Μπάγερν - Ολυμπιακός: Το προφίλ του προσωρινού προπονητή των Βαυαρών

Gazzetta team
Μπάγερν - Ολυμπιακός: Το προφίλ του προσωρινού προπονητή των Βαυαρών

bet365

Αυτό είναι το προφίλ του 54χρονου προπονητή, ο οποίος ήταν βοηθός του Νικο Κόβατς από τον περασμένο Ιούλιο και ανέλαβε να οδηγήσει τους Βαυαρούς στο ματς με τους Ερυθρόλευκους.

Γεννημένος στη Χαϊδελβέργη το 1965, ο Χανς-Ντίτερ Φλικ έκανε την εμφάνισή του στο ποδόσφαιρο με την Σάντχαουζεν από το 1982 μέχρι το 1985. Η Μπάγερν τον εντόπισε όταν ήταν 20 ετών και σε 5 χρόνια με τη φανέλα της κατέγραψε 137 συμμετοχές, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο μέχρι να αποχωρήσει το 1990.

Ο Γερμανός μέσος μετακόμισε στην Κολωνία, αλλά έχοντας αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς έπαιξε για τελευταία φορά στην Bundesliga το 1992 σε ηλικία μόλις 28 ετών. Η καριέρα του, βέβαια, θα μπορούσε να είχε πάρει τελείως διαφορετική τροπή, καθώς σε ηλικία 18 ετών πέρασε από εκπαίδευση για να γίνει τραπεζικός υπάλληλος, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση της Στουτγκάρδης, που θα κέρδιζε τον τίτλο τη σεζόν 1983-84.

«Ήθελα να ολοκληρώσω την εκπαίδευσή μου στην τράπεζα», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2014. «Η Στουτγκάρδη μου είχε πει ότι αν το έκανα, θα έπρεπε να πάω στη δεύτερη ομάδα και δεν με ενδιέφερε. Ήθελα απλά να κάνω κάτι, ώστε να έχω ακόμη μία επιλογή, καθώς δεν ήξερα για πόσα χρόνια θα μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο». Πήρα την άδεια προπονητικής το 2003, έχοντας τερματίσει στην κορυφή της σχολής μαζί με τον Τόμας Ντολ.

Νωρίτερα, ύστερα από αρκετά χρόνια στον πάγκο της ερασιτεχνικής Μπάμενταλ ανέλαβε την Χόφενχαϊμ το 2000 και βοήθησε ώστε ο σύλλογος να αναπτυχθεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Κέρδισε δύο ανόδους, πριν δώσει τη θέση του στον Ραλφ Ράνγκνικ το 2007. Στη συνέχεια βρέθηκε στο τεχνικό τιμ του Τραπατόνι στην Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ για ένα μικρό διάστημα.

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014, είχε βρεθεί στο πλευρό του Γιόακιμ Λεβ από τις 23 Αυγούστου του 2006, ακριβώς έναν μήνα αφότου ο Γιοακίμ Λεβ αντικατέστησε τον Γιούργκεν Κλίνσμαν στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας. Αμέσως μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, ανέλαβε ως γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας και έμεινε στο πόστο έως το 2017.

Ενδιάμεσα, τον Νοέμβριο του 2015, είχε γίνει ο νεότερος που είχε τιμηθεί ποτέ με το μετάλλιο της ελευθερίας στην μικρή πόλη Μπάμενταλ, όπου διαμένει, λίγο έξω από τη γενέτηρά του, Χαϊδελβέργη. Από το 2017 είχε μείνει ανενεργός μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, όπου βρέθηκε ως βοηθός του Νίκο Κόβατς και τώρα αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την Μπάγερν για το ματς με τον Ολυμπιακό και το ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα