Μόνο αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός απ΄ ότι στην Τσεχία και στην Τουρκία…

Μόνο αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός απ΄ ότι στην Τσεχία και στην Τουρκία…

Μόνο αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός απ΄ ότι στην Τσεχία και στην Τουρκία…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το αποψινό πολύ κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Αυτό που εγώ βλέπω στον αποψινό αντίπαλο του Ολυμπιακού είναι, με έξι λέξεις, «μία πολύ σοβαρή και καλή ομάδα». Ο Μιλόγεβιτς είναι τρίτο χρόνο τώρα στον Ερυθρό Αστέρα και τον έχει ανεβάσει επίπεδο. Και τον έχει κάθε σεζόν και καλύτερο!

Ξεκίνησε πρόπερσι αφενός μεν με την επιστροφή της ομάδας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (με μία ήττα σε 37 αγωνιστικές), αφετέρου δε με την παρουσία της, μέσα από προκρίσεις επί των Κράσνονταρ και Σπάρτα Πράγας, σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και το πέρασμα της στα νοκ άουτ της διοργάνωσης (νοκ άουτ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για ένα γκολ).

Πέρσι, πήγε ένα βήμα παραπάνω: κατέκτησε ξανά με περίπατο το πρωτάθλημα (μία ήττα σε 37 αγωνιστικές) και ξεπερνώντας τη Σάλτσμπουργκ έφτασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με ενεργητικό τεσσάρων βαθμών κόντρα σε Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Νάπολι.

Και φέτος, πάει για το ακόμη πιο μεγάλο βήμα: όχι μόνο τρίτο σερί πρωτάθλημα (ήδη είναι πρώτος, και με αγώνα λιγότερο), αλλά και να περάσει στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, μέσα από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο μετέχει για δεύτερη στη σειρά σεζόν.

Τα επιτεύγματα του Αστέρα επί Μιλόγεβιτς τα λες και μυθικά για τα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου της Σερβίας! Και δίνουν την πραγματική διάσταση και κατ΄ επέκταση δυσκολία του αποψινού αγώνα. Ο Ολυμπιακός θα έχει να αντιμετωπίσει μία πολύ δεμένη και σκληρή ομάδα, που μέσα στο γήπεδό της σε 19 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο έχει χάσει μόνο από την Άρσεναλ (με γκολ του Ζιρού στο 85’) κι από την Παρί (1-4), με Νεϊμάρ, Εμπαμπέ, Καβάνι, Ντι Μαρία στην αρχική της ενδεκάδα…

Να λάβουμε δε υπόψιν μας ότι ο Μιλόγεβιτς έχει πάντοτε στην άκρη του μυαλού του να επιστρέψει στην Ελλάδα για τον πάγκο μίας μεγάλης ελληνικής ομάδας και νομίζω ότι αν είχε μία προτεραιότητα θα ήταν ο Ολυμπιακός (στο Βελιγράδι λένε ότι τον πλησίασε σχετικά πρόσφατα ο ΠΑΟΚ, στον οποίο κι αρνήθηκε) άρα θα έχει εξτρά λόγους να θέλει να κερδίσει τον νυν προπονητή του…Ο δε Μάρκο Μάριν αποτελεί κοινό μυστικό στο Βελιγράδι ότι θα επιδιώξει να δώσει το…101% απόψε για να αποδείξει ότι κακώς τον έδιωξαν από τον Ολυμπιακό (είχε ξεκινήσει προετοιμασία με τον Μαρτίνς το περασμένο καλοκαίρι και στα μισά της τον γύρισαν στην Αθήνα)…Ιδιαιτερότητα αποτελεί κι η παρουσία στον Αστέρα τόσο του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Κάνιας, όσο και του Ματέο Γκαρσία, τον οποίο ήθελαν πολύ οι «ερυθρόλευκοι»…

Όλο αυτό το σκηνικό κάνει κατά την γνώμη μου πολύ επικίνδυνο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Και θα θεωρούσα πολύ θετικό αποτέλεσμα μία ισοπαλία, που θα τον κρατούσε πάνω από τον Αστέρα κι ενδεχομένως και πάνω από την Τότεναμ (η, ισόβαθμό του)! Από εκεί και πέρα, βέβαια, εάν όντως ο Αστέρας δεν είναι στα καλύτερα του αυτή την εποχή, όπως λένε κάποιοι στο Βελιγράδι, προφανώς επειδή έχει ξεκινήσει να παίζει από τις 9 Ιουλίου, δηλαδή 14 ημέρες πιο νωρίς κι από τον Ολυμπιακό (23.7 πρώτο ματς) κι αρχίζει και του βγαίνει μία κούραση, τότε μπορεί το παιχνίδι να εξελιχθεί σε ευκαιρία και για διπλό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι προέχει να διασφαλίσουν οι Πειραιώτες ότι δεν θα χάσουν και μετά να ψάξουν το καλύτερο δυνατό-διότι η ήττα θα είναι κακό αποτέλεσμα…

Θεωρώ, όμως, ότι για να έχει τύχη ο Ολυμπιακός για καλό αποτέλεσμα σήμερα, θα πρέπει να κάνει την καλύτερη του φετινή εμφάνιση μακριά από το Καραϊσκάκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι! Ξεκάθαρα δηλαδή καλύτερη από ότι στο 0-0 με την Πλζεν στην Τσεχία κι από το 1-0 με την Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία. Θα μου επιτρέψετε να μην συγκρίνω το ματς με την Κράσνονταρ στη Ρωσία, γιατί εκείνο τέλειωσε μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, έχοντας και το 4-0 του πρώτου αγώνα (άσε που όπως το έβλεπα, αν δεν γίνονταν αμέσως το 1-1, το πιο πιθανό ήταν να είχαμε γρήγορα κανένα 2-0 και να τρέχαμε μετά…).

Παρεμπιπτόντως, μπορεί οι οπαδοί των δύο ομάδων να έχουν πραγματικά μία απίστευτη σχέση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά σήμερα παίζονται πάρα πολλά για τους δύο συλλόγους αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τι θα γίνει πάνω στο χορτάρι. Και σε επίπεδο διοικήσεων υπάρχει μία καλή σχέση, αλλά το κάθε κλαμπ υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα του. Να υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι έγινε μεγάλη μάχη για τον Ματέο Γκαρσία και τελικά τον έκλεισε ο Αστέρας, που μάλιστα ήθελε και τον νεαρό δεξιό μπακ Νίκολιτς, τον οποίο όμως έκλεισε ο Ολυμπιακός. Και την περσινή σεζόν είχαν γίνει σκληρές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από τον Αστέρα τόσο του Μάριν, όσο και του Μπεν.

Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία για δύο πράγματα: πρώτον, μέσα στο παιχνίδι θα γίνει «αίμα και άμμος»-δεν εννοώ επεισόδια αλλά πραγματικά μεγάλη μάχη σε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου. Και δεύτερον, μόνο αν είναι πραγματικά καλύτερος από τα παιχνίδια στην Τσεχία και στην Τουρκία ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει απόψε αποτέλεσμα. Έστω ισοπαλία…

Άσχετο: έχω κακό προαίσθημα για τον Γάλλο διαιτητή Μπαστιέν, που είχε παίξει πριν τέσσερα χρόνια το Μπερ Σέβα-Ολυμπιακός 1-0 και πέρσι το Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1. Οι Ιταλοί του είχαν κάνει μεγάλη επίθεση στην ΟΥΕΦΑ και πάντοτε το πρώτο παιχνίδι μετά από τέτοιες επιθέσεις εμένα με φοβίζει για το πώς θα σε παίξει ένας ρέφερι. Ο δε ένας από τους Γάλλους (Μπουκέ) που θα είναι απόψε στο VAR είχε παίξει τον Αύγουστο το Μόλντε-Παρτίζαν 1-1 και οι Νορβηγοί τον κατηγόρησαν ως υπεύθυνο του αποκλεισμού τους για το γκολ στο 80’, που ήταν επιθετικό φάουλ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.