Ο Τσιμίκας φέτος πραγματικά ανέβηκε επίπεδο

Ο Τσιμίκας φέτος πραγματικά ανέβηκε επίπεδο

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Τσιμίκας φέτος πραγματικά ανέβηκε επίπεδο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη θεαματική βελτίωση της εικόνας του πιο νεαρού παίκτη της βασικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού.

Σάλκε - Μάιντς με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Αν δεν κάνω λάθος, ο πιο βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι ο νεαρότερος απ΄ όλους τους βασικούς, ο Τσιμίκας!

Ο 23χρονος αριστερός μπακ μπορεί να μην είναι τέλειος, αλλά μοιάζει να ωριμάζει το παιχνίδι του, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά και ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια η απόδοση του έχει μία πολύ σημαντική σταθερότητα καλού επιπέδου.

Με την Τότεναμ ήταν το πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς σε καμία στιγμή να δείχνει να κωλώνει. Κρατούσε τη θέση του, είχε αρκετές επεμβάσεις ανασταλτικά, πέρασε ορισμένες έξυπνες πάσες σε Γκερέρο και Μασούρα κι έφυγε μπροστά σαν «τρένο» σε πολλές περιπτώσεις κάνοντας πολύ επικίνδυνες σέντρες σε θέση αριστερού εξτρέμ. Το δοκάρι του Γκερέρο προέκυψε από μία τέτοια σέντρα, ενώ από μία άλλη βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο πέναλτι ο Μασούρας, αλλά αστόχησε. Πρέπει να προσέξουμε, με αφορμή τη συγκεκριμένη φάση, την ωραία κίνηση του Μασούρα, που από αριστερός κυνηγός μετατρέπεται συχνά σε σέντερ φορ, όταν κάνει κούρσες σαν εξτρέμ ο Τσιμίκας-γενικά η συνεργασία τους είναι πλέον πολύ καλή.

Ο Τσιμίκας βγάζει την εικόνα ενός επιθετικογενή μπακ, με πολλές αντοχές. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο στο 92’, όταν έφυγε σαν σφαίρα, αλλά δεν του έκανε την πάσα ο Ποντένσε, την στιγμή που ο νεαρός μπακ ήταν έτοιμος να μπει στην αντίπαλη περιοχή και δη χωρίς αντίπαλο…Κόντρα στην Τότεναμ είχε «γεμάτες» σέντρες, εμφανίζοντας πρόοδο και σε αυτό το κομμάτι και το επόμενο βήμα είναι να φτιάξει και τα σουτ που επιχειρεί-εδώ χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά.

Στο β΄ ημίχρονο είναι αλήθεια ότι πιέστηκε περισσότερο από τους Άγγλους και δύο φορές ταλαιπωρήθηκε από τον Βραζιλιάνο Λούκας Μούρα, αν και την πρώτη νομίζω ότι γλύστρησε. Τέλος πάντων, σίγουρα το παιχνίδι του, και αμυντικά, παίρνει ακόμη μεγάλη βελτίωση. Για παράδειγμα, την Τετάρτη έδιωξε επιπόλαια δύο φορές την μπάλα, χωρίς σοβαρό λόγο.

Σε γενικές γραμμές όμως ο διεθνής μπακ δείχνει να έχει αλλάξει φέτος επίπεδο. Βγάζει μία άλλη σιγουριά στο παιχνίδι του, είναι αρκετά aggressive και σπάνια χάνει μονομαχίες, δείχνοντας τσαγανό. Για να είμαι ειλικρινής, όπως τον έβλεπα στην προετοιμασία είχα τις αμφιβολίες μου και πίστευα ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αριστερό μπακ. Αλλά από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι, στην Τσεχία, εμφάνισε πειστικό πρόσωπο.

Παίζοντας με δύσκολα εξτρέμ, της Πλζεν, της Μπασάκσεχιρ, της Κράσνονταρ και τώρα της Τότεναμ, έχει σταθεί όρθιος. Και οι νίκες του είναι…απείρως περισσότερες από τις ήττες του.Συνεχίζοντας έτσι, δηλαδή με βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και με κάποιες καλύτερες αποφάσεις με την μπάλα στα πόδια ειδικά υπό πίεση, ο Τσιμίκας μοιάζει έτοιμος για εκτόξευση της καριέρας του…Υποχρεώνοντας και τον Κούτρη σε διαδικασία συναγωνισμού, άρα να γίνει κι αυτός καλύτερος.

Κι ο Ολυμπιακός έχει δύο πολύ καλά μπακ, με τον Ομάρ δεξιά και τον Τσιμίκα αριστερά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.