Ζενίτ - Λειψία 0-2: Μία ανάσα από τους «16» (vid)

Ζενίτ - Λειψία 0-2: Μία ανάσα από τους «16» (vid)

bet365

Η Λειψία έφυγε με νίκη 2-0 από την Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ και έκανε άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το περασμένο Σάββατο η Λειψία έκανε ιστορικό ρεκόρ, διαλύοντας με 8-0 την Μάιντς και παρά το γεγονός ότι ο Βέρνερ έμεινε αρχικά στον πάγκο με πρόβλημα τραυματισμού οι Ταύροι απέδειξαν ότι έχουν βρει για τα καλά ρυθμό και επιβλήθηκαν με 2-0 της Ζενίτ για να κάνουν άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα να αποφύγουν καταστάσεις που θα τους έβρισκαν με ακάλυπτη την άμυνα και άφησαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν κανένα πρόβλημα σε αυτόν τον ρόλο. Στο 14’ έφτασαν στο γκολ, όμως με τη βοήθεια του VAR αυτό ακυρώθηκε, καθώς στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Νκουνκού. Οι Ρώσοι δυσκολεύτηκαν πολύ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε το γκολ που άξιζε η Λειψία με τον Ντέμε να κάνει το 0-1.

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, καθώς η Ζενίτ δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και στο 63’ ο Ζάμπιτσερ έκανε το 0-2 για να τελειώσει τα πάντα. Οι παίκτες του Σεμάκ ανέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια, καθώς δεν είχαν άλλη επιλογή, όμως παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν ποτέ να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Κερζακόβ, Σμόλνικοβ (46’ Καραβάεβ), Οσόριο, Ρακίτσκι, Ιβάνοβιτς (70’ Ντριούσι), Ντάγκλας Σάντος, Μπάριος, Οζντόεβ, Ερόχιν (85’ Κουζιάεβ), Αζμούν, Τζιούμπα

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκουλάτσι, Μουκιέλε, Κλόστερμαν, Ουπαμεκάνο, Χάλστενμπεργκ (46’ Καμπλ), Λάιμερ, Ντέμε, Φόρσμπεργκ (76’ Αϊνταρά), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν, Νκουνκού (61’ Βέρνερ)

7ος Όμιλος
1. Λειψία 9 (6-4)
2. Λυών 7 (7-4)
3. Ζενίτ 4 (5-6)
4. Μπενφίκα 3 (5-9)
Επόμενη αγωνιστική (27/11)
Ζενίτ – Λυών
Λειψία – Μπενφίκα
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα