Μέσι: Ηγέτης 700 αγώνων και killer στο Champions League (vids)

Μέσι: Ηγέτης 700 αγώνων και killer στο Champions League (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Ηγέτης 700 αγώνων και killer στο Champions League (vids)

bet365

Γιορτή για τα 700 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, γκολ, ασίστ, ρεκόρ «θυμάτων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ένα όνομα, μια ιστορία δίχως τέλος. Ο μύθος του Λιονέλ Μέσι, συνεχίζεται...

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια με Live Streaming* & προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μόλις λίγες μέρες πριν από την εκδήλωση για την απονομή της Χρυσής Μπάλας για το 2019 (2 Δεκεμβρίου) και με τις φήμες περί θριάμβου του Λιονέλ Μέσι να έχουν πάρει διαστάσεις, ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα έδωσε ακόμα μια παράσταση το βράδυ της Τετάρτης στην αναμέτρηση με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Καμπ Νόου».

Ήταν σημαδιακή βραδιά για τον μεγαλύτερο αστέρα που έχει δει η Μπαρτσελόνα τα τελευταία 15 χρόνια, αφού, συμπλήρωσε 700 συμμετοχές με τη φανέλα του καταλανικού συλλόγου και δεν θα μπορούσε ν' αφήσει την περίσταση να φύγει δίχως να τη συνοδεύσει με κάτι καλό εντός γηπέδου.

Και τα έκανε όλα. Πρώτα «σέρβιρε» με ένα άγγιγμα τόσο – όσο προς τον Λουίς Σουάρες για το 1-0, έπειτα το πήρε πάνω του από ασίστ του κολλητού του από την Ουρουγουάη και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την κάθετη μπαλιά προς τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League ως μέλος της Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε με τη νίκη απέναντι στους Βεστφαλούς στη Βαρκελώνη να εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ στο οποίο συμμετέχει και στο οποίο βρίσκονται επίσης οι Ίντερ και Σλάβια Πράγας, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν πετύχει πλέον κάτι εντυπωσιακό. Για 13η διαδοχική αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το κλαμπ περνάει στους «16» από την πρώτη θέση του ομίλου στον οποίο έχει κληρωθεί ν' αγωνιστεί στο ξεκίνημα του τουρνουά! Το σερί ξεκίνησε από τη σεζόν 2007-2008 και συνεχίζεται μέχρι και φέτος...

Ο Μέσι, στην 700η του εμφάνιση με τη φανέλα του συλλόγου της Καταλονίας, βρίσκοντας δίχτυα κόντρα στη Ντόρτμουντ, έκανε πλέον 34 τις ομάδες απέναντι στις οποίες έχει σκοράρει όταν... κουνιέται το σεντόνι στο γήπεδο και ο αριθμός των «θυμάτων» του αποτελεί ρεκόρ για ποδοσφαιριστή στον κορυφαίο θεσμό! Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ενώ και ο ΑΠΟΕΛ είχε την... τιμή να τον δει να στέλνει τη μπάλα στα δικά του δίχτυα σε αναμέτρηση του Champions League.

Οι μοναδικές ομάδες τις οποίες έχει αντιμετωπίσει ο Αργεντινός και έχει αποτύχει να σκοράρει είναι οι Ρούμπιν Καζάν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Ουντινέζε και Ίντερ, με τους «νερατζούρι» να έχουν δεχθεί δυο γκολ από τον Λουίς Σουάρες στο πρώτο μεταξύ τους ματς τη φετινή σεζόν και να έχουν πλέον το δεύτερο «ραντεβού» στο Μιλάνο, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η Άρσεναλ είναι εκείνη που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ από τον Μέσι (9) και έπειτα έρχονται οι Μίλαν και Σέλτικ (8)

Ο απόλυτος «βασιλιάς» της Βαρκελώνης, ο άνθρωπος που πραγματικά μεταμορφώνεται όταν φοράει τα μπλαουγκράνα σε αντίθεση με όσα κάνει τις στιγμές που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, έχει μετρήσει πλέον 613 τέρματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και 237 ασίστ με τις δύο που μοίρασε σε Σουάρες και Γκριεζμάν την Τετάρτη. Έχει σκοράρει 40 χατ-τρικ, πέντε φορές στην μέχρι στιγμής παρουσία του στα γήπεδα έχει πετύχει 4+ γκολ, έχει κατακτήσει 34 τίτλους, έχει αναδειχθεί 6 φορές κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη και φυσικά έχει και 5 Χρυσές Μπάλες... αναμένοντας την 6η.

Μέσα στο ημερολογιακό έτος 2019 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα χει 40 τέρματα, 15 ασίστ, ξεκίνησε βασικός στα 36 από τα 43 ματς που έχει αγωνιστεί, έχει ολοκληρώσει 198 ντρίμπλες, έχει δημιουργήσει 120 ευκαιρίες για γκολ, του ανήκουν 39 καθαρές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία και έχει πραγματοποιήσει 1.821 ακριβείς μεταβιβάσεις της μπάλας.

Και να σκεφτεί κανείς πως η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος τον άφησε γι' αρκετό καιρό εκτός δράσης αφού έπρεπε ν' αντιμετωπίσει μυϊκά προβλήματα τραυματισμών...

Τα χρόνια περνούν, τόσο εκείνος όσο και ο Κριστιάνο μεγαλώνουν και προσπαθούν όσο γίνεται να διατηρηθούν στο υψηλότερο επίπεδο από άποψη φυσικής κατάστασης και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνουν μια χαρά. Ο Μέσι στα 32 του, συνεχίζει να παίρνει τη Μπαρτσελόνα από το χέρι και να προσπαθεί ακόμα και στις πολύ δύσκολες περιόδους, να της χαρίζει νίκες ηρεμίας, προκρίσεων, επιτυχιών και να διανύει τη διαδρομή ως ηγέτης προς την επίτευξη των στόχων που θέτει κάθε χρόνο η ομάδα.

Έπειτα από την περσινή... κατραπακιά με το 4-0 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», εκεί όπου τα... ανεξήγητα φαινόμενα στο γήπεδο της Λίβερπουλ παρέσυραν τη Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί δεν ήξεραν τι τους συνέβαινε, ο Μέσι δεν ήθελε να πει πολλά στον κόσμο του συλλόγου στην καθιερωμένη ομιλία του στην έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. «Πρέπει να εκτιμήσουμε το γεγονός πως πήραμε το 8ο πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια. Σε μερικά χρόνια θα μπορούμε ν' αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας, αν και τα πράγματα δεν τελείωσαν καθόλου καλά την περασμένη σεζόν. Είμαστε γεμάτοι ενέργεια και δύναμη για να δώσουμε μάχες και φέτος και θέλουμε να είστε έτοιμοι κι εσείς» είπε απευθυνόμενος στον κόσμο... Και αυτή η δύναμη και η ενέργεια, κρατάει σταθερά το «τιμόνι».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα