Λίβερπουλ: Δεύτερη φορά φέτος back-to-back ανέπαφη εστία!

Λίβερπουλ: Δεύτερη φορά φέτος back-to-back ανέπαφη εστία!

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ: Δεύτερη φορά φέτος back-to-back ανέπαφη εστία!

bet365

Στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη έπρεπε να φτάσει η Λίβερπουλ για να καταφέρει φέτος να διατηρήσει ξανά σε δύο διαδοχικά παιχνίδια ανέπαφη την εστία της!

Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στα προημιτελικά του Carabao Cup, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο της Premier League, έχουν προκριθεί στα νοκ-άουτ του Champions League, θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κι όμως είχαν τεράστιο πρόβλημα με τα μετόπισθεν.

Μετά το 3-0 επί της Μπόρνμουθ στο Vitality Stadium, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να κρατήσουν τη Ζάλτσμπουργκ στο «μηδέν» και έτσι διαμορφώθηκε το 2-0 με το οποίο ο σύλλογος του λιμανιού πέρασε στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά φέτος που το σύνολο του Κλοπ καταφέρνει να μη δεχθεί γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια, με το αμέσως προηγούμενο back-to-back των clean sheets, να είναι στις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη!

Τότε, είχε σημειωθεί μια εκτός έδρας νίκη επί της ΜΚ Ντονς με σκορ 2-0 και... στα καπάκια είχε έρθει πολύ δύσκολο αποτέλεσμα στο Bramall Lane κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με το 1-0 χάρη σε γκολ του Βαϊνάλντουμ με κόντρα και αρκετή δόση τύχης.

Αυτά τα δύο παιχνίδια μαζί με τα δύο πιο πρόσφατα αλλά και μια εκτός έδρας επικράτηση στο Turf Moor κόντρα στη Μπέρνλι με το 3-0 στα τέλη του Αυγούστου, είναι τα μοναδικά 5 ματς σε όλες τις διοργανώσεις όπου οι «κόκκινοι» έχουν καταφέρει να μη δεχθούν γκολ!

Στο σύνολό τους, οι αναμετρήσεις των πρωτοπόρων της Premier είναι 25 όλη τη φετινή αγωνιστική περίοδο μέχρι και αυτή τη στιγμή! Και είναι τόσο σημαντικό στο θέμα της αυτοπεποίθησης το «μηδέν» παθητικό, που ο Κλοπ μετά το ματς με τη Μπόρνμουθ είπε πως «στ' αποδυτήρια τα παιδιά φώναζαν “δεν δεχθήκαμε γκολ, δεν δεχθήκαμε γκολ”» και ο Άλισον μετά το ματς με τη Ζάλτσμπουργκ δήλωνε: «Ήταν θέμα χρόνου να καταφέρουμε να σημειώσουμε διαδοχικά clean sheets και είναι θέμα συγκέντρωσης και προσπάθειας όλων μέχρι το τέλος σε κάθε ματς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα