Σαχτάρ - Αταλάντα 0-3: «Έκλεψε» την πρόκριση στην Ουκρανία (vid)

Gazzetta team
Σαχτάρ - Αταλάντα 0-3: «Έκλεψε» την πρόκριση στην Ουκρανία (vid)

bet365

Από τον... πάτο της βαθμολογίας στ' αστέρια! Η Αταλάντα ήταν επιβλητική στην Ουκρανία, νίκησε 3-0 τη Σαχτάρ και πέρασε στους «16» του Champions League.

Η Αταλάντα συνεχίζει στ' αστέρια! Τι και αν στην πρεμιέρα διασύρθηκε στο Ζάγκρεμπ, τι και αν στην 4η στροφή είχε μόλις ένα βαθμό, οι «Μπεργκαμάσκι» είχαν τα ψυχικά αποθέματα, γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και με δυο σερί νίκες βρέθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League. Η Αταλάντα ήταν επιβλητική στο Χάρκοβο, διέλυσε τη Σαχτάρ με 3-0 και... έστειλε τους Ουκρανούς στο Europa League.

Η Αταλάντα παρουσιάστηκε με σημαντικές απουσίες στον «τελικό», μιας και ο Γκασπερίνι δεν είχε στη διάθεσή του, τους βασικούς επιθετικούς Ζαπάτα και Ίλισιτς. Ωστόσο, οι Ιταλοί είχαν πάθος, ουσία και πήραν μια τεράστια πρόκριση. Μπήκαν δυνατά και στο 5' έχασαν σημαντική ευκαιρία, όμως ο Πάσαλιτς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και στο 15'... άγγιξαν το γκολ! Ο Κοβαλένκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, μιας και ο Τετέ που έκανε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Ιταλοί άντεξαν την πίεση μετά το 30' και πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, έβγαλαν ενέργεια, ήταν ουσιαστικοί και πέτυχαν τρία τέρματα. Ο Καστάν στο 66' άνοιξε το σκορ και άγχωσε περισσότερο τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 77' τα πράγματα για τη Σαχτάρ έγιναν πολύ δύσκολα, μιας και ο Ντοντό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Αταλάντα πίεσε και στο 80' ο Πάσαλιτς με προβολή πέτυχε το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Γκοσενς διαμόρφωσε το 3-0.

Σαχτάρ: Πιατόβ, Κριβτσόβ, Ισμαΐλι, Ματβιγιένκο, Ντοντό, Στεπανένκο, Τάισον, Αλαν, Κοβαλένκο (71΄Σόλομον), Ματέους (59' Μάρλος), Μοράες

Αταλάντα: Γκολίνι, Μασιέλο (61' Μαλινόφσκι), Παλομίνο, Ντζιμσίτι, Καστάν, Γκοσενς, Γκόμες (90' Χατεμπερ), Ντε Ρουμ, Φρόιλερ, Πάσαλιτς, Μουριέλ (71' Ιμπάνιες)


3ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία

1. Μαν. Σίτι 14 (16-4)
2. Αταλάντα 7 (8-12)
3. Σαχτάρ 6 (8-13)
4. Ντ. Ζάγκρεμπ 5 (10-13)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα