι» ενημερώθηκαν για την κλήρωση από το... Κατάρ όπου βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ώστε να παραστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ως νικητές του Champions League.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ζευγάρι της Τσέλσι με τη Μπάγερν Μονάχου, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να έχει ήδη σχεδιάσει την ενίσχυση της νεανικής του ομάδας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι «μπλε» θα κοντραριστούν με τους Βαυαρούς με τις αναμνήσεις να τους πηγαίνουν πίσω στο 2012, όταν τότε οι Λονδρέζοι στο Μόναχο είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στον τελικό, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης μετά τη διαδικασία των πέναλτι. Οι Βαυαροί, με τους Λεβαντόφσκι και Κουτίνιο θα προσπαθήσουν μέχρι τον Φλεβάρη να έχουν... στρώσει ξανά για να φανερώσουν το πιο ανταγωνιστικό τους πρόσωπο και να εμφανιστούν αμείλικτοι μπροστά στο αγγλικό εμπόδιο.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει μεγάλη πρόκληση μπροστά της αφού καλείται να διεκδικήσει μια θέση στα προημιτελικά απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ, η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να χαμογελάει για την κλήρωση με την Λυών, η οποία έμαθε το βράδυ της Κυριακής πως οι Ντεπάι και Αντελαΐντε υπέστησαν ρήξη χιαστού!

Η Τότεναμ μπορεί να χαμογελάει πλατιά για την Λειψία με την οποία την έφερε αντιμέτωπη η κληρωτίδα, πολύ καλό είναι το αντάμωμα της πρωτάρας και γεμάτης ενθουσιασμό Αταλάντα με τη Βαλένθια που όσο περνάει ο καιρός τη φετινή σεζόν «δένει» όλο και πιο πολύ, ενώ, η Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο, στην προσπάθεια να... γίνει ξανά ομάδα, θα παλέψει με τη Μπαρτσελόνα των Μέσι, Σουάρες και των υπόλοιπων αστέρων για ένα εισιτήριο στους «8»...

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 18-26 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 10-18 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Αταλάντα – Βαλένθια

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ

Τσέλσι – Μπάγερν Μονάχου

Λυών – Γιουβέντους

Τότεναμ - Λειψία

Νάπολι – Μπαρτσελόνα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα