Με την Τότεναμ πρέπει να γίνει της…Μπέτις! Και βλέπουμε!...

Με την Τότεναμ πρέπει να γίνει της…Μπέτις! Και βλέπουμε!...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με την Τότεναμ πρέπει να γίνει της…Μπέτις! Και βλέπουμε!...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση του αγώνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ.

Ντόρτμουντ - Μπαρτσελόνα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αν υπάρχουν για τον Ολυμπιακό κάποια, ελάχιστα, παιχνίδια μέσα σε μία σεζόν, για τα οποία ισχύει το «πρώτα να μην χάσεις», σίγουρα ένα από αυτά είναι το αυριανό με την Τότεναμ.

Πρώτον, γιατί ο αντίπαλος είναι ομάδα «άλλης κατηγορίας» και δεύτερον, γιατί μόλις ξεκινάει η φάση των ομίλων, οπότε κι ο ένας πόντος κόντρα στην Τότεναμ, καλός είναι. Ειδικά, με το σκεπτικό ότι ο θεωρητικά βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο, Ερυθρός Αστέρας, παίζει εκτός έδρας με την Μπάγερν κι ακολουθεί τη δεύτερη αγωνιστική το Αστέρας-Ολυμπιακός. Όπερ σημαίνει, ότι με άσο στο Μπάγερν-Αστέρας και ισοπαλία στο Ολυμπιακός-Τότεναμ, τότε στη συνέχεια ακόμη και με μία ακόμη ισοπαλία στο Αστέρας-Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός αποκτάει τεράστιο προβάδισμα στη μάχη για την 3η θέση, καθώς θα είναι μπροστά από τον Αστέρα και θα τον έχει τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη…

Εξυπακούεται ότι ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζει για τη νίκη, κι ειδικά μέσα στο σπίτι του, μπροστά στον κόσμο του. Ωστόσο, όπως κι αν το δούμε, κάθε παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίζεις-ειδικά όταν παίζεις με καλύτερες από εσένα ομάδες, όπως είναι η Τότεναμ. Γι΄ αυτό εγώ «φωνάζω» χρόνια ότι ο Ολυμπιακός πρέπει επιτέλους να μάθει να παίζει και για την ισοπαλία, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, πολύ απλά διότι κι η ισοπαλία πολλές φορές είναι μια χαρά αποτέλεσμα, είτε στα νοκ άουτ, είτε στη φάση των ομίλων.

Και πραγματικά έχω χαρεί γιατί ο Ολυμπιακός έχει φέρει δύο 0-0 με τον Μαρτίνς!!! Ένα πέρσι με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη κι ένα φέτος με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία. Κι όπως αποδείχθηκε, το φετινό 0-0 βοήθησε πολύ στην υπόθεση πρόκριση και το περσινό 0-0 ήταν σκέτο χρυσάφι! Γιατί αν δεν υπήρχε αυτός ο πόντος, το 3-1 επί της Μίλαν θα ήταν άχρηστο! Κατά την γνώμη μου μάλιστα, το αυριανό παιχνίδι μοιάζει πολύ με εκείνο κόντρα στην Μπέτις! Έστω κι αν η Τότεναμ είναι καλύτερη της Μπέτις-όπως όμως κι ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει καλύτερος από τον Ολυμπιακό του Σεπτεμβρίου του 2018. Και τώρα οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ξεκινήσουν για να μην χάσουν κι από εκεί και πέρα, οτιδήποτε παραπάνω θα αποτελέσει θρίαμβο μεγάλο.

Μην ξεχνάμε ότι για τον Ολυμπιακό κάθε αρχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, για κάποιο λόγο, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Για να ακριβολογούμε, σημαίνει ήττα και δη εντός έδρας, ανεξαρτήτως αντιπάλου (!): 2-3 από Σπόρτινγκ, 0-3 από Μπάγερν, 1-4 από Παρί, 1-2 από Σάλκε, 0-1 από Μαρσέϊγ. Και πιο παλιά, 2-4 από Βαλένθια, 1-3 από Ρόζενμποργκ. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι μόνες νίκες του ήταν το 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και πριν δέκα χρόνια το 1-0 επί της Αλκμααρ. Συν μία ισοπαλία με τη Λάτσιο (1-1) το 2007.. Για να βρούμε άλλο καλό αποτέλεσμα σε πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό πρέπει να πάμε στο μακρινό 2002 και το 6-2 με την Λέβερκουζεν, στη Ριζούπολη.

Ξαναλέω ότι για κάποιο λόγο, το πρώτο παιχνίδι, μέσα Σεπτέμβρη, είναι το πιο δύσκολο απ΄ όλα για τον Ολυμπιακό στην όλη πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ! Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινάς για να μην χάσεις με την Τότεναμ και βλέπεις μετά για το καλύτερο, παλεύοντας με νύχια και με δόντια για να αποφύγεις το χειρότερο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.