Μουρίνιο VS ελληνικών ομάδων: Ισοπαλία... αγνοείται! (vids)

Gazzetta team
Μουρίνιο VS ελληνικών ομάδων: Ισοπαλία... αγνοείται! (vids)

bet365

Πέντε φορές και μόνο τον Παναθηναϊκό έχει αντιμετωπίσει από ελληνικές ομάδες ο Ζοσέ Μουρίνιο και είναι... οριακά νικητής με τρεις νίκες και δύο ήττες.

Τότεναμ - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Συνήθεια που έγινε... λατρεία ήταν οι συναντήσεις του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Παναθηναϊκό όταν ανέλαβε την Πόρτο. O μετέπειτα «Special One» ανέλαβε την ομάδα της Πορτογαλίας τον Ιανουάριο του 2002 και στην δεύτερη φάση ομίλων του Champions League, κάτι που δοκιμαστικά έκανε η UEFA κι έπειτα καθιερώθηκε στη σημερινή μορφή του, κλήθηκε να υποδεχθεί τους «πράσινους» στο Νταγκάο. Εκεί, πρωταγωνιστές ήταν ο Ντέκο, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 11' και στο 54' ο Πένια έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός του Σέρχιο Μαρκαριάν κατόρθωσε να μειώσει στο 65ο λεπτό με γκολ του Γιόνας Κόλκα, αλλά δεν πήρε εν τέλει κάτι από το ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως ως αλλαγή τότε είχε μπει ο Έλντερ Πόστιγκα για την ομάδα του Μουρίνιο, παίκτης που μετέπειτα φόρεσε και την φανέλα του Παναθηναϊκού. Για την ιστορία, η ελληνική ομάδα και η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκαν από αυτό τον όμιλο και στον προημιτελικό οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν από την Μπαρτσελόνα.

Η μεγάλη ευκαιρία έγινε δραματικός αποκλεισμός
Έναν χρόνο μετά, ο Μουρίνιο θα επανεκτελέσει χρέη οικοδεσπότη για τους «πράσινους», αλλά αυτή τη φορά δεν θα χαμογελάσει στο σφύριγμα της λήξης. Ο Παναθηναϊκός θα αλώσει το Ντραγκάο, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των προημιτελικών του κυπέλλου UEFA της σεζόν 2002/03, χάρη στο γκολ του Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο 73ο λεπτό, με τον Κόλκα να μπλέκεται ξανά σε τέρμα επί του πορτογαλικού εδάφους καθώς είχε βγάλει την ασίστ.

Στη ρεβάνς, επτά ημέρες μετά το φινάλε έμελλε να είναι δραματικό. Η Πόρτο παίζει στη Λεωφόρο και ο Μουρίνιο καλείται να βρει λύση και να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό. «Παγώνει» το αθηναϊκό γήπεδο μόλις στο 16ο λεπτό με το γκολ του Ντερλέι, κάτι που έμεινε μέχρι το 90' και θα στείλει το ματς στην παράταση. Ο ίδιος παίκτης, θα στείλει την ομάδα του στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 103'.

Το «διπλό» στο Μιλάνο
Περιτριγύριζε τον συνδυασμό θριάμβου ομάδας του ο Πορτογάλος τεχνικός όταν έβρισκε απέναντί του τον Παναθηναϊκό. Η Ίντερ βρέθηκε στο δρόμο της ομάδας του Χενκ Τεν Κάτε και στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου του Champions League για τη σεζόν 2009/10, η Ίντερ θα προηγηθεί στο 27 χάρη σε γκολ του Μαντσίνι και στο 87' ο Αντριάνο θα διαμορφώσει το 2-0, αφήνοντας με την πίκρα στα χείλη τους 55.000 φιλάθλους του τριφυλλιού που είχαν δώσει το παρών στο ΟΑΚΑ.

Στην άτυπη ρεβάνς, την 26η Νοεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα πετύχει μια από τις πιο σπουδαίες νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Αποτέλεσμα των δύο κεντρικών αμυντικών του, δημιουργία του Γιάννη Γκούμα και εκτέλεση του Γιόσου Σαριέγκι, η ομάδα του Τεν Κάτε θα «αλώσει» το Μιλάνο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα