Μάριν: «Στο χέρι μας η πρόκριση, χαρούμενος που επιστρέφω στον Πειραιά»

Μάριν: «Στο χέρι μας η πρόκριση, χαρούμενος που επιστρέφω στον Πειραιά»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μάριν: «Στο χέρι μας η πρόκριση, χαρούμενος που επιστρέφω στον Πειραιά»

bet365

Ο Μάρκο Μάριν επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μιλάει στο gazzetta.gr για την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο σεβασμός στους «ερυθρόλευκους», οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στη Σερβία, οι πιθανότητες πρόκρισης και ο ρόλος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στις επιτυχίες του Ερυθρού Αστέρα

Ο Μάρκο Μάριν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2016 και στις δύο σεζόν που παρέμεινε στους «ερυθρόλευκους», αγωνίστηκε σε 59 ματς, σκόραρε 12 γκολ, ενώ μοίρασε 10 ασίστ. Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα συνεργάστηκε με εφτά διαφορετικούς προπονητές, κατακτώντας το πρωτάθλημα την σεζόν 2016/17.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Ερυθρός Αστέρας έπειτα από εισήγηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ενέταξε στο δυναμικό του, τον 30χρονο μεσοεπιθετικό, κίνηση που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και για τις δύο πλευρές. Οι Σέρβοι στέφθηκαν πρωταθλητές για δεύτερη σερί σεζόν, ενώ βραχύσωμος άσος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.

Ο Μάριν, ο οποίος όπως έχει δηλώσει, προτιμάει τις ασίστ από τα γκολ, σε 22 συμμετοχές, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνονται και οι φετινές επιδόσεις του (11 συμμ., 3 γκολ, 6 ασίστ), όντας ο παίκτης-βαρόμετρο για την ομάδα του Βελιγραδίου.

Ο «Γερμανός Μέσι», όπως τον είχαν χαρακτηρίσει λίγα 24ωρα πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου θα κριθεί η τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή του στο γήπεδο που αγωνίστηκε για μια διετία.

«Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά στο 'Γ. Καραϊσκάκης' έστω ως αντίπαλος. Πάντα επικρατεί υπέροχη ατμόσφαιρα στο γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο Μάριν, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στη δυναμική του Ολυμπιακού στα εντός έδρας ματς.

«Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και γνωρίζουμε πόσο καλός και αποτελεσματικός είναι στα εντός έδρας παιχνίδια. Το έδειξε σε σημαντικές αναμετρήσεις απέναντι σε αντιπάλους όπως οι Κράσνονταρ, Πλζεν και Τότεναμ. Ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολη αποστολή. Θα πρέπει να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης για να προκριθούμε».

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός παρά τις μέτριες εμφανίσεις του Ερυθρού Αστέρα στο Champions League, ισχυρίστηκε πως τα πάντα βρίσκονται στο χέρι της ομάδας του και πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

«Τα πάντα βρίσκονται στο χέρι μας. Χρειαζόμαστε μια καλή εμφάνιση ως σύνολο και να ξεχάσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα που προηγήθηκαν στους ομίλους του Champions League κόντρα σε Μπάγερν και Τότεναμ».

Ο Μάριν θεωρείται ως ο «Μαέστρος» των πρωταθλητών Σερβίας και άπαντες αντιλαμβάνονται πως η υπόθεση-πρόκριση για τον Ερυθρό Αστέρα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα κέφια του. Άλλωστε διάγει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του.

«Αισθάνομαι πολύ καλά σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για το γεγονός πως είμαι αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα. Ελπίζω να συμβάλω και εγώ με την παρουσία μου σε μια ακόμη επιτυχία της ομάδας».

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρωτάθλημα που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το οποίο, όπως ομολογεί ήταν το πρώτο της καριέρας του!

«Η καλύτερη ανάμνηση μου με τον Ολυμπιακό είναι ασφαλώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησα στην καριέρα μου πάντα ήταν όμορφο συναίσθημα να αγωνίζεται μπροστά σε αυτούς τους εκπληκτικούς οπαδούς».

Σημαίνοντα ρόλο στην αναγέννηση του Ερυθρού Αστέρα τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με τον Μάρκο Μάριν να πλέκει το εγκώμιο του 49χρονου τεχνικού.

«Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι ένας φανταστικός προπονητής. Ο προπονητής μας αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους των πρόσφατων επιτυχιών του Ερυθρού Αστέρα».

Δείτε τα κατορθώματα του Μάρκο Μάριν με τον Ερυθρό Αστέρα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα