Αταλάντα: Όταν το μπάτζετ μπαίνει κάτω από την ψυχή... (vids)

Αταλάντα: Όταν το μπάτζετ μπαίνει κάτω από την ψυχή... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αταλάντα: Όταν το μπάτζετ μπαίνει κάτω από την ψυχή... (vids)

bet365

Με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην Serie A και με την... αναγέννησή της μέσα στην τρέχουσα δεαετία να κορυφώνεται τη φετινή σεζόν, η Αταλάντα εξασφάλισε χρήματα που της καλύπτουν μισθούς ενός χρόνου και έδειξε πως την προσπάθεια που έχει ψυχή, δεν την αγοράζεις...

Το 2010, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στη Serie B και έκανε το βήμα στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Φυσικά, δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη για ευρωπαϊκή παρουσία. Όνειρο ναι, αλλά τέτοιο που απλά έμενε στον ύπνο, αργά το βράδυ και το επόμενο πρωί άπαντες στο κλαμπ έρχονταν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Η Αταλάντα, από τον Σεπτέμβρη του 2011 βρίσκεται στη Serie A, περίμενε να φτάσει το 2017 για να βρεθεί έστω και στο Europa League, επιστρέφοντας στην Ευρώπη έπειτα από 26 χρόνια απουσίας και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είχε τη μεγάλη χαρά και ευτυχία να συμμετέχει στο κορυφαίο επίπεδο, κοντά σε συλλόγους στο επίπεδο των οποίων – με αποκορύφωμα το οικονομικό – χρειάζεται πολλά βήματα ακόμα για να πλησιάσει και να θεωρήσει ότι μπορεί να τους κοντράρει.

Αυτό, σε ό,τι αφορά το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Γιατί στο χορτάρι, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Και με αυτή την όμορφη αβεβαιότητα και το θράσος στον αγωνιστικό χώρο, η Αταλάντα έκανε με σεβασμό, αλλά και μεγαλεπίβολες βλέψεις τη μεγάλη της αντεπίθεση στον...δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League. Και πήρε μια τεράστια πρόκριση κόντρα στα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από τις τρεις ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς του γκρουπ όπου βρέθηκε μαζί με τις Μάντσεστερ Σίτι, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το γεγονός πως περνάει στα νοκ-άουτ, ως πρωτάρα, έχοντας χάσει τα πρώτα τρία παιχνίδια, την κάνει μοναδική στο συγκεκριμένο επίτευγμα αυτή τη στιγμή στην ιστορία του Champions League.

Ο Γκασπερίνι μπορεί να παρακολουθεί την Αταλάντα και να αισθάνεται υπερήφανος για το γεγονός πίσω στο 2016 και προτού η ομάδα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν εκείνος που έκανε την αρχή στην... αντίστροφη μέτρηση. Το πρότζεκτ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και έφτανε κοντά στη μια από τις κορυφές που έχουν τεθεί ως στόχοι για το κλαμπ τα επόμενα χρόνια, κλείνοντας την τρέχουσα δεκαετία σε λίγες μέρες με την ικανοποίηση της επίτευξης του πρώτου σημαντικού κομματιού του πλάνου που εφαρμόζεται. Αυτού που ήθελε την Αταλάντα να «μεγαλώνει», για να περάσει στη φάση της... καθιέρωσης και της εδραίωσης ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πριν από μια τριετία, επί Γκασπερίνι, το ετήσιο ποσό για τους μισθούς των μελών του ρόστερ έφτανε μόλις στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την περίοδο, πληρώνουν κάθε χρόνο περί τα 36 εκατομμύρια. Τι σημαίνει 36 εκατ.ευρώ; Σημαίνει... μονάχα 6 εκατομμύρια περισσότερα από τον ετήσιο μισθό του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουβέντους.

Πολύ περισσότερο, σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή, στους μήνες που έχει ήδη διανύσει η φετινή σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η Αταλάντα έχει εξοικονομήσει 40 εκατομμύρια, καλύπτοντας τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της για έναν ολόκληρο χρόνο!

Σύμφωνα με το Calcio e Finanza, η ομάδα έλαβε 23,6 εκατομμύρια από την είσοδο στους ομίλους του Champions League με τον τερματισμό στην 3η θέση της βαθμολογίας την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Σε έξι παιχνίδια, έλαβε 6,3 εκατομμύρια μπόνους, λόγω των δύο νικών με τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ (από 2,7 εκατ.) και την ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι (900.000).

Για την πρόκριση στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης, η Αταλάντα πήρε άλλα 9,5 εκατομμύρια ευρώ ως νέο μπόνους, για να φτάσει στα 39,4 εκατ.! Όλα αυτά, δίχως να υπολογίζονται τα χρήματα από τα δύο ματς της επόμενης φάσης του τουρνουά, ενώ, με τον αποκλεισμό της Ίντερ που θα συνεχίσει στο Europa League, το κλαμπ του Μπέργκαμο ευνοήθηκε και στο market pool. Το ποσό έφτασε στα 7,4 εκατομμύρια από τα 5 που ήταν να λάβει αρχικά...

Όσο για τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων, έχοντας επιλέξει το «Τζουσέπε Μεάτσα» για τα παιχνίδια επί ιταλικού εδάφους, έφτασαν στα 3,4 εκατομμύρια ΜΟΝΟ από την είσοδο των οπαδών στις εξέδρες, έχοντας φυσικά κέρδος και από τα προϊόντα που θα προμηθεύτηκε ο κόσμος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα