Η χαώδης διαφορά του Ολυμπιακός-Τότεναμ με το ΠΑΟΚ-Τσέλσι

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η χαώδης διαφορά του Ολυμπιακός-Τότεναμ με το ΠΑΟΚ-Τσέλσι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο τελευταίων αγώνων σημαντικών αγγλικών ομάδων που ήρθαν στην Ελλάδα, στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα, μέσα σε ακριβώς 12 μήνες.

Η προσπάθεια κάποιων να μειώσουν, με διάφορους τρόπους, την προσπάθεια του Ολυμπιακού και το επιτυχημένο αποτέλεσμα με την Τότεναμ δεν είναι απλά ανεπιτυχής, είναι καταγέλαστη.

Να θυμίσω απλά τι είχε συμβεί στο τελευταίο παιχνίδι που ήρθε αγγλική ομάδα στην Ελλάδα, πέρσι, το ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1. Τα στατιστικά του αγώνα ήταν, τελικές 3-22, κατοχή μπάλας 35-65, κόρνερ 4-11! Τα δε στατιστικά του αγώνα Ολυμπιακός-Τότεναμ ήταν, τελικές 17-10, κατοχή μπάλας 46-54 και κόρνερ 2-4…

Οι διαφορές είναι χαώδεις, όπως βλέπετε, όπως χαώδης ήταν κι η διαφορά εμφάνισης του Ολυμπιακού με εκείνη του ΠΑΟΚ πέρσι τέτοια εποχή, 20 Σεπτέμβρη του 2018. Και τότε ήταν πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, του Γιουρόπα Λιγκ, όπως τώρα ήταν πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τότε η Τούμπα ήταν κατάμεστη, όπως ήταν κατάμεστο τώρα το Καραϊσκάκη.

Η Τσέλσι μάλιστα είχε αφήσει εκτός 18άδας τρεις από τους πιο βασικούς παίκτες της, τον Αζάρ, τον Κόβασιτς και τον Νταβίντ Λουίζ, ενώ ένας τέταρτος παίκτης της βασικής ενδεκάδας, ο Ασπιλικουέτα, είχε μπει αλλαγή στο 65’, όπως κι ο Ζιρού στο 80’. Η δε Τότεναμ άφησε τώρα εκτός 18άδας μόνο τα δύο ακραία της μπακ, τον Οριέ και τον Ρόουζ, εκ των οποίων ο Οριέ προέρχονταν από τραυματισμό κι είχε παίξει μόλις το περασμένο Σάββατο το πρώτο του φετινό παιχνίδι. Οι άλλοι τρεις βασικοί που έμειναν εκτός αρχικής ενδεκάδας (Σον, Λαμέλα, Σισοκό) μπήκαν άρον άρον από το 61’ έως το 76’, όταν ο Ποκετίνο τα χρειάστηκε. Μοναδικός απόντας λόγω τραυματισμού ο Λο Σέλσο, μία ξεκάθαρα εναλλακτική επιλογή (τρεις συμμετοχές φέτος, όλες αλλαγή).

Για να το προχωρήσουμε παραπέρα: ο ΠΑΟΚ τότε είχε λίγες ημέρες αργότερα από το παιχνίδι με την Τσέλσι εκείνο με την ΑΕΚ στην Τούμπα, με την ΑΕΚ επίσης να προέρχεται από ευρωπαϊκή υποχρέωση και δη το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ και την ήττα της 0-3. Τώρα είναι ο Ολυμπιακός που έχει να δώσει ντέρμπι και δη εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Ο δε Λουτσέσκου είχε κάνει ροτέϊσον σε εκείνα τα δύο κολλητά σημαντικά παιχνίδια, με Τσέλσι κι ΑΕΚ, κάτι που δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει τώρα ο Μαρτίνς, με Τότεναμ και Παναθηναϊκό.

Παρεμπιπτόντως, πέρσι και η Τσέλσι και η Τότεναμ έφτασαν στους τελικούς των Κυπέλλων Ευρώπης, η Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας από τη Λίβερπουλ κι η Τσέλσι στο Γιουρόπα Λιγκ, κερδίζοντας την Άρσεναλ.

Για όποιον δεν το κατάλαβε, οι όλες αναφορές δεν γίνονται για να μειώσω τον ΠΑΟΚ, αλλά για να αναδείξω την πραγματικότητα και το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού. Και για να είμαι ειλικρινής, αν δεν διάβαζα διάφορα περίεργα, δεξιά κι αριστερά, αμφιβάλλω αν θα το έκανα.

Άσχετο: Προσωπικά θεωρώ ότι ο Σιδηρόπουλος θα κάνει ρεσιτάλ διαιτησίας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, καταλαβαίνω και τον Άρη, ότι δεν θα ήθελε να τον παίξει ένας διαιτητής με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει στην Τούμπα μόνο μία ήττα σε 13 παιχνίδια (οκτώ νίκες, εκ των οποίων τις πέντε με ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟ, και τέσσερις ισοπαλίες, εκ των οποίων οι δύο με τον Άρη, τα άλλα 12 παιχνίδια) σε συνολικά 11 χρόνια καριέρας και με τον οποίο ο ίδιος ο Άρης δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας σε τρία παιχνίδια τον ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.