Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με 7 προκρίσεις;

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με 7 προκρίσεις;

Αντώνης Σαούλης Αντώνης Σαούλης
Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με 7 προκρίσεις;

bet365

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού και αναρωτιέται μέχρι που μπορεί να φτάσει και τι θα διαλέξει το 2020...

Μ' αυτά και μ' αυτά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει 7 ευρωπαϊκές προκρίσεις με τον Ολυμπιακό! Επτά ολογράφως. Λουκέρνη, Μπέρνλι και πρόκριση από τον όμιλο του Europa League αφήνοντας εκτός κάποια... Μίλαν. Φέτος πρόσθεσε άλλες τέσσερις. Βικτόρια Πλζεν (δευτεραθλήτρια Τσεχίας), Μπασακσεχίρ (δευτεραθλήτρια Τουρκίας), Κράσνονταρ (τρίτη της Ρωσίας) και πρόκριση ως τρίτος από τον όμιλο του Champions League.

Μοναδικός αποκλεισμός του; Από τη Ντιναμό Κιέβου πέρσι στους «32» του Europa League. Με 2-2 στο Καραϊσκάκης και ήττα 1-0 στην Ουκρανία.

Μπορεί φέτος να κάνει το κάτι παραπάνω; Να απαντήσουμε δεν μπορούμε, ωστόσο μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τα δεδομένα.

Δεδομένο πρώτο. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον περσινό.
Δεδομένο δεύτερο. Ο Μαρτίνς έχει δείξει πως ξέρει και έχει βρει τον τρόπο να παίρνει προκρίσεις.
Δεδομένο τρίτο. Τον Φλεβάρη ο Μαρτίνς θα έχει και τον Φορτούνη. Και τον Βαλμπουενά. Και τον Σισέ. Και τον Αβραάμ... Και οι τέσσερις έλειπαν σημερα.
Δεδομένο τέταρτο. Ο Ολυμπιακός θα είναι στους ανίσχυρους στην κλήρωση για τους 32 του Europa League όπως και πέρσι.
Δεδομένo πέμπτο και πιο σημαντικό. Διευθέτηση στόχων. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει ν' απαντήσει στο ερώτημα. Πρωτάθλημα, Europa League ή και τα δύο;

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα έχει δοθεί. Οπως και κάθε χρόνο. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και τον Φλεβάρη που θα κληθεί να βάλει στο πρόγραμμά του δύο (δύσκολα) ευρωπαϊκά ματς η πίεση θα αυξηθεί και πάλι. Γιατί ήδη στον στόχο του πρωταθλήματος θα τεθεί και ο στόχος της πρόκρισης.

Αυτά είναι... προβλήματα που φέτος έχει μόνο ο Ολυμπιακός από τον Σεπτέμβριο. Και θα συνεχίσει να τα έχει δεδομένα μέχρι και τον Φεβρουάριο ενώ στο ήδη βαρύ πρόγραμμα θα προστεθεί και το Κύπελλο.

Ομως μέχρι τότε υπάρχουν δύο μήνες. Ο Ολυμπιακός κλείνει την Ευρώπη και τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με 4 ευρωπαϊκές προκρίσεις και πρώτος και αήττητος στην Super League.

Κι όμως υπήρχε (και μπορεί να υπάρχει) φημολογία για τον Πέδρο Μαρτίνς...

YΓ Στα του αγώνα ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 27 τελικές προσπάθειες. Κι όμως βρέθηκε αρκετά κοντά στο ν' αποκλειστεί από τον Ερυθρό Αστέρα με τις απροσεξίες σε επίθεση και άμυνα. Και χρειάστηκε το πέναλτι του Ελ Αραμπί...
ΥΓ1 Ο Μεριά για ακόμα ένα ματς έκανε... γκέλα για γκολ. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν του στοίχισε.
ΥΓ2 Ο Γκιγιέρμε είναι παίκτης Champions League. Ο καλύτερος του Ολυμπιακού και στα δύο μισά του γηπέδου.
ΥΓ3 Η κλήρωση θα κρίνει και τους ευρωπαϊκούς στόχους του Ολυμπιακού...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Σαούλης
Αντώνης Σαούλης