Το Καραϊσκάκη πρέπει να γίνει πάλι κάστρο και στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Το Καραϊσκάκη πρέπει να γίνει πάλι κάστρο και στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το Καραϊσκάκη πρέπει να γίνει πάλι κάστρο και στο Τσάμπιονς Λιγκ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την πρωταρχικής σημασίας ανάγκη του Ολυμπιακού ενόψει του αποψινού πρώτου αγώνα του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί κάποιος να προσέξει για την Τότεναμ ότι μέσα στο 2019 δεν έχει καμία σταθερά καλή εικόνα μακριά από το γήπεδο της, τουλάχιστον σε επίπεδο αγγλικού πρωταθλήματος.

Κάπως έτσι, μετά από εκείνα τα διπλά που είχε αρχές του περασμένου Γενάρη, κερδίζοντας τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν (Φούλαμ και Κάρντιφ), σε ένα σύνολο 10 εκτός έδρας αγώνων έχει κάνει μόλις δύο διπλά, χάνοντας μεταξύ άλλων από Μπούρνεμουθ, Σάουθαμπτον, Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας. Το δυσάρεστο είναι ότι τα δύο διπλά τα έχει κάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον Άγιαξ (3-2) και στην Ντόρτμουντ (1-0). Κοινώς στην Αγγλία χάνει, αλλά στην Ευρώπη κερδίζει!

Μία άλλη παρατήρηση σχετικά με την Τότεναμ έχει να κάνει με το ευρωπαϊκό της ξεκίνημα. Έχει θεματάκια, σε αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια στα οποία παίζει στην Ευρώπη, υπό τις οδηγίες του Ποκετίνο. Πέρσι (2018) έχασε 1-2 εκτός έδρας από την Ίντερ (ενώ γενικά πήρε μόλις ένα πόντο τις τρεις πρώτες αγωνιστικές), ενώ το 2016 είχε χάσει εντός έδρας 0-1 από τη Μονακό. Στις άλλες τρεις πρεμιέρες είχε ισοπαλία 0-0 με την Παρτίζαν εκτός έδρας το 2014 και νίκες, το 2015 επί της Γκαραμπάγκ 3-1 εντός έδρας και το 2017 επί της Ντόρτμουντ 3-1 εντός έδρας.

Σε εκείνο το ματς, η Τότεναμ είχε τον ίδιο διαιτητή, που σφυρίζει απόψε, τον Ιταλό Ρόκι! Το φοβερό είναι ότι και το 2016 είχε ξεκινήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ρόκι (!), στο 0-1 από τη Μονακό! Κοινώς, μαζί με το σημερινό, η ΟΥΕΦΑ ορίζει τον ίδιο Ιταλό ρέφερι στις τρεις από τις τέσσερις πρεμιέρες της Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ! Μόνο πέρσι δεν τον έβαλε, στο Ίντερ-Τότεναμ 2-1, γιατί δεν γινόταν, αφού αντίπαλος ήταν ιταλική ομάδα!

Τέλος πάντων, γενικά το λες και τιμητικό που η ΟΥΕΦΑ έβαλε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την Κράσνονταρ εκτός έδρας και τώρα με την Τότεναμ εκτός έδρας, τους διαιτητές που πέρσι σφύριξαν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, τον Σλοβένο Σκόμινα (Λίβερπουλ-Τότεναμ) και τελικό Γιουρόπα Λιγκ, τον Ιταλό Ρόκι (Τσέλσι –Άρσεναλ).

Από εκεί και πέρα, για τον Ολυμπιακό αυτό που έχει σημασία είναι να ξαναγίνει το Καραϊσκάκη, πλέον και σε επίπεδο «κανονικού» Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή φάσης ομίλων κι όχι απλά προκριματικών, η έδρα που ήταν στη διετία με τον Μίτσελ πριν πέντε-έξι χρόνια (έξι σερί νίκες), σε τρεις σεζόν στην πενταετία 2004-2009 (εφτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες) και στην τετραετία με την ομάδα του Μπάγεβιτς πριν μία 20ετία (εννιά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες)!

Ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ όποτε πήγε καλά, στηρίχθηκε στην έδρα του.

Το 2014 είχε νίκες με Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μάλμε.

Το 2013 είχε νίκες με Μπενφίκα, Άντερλεχτ, ήττα στην πρεμιέρα από την Παρί και νίκη με Γιουνάϊτεντ στα νοκ άουτ.

Το 2009 είχε νίκες με Άλκμααρ, Σταντάρ Λιέγης κι Άρσεναλ (και ήττα από Μπορντό στα νοκ άουτ).

Το 2007 είχε νίκη με τη Βέρντερ κι ισοπαλίες με Ρεάλ και Λάτσιο, αλλά και Τσέλσι στα νοκ άουτ.

Το 2004 είχε νίκες με Λίβερπουλ, Μονακό, Κορούνια.

Το 2000 είχε νίκες με Λιόν, Χέρενβεν και Βαλένθια.

Το 1999 είχε νίκες με Πόρτο, Μόλντε κι ισοπαλία με Ρεάλ.

Το 1998 είχε νίκες με Άγιαξ, Πόρτο και Ντινάμο Ζάγκρεμπ κι ισοπαλία στα νοκ άουτ με τη Γιουβέντους

Το 1997 είχε νίκη με Πόρτο κι ισοπαλίες με Ρεάλ και Ρόζενμποργκ.

Βλέπουμε ότι όταν ο Ολυμπιακός είχε έδρα, σχεδόν πάντα είτε προκρίνονταν στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε συνέχιζε στο Γιουρόπα Λιγκ. Στις εννιά σεζόν που μνημονεύω παραπάνω, ο Ολυμπιακός είχε μόνο δύο ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Καραϊσκάκη, με 22 νίκες κι εφτά ισοπαλίες σε συνολικά 31 παιχνίδια! Αλλά και τις άλλες φορές που τερμάτιζε τρίτος ο Ολυμπιακός και συνέχιζε στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν με δύο νίκες στο Καραϊσκάκη (με Μονπελιέ κι Άρσεναλ επί Ζαρντίμ, με Ντόρτμουντ κι Άρσεναλ επί Βαλβέρδε)…

Αντίθετα, στις δύο τελευταίες παρουσίες του στη διοργάνωση, έχει σε δύο φάσεις ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο μία νίκη (2-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ), μία ισοπαλία (0-0 με την Μπαρτσελόνα) και τέσσερις ήττες (από Μπάγερν 0-3, Άρσεναλ 0-3, Σπόρτινγκ 2-3, Γιουβέντους 0-2)…

Άρα, είναι ξεκάθαρο κι έχει τεράστια σημασία το Καραϊσκάκη να γίνει το κάστρο που ήταν παλιότερα και στο Τσάμπιονς Λγικ. Να συνεχίσει η ομάδα αυτό που έκανε με τον Μαρτίνς πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου κέρδιζε στο σπίτι της η, τουλάχιστον δεν έχανε…

Χθες βράδυ Νάπολι-Λίβερπουλ 2-0, Τσέλσι-Βαλένθια 0-1. Χμ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.